Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
lovesecret написа:Благодаря за отговора, Vaskes! Искам само да те попитам работихте ли по книжките на СУ, защото честно казано вече съм ги минала всичките и не ми се ще пак да работя по тях. Именно това ме отказа от курса към СУ. А иначе обмислям варианта да се запиша на курса за есета към СУ.
Работихме по книжките, да. Мисля, че където и да се запишеш на курс ще работите по тях Нека някой да каже ако е бил на курсове, където практиката е различна.
Btw, на курсовете в СУ ти дават и една папка с упражнения към всеки тест от книжките, т.е. не се работи само по тях.
доц. д-р анна павлова, записването за курса е в стая 230 от 12.30 до 19.30 поне така беше миналата година, когато кандидатствах
много старателно и съвестно си върши работата
курсовете са на модули и един трае пет съботи по 4-5 4аса
вие решавате колко модули ще карате цената на един е 150 лв.
първия модул почва някъде към 20 октомври
Хващайте се да четете книги на английски! Мой личен любимец е Тери Пратчет, на английски книгите му са по 12-15 лева. Колкото повече четете, толкова повече ще свикнете с езика и ще си обогатите речника. Напред, науката е слънце!
Не мисля, че през тази година ще имат кой знае колко време да четат и някаква странична литература. Иначе Пратчет се чете доста приятно на английски и действително ще ви обогати речника.
И идея си нямам, но и съм против тегленето на книги от интернет. Музика и филми е едно, но за книгите отношението ми е по-друго. Поне аз лично много по-добре се чувствам, когато държа книгата в ръцете си, от колкото ако е на екран. Пробвах така да чета Силмарилион на английски и се отказах на втората страничка.
Аз си изтеглих един торент с няколко книги на Terry Pratchett от http://www.zamunda.net Но може да пробваш и в data.bg
Но и аз не ти препоръчвам да четеш книги на компютъра, защото се губи цялостното преживяване и удоволствието от досега с добрите, стари страници. А пък и очите се изморяват!
Здравейте! И аз ще кандидатствам с английски език. Не мисля, че имам особено време да се подготвя, че чак да чета и допълнително. Обаче знам от личен опит, че е много полезно
Да. Първия път изкарах 5.12, вторият 5.27 и тази година третият 5.71. Сигурно ми се чудите на акъла, нали Ами ситуацията е следната: по БЕЛ в дипломата за средно образование имам 4.50 защото не съм израснал в България, дойдох тук след 7ми клас и като цяло съм зле с българския. А още 2005-та исках да влезна китаистика и все за малко не ми стигаше бала, но тая година успях