Подготовка за изпита по Английски език

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
vaska87
В началото бе словото

Re: Подготовка за изпита по Английски език

Мнение от vaska87 »

Ето информация за кандидатстудентските курсове на катедрата по английска филология:

тел. 989 53 08, 10-16 ч.
Можеш да отидеш и на сайта им: http://afeasbg.com
или http://www.afeas.hit.bg

Курсове през пролетната ваканция ще има: 60 часа
Ще има и курсове за есе 30 часа. Обади се на този телефон и всичко ще ти обяснят.

Другите курсове са на катедрата по западни езици.
vaska87
В началото бе словото

Re: Телефонен номер за курсовете - грешка

Мнение от vaska87 »

Телефонния номер, на който можете да се обадите за кандидатстудентските курсове по английски на катедрата по английска филология е

989 53 07 :oops:
Аватар
jolly_f
Да живей словото
Специалност: Английска филология
Курс: втори

Мнение от jolly_f »

Мерси много, интересуваше ме най-вече за пролетната :))))
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
Аватар
Korelov
В началото бе словото

Мнение от Korelov »

Явно тук става на въпрос за два отделни курса ? (хмм.....колко курса правят тия от СУ, лично аз се записах при Таня Стоянова... а те явно са два вида, адски странно ми се струва това)

Ето ви линк, на който ще се убедите че съществуват 2 вида кандидат-стидентски курса : http://www.uni-sofia.bg/students+bg/ksk-kursove.html
"You see things that do exist and ask WHY? I dream of things that don't exist and ask WHY NOT ?" (Bernard Show)
Аватар
GBog
Драскач

Мнение от GBog »

Може ли някой да предостави някакви практически съвети за WRITING частта и по-специално за структурата на съчинението. Честно казано, това ми се струва най-сложната част от изпита. Е имам
още година и половина пред себе си докато ми дойде времето, но ми се иска да навлеза навътре в нещата още отсега. :wink:
1968 - 1999 - 2008 - ?
Аватар
Korelov
В началото бе словото

Мнение от Korelov »

естесвено че ще ти предложим някой съвет но това след някой друга седмица ще го направя....понеже ми предстои среща с доц. д-р Анна Павлова :D
"You see things that do exist and ask WHY? I dream of things that don't exist and ask WHY NOT ?" (Bernard Show)
Аватар
lisichora
Драскач

Мнение от lisichora »

Ами трябва да имаш ясно обособени абзаци, които да са като увод, доказване на тезите ти и заключение. Мен лично, за обема който искат, ми се получават увод+3 абзаца+ заключение, голям формат.
В увода трябва да ти присъсътват тезите и после абзаците да са ти по тях. Заключението-ясно...
Друго, друго...Мисля, че е това в общи линии...
Аватар
jolly_f
Да живей словото
Специалност: Английска филология
Курс: втори

Мнение от jolly_f »

gbog написа:Може ли някой да предостави някакви практически съвети за WRITING
Купи си книжката на Евгения Панчева мисля че се казваше... "Essay writing". Една жълта е, много малка... там е описано много добре какво трябва да се напише и още по-добре какво не трябва :)
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
Аватар
Korelov
В началото бе словото

Мнение от Korelov »

Дам тази книжка е много препоръчителна, всеки я използва.....
Аватар
GBog
Драскач

Мнение от GBog »

Да, наистина изглежда, че ще ми бъде от голяма полза. Благодаря ви много :) !
1968 - 1999 - 2008 - ?
Аватар
GBog
Драскач

Мнение от GBog »

Покрай търсенето на "Essay Writing" в онлайн книжарници, се натъкнах и на следната книга "PONS. ПИСАНЕ НА ЕСЕ - АНГЛИЙСКИ ЕЗИК/ 6 СТЪПКИ КЪМ УСПЕХА В ИЗПИТИТЕ". :) Мисля, че и тя ще бъде полезна. Но така и не мога да намеря всичките SUATEFL книжки, освен май само втората. Та бих се радвал много на някое линкче.
Друго нещо, което ми направи впечатление от коментарите във форумите е сравненията между СУ изпита и CAE (все още не съм го полагал) . Незная какво да кажа, защото като формат CAE си е доста по-обширен, но при SUATEFL факторът време си е от голямо значение. Иначе, да, като ниво може би са си равностойни. :|
1968 - 1999 - 2008 - ?
Аватар
Korelov
В началото бе словото

Мнение от Korelov »

gbog написа:Покрай търсенето на "Essay Writing" в онлайн книжарници, се натъкнах и на следната книга "PONS. ПИСАНЕ НА ЕСЕ - АНГЛИЙСКИ ЕЗИК/ 6 СТЪПКИ КЪМ УСПЕХА В ИЗПИТИТЕ". :) Мисля, че и тя ще бъде полезна. Но така и не мога да намеря всичките SUATEFL книжки, освен май само втората. Та бих се радвал много на някое линкче.
Друго нещо, което ми направи впечатление от коментарите във форумите е сравненията между СУ изпита и CAE (все още не съм го полагал) . Незная какво да кажа, защото като формат CAE си е доста по-обширен, но при SUATEFL факторът време си е от голямо значение. Иначе, да, като ниво може би са си равностойни. :|
Дам струва ми се интересна тази книжка трябва да се види!
nkichev
В началото бе словото

Мнение от nkichev »

някой може ли да предаде накратко съдържанието на самия изпит ... благодаря предварително !
Аватар
Korelov
В началото бе словото

Мнение от Korelov »

nkichev написа:някой може ли да предаде накратко съдържанието на самия изпит ... благодаря предварително !
Еми това е самия изпит - 1.Диктовка 2. Упражненията (включват reading, cloze test, error identification, paraphrase) 3. Есето :) Вземи си някоя книжка, на която пише "SUATEFL" и ще бъдеш по-запознат :)
nkichev
В началото бе словото

Мнение от nkichev »

Thank you guys very much !!! :}
Ще си набавя книжката за повече подробности , мерси отново !
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”