Френската гимназия, Господ нея пази я...

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Къде ще кандидатстват, бре, девойко? Нали ви казах, че не важи за 12 клас. На другите имат време и да им развалят дипломите, споко.
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Освен заплати, на учителите им дават веднъж или два пъти
в годината пари за дрехи. До сега баща ми не е получил пари
от шефа си, за да си купи дрехи. Само се оплакват!

Въпреки всичко съм за протестите, като цяло.
Ама нашето е лигавщина. Трябва хората от всички браншове
да излязат на улицата само за един час, за да се срине
държавната икономика. Тогава управляващите ще са по-отстъпчиви.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

Съгласен съм с Паган
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

И аз не знам дали това е правилният начин на протест - но все пак се прави нещо! Справедливо, несправедливо - то не е справедливо и шофьорите със средно образование, че и с основно някои, да взимат повече от учителите и преподавателите в университетите. По-добре това пред престъпно бездействие!
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

coup написа:И аз не знам дали това е правилният начин на протест - но все пак се прави нещо! Справедливо, несправедливо - то не е справедливо и шофьорите със средно образование, че и с основно някои, да взимат повече от учителите и преподавателите в университетите. По-добре това пред престъпно бездействие!
Ще ме извиняваш, ама като баща ти стане шофьор ще видиш дали е лесно!
Ти знаеш ли, колко пъти ми е бил на рожденден? А на сестра ми?
На майка ми? На погребението на дядо ми дали си беше в България?
Знаеш ли, че от седене и разкриване на гадното ремарке постоянно
го боли кръста?
Знаеш ли, че последния път като му помагах да оправи товара,
щото педалите го бяха натоварили шибано, го правихме в най-големия вятър
и после и двамата бяхме болни цяла седмица?
Знаеш ли, че доста често се случва да не спи по 1-2, та дори и 3 дена?

КОЙ ШИБАН ДАСКАЛ МОЖЕ ДА СЕ СРАВНИ С БАЩА МИ?!
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

И аз не съм съгласна с coup :roll: нито с учителите от Френската. Който не му изнася- сменя си работата! Защо трябва да си го изкарват на децата /от други училища,кандидатстващи следващите години/,които не са им виновни с нищо? Те нямало да получат увеличение,ама поне да ощетят държавата с парите за стипендии??? Е на какво прилича това? "на мен няма да ми е добре,ама и на Вуте няма да му е добре"!?
Така ли протестират българските учители :)
Изображение
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Crematory написа:Къде ще кандидатстват, бре, девойко? Нали ви казах, че не важи за 12 клас. На другите имат време и да им развалят дипломите, споко.
Написаната 6-ца си остава факт! Иначе ще кандидатстват в университети и колежи,нали там се кандидатства след 12-ти клас?:) ЗНма много добре,че не пишат 6 на сегашния випуск,техните дипломи отдавна са оформени,но всички тези 8,9,10,11класници ще кандидатстват,живот и здраве :) Тъй че.. не знам дори дали е законно това,което рпавят те. Ако не е и ако съм родител,и ако имам финансова възможност ще ги съдя.
Изображение
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

поправка: съгласен съм с Паган до момента на масовия срут на икономиката
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

Подкрепям протеста!!! Спокойно, тези оценки ще бъдат анулирани и всеки ще си получи заслужената оценка. Важното е, че учителите показаха, че не ги е шубе да действат твърдо. 8)
Единственото, което не ми харесва, е времето, което са избрали. Тези протести трябваше да се правят, докато се правеше бюджета за 2007. Щото сега е много по-трудно да извадят пари от някъде.

А дали сегашните учителски заплати отговарят на положения труд - определено не. За сравнение в Хърватска заплатите на учителите са еквивалента на 600 евро като цените им не са много по-високи от нашите. Наскоро се запознах с хора от там и трябва да ви кажа хърватската учителка се чувстваше много добре в професията си. Като учител беше материално обезпечена и това и даваше спокойствието да мисли как да помогне на учениците си, как да търси нови методи на работа, учебници и т.н. Беше просто мотивирана да бъде учител - да подготвя бъдещите граждани.
Изображение
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Категорично подкрепям протеста на учителите, заплатите им са смешно ниски. Само не мога да разбера това с шестиците защо. Какво, ще има повече стипендии, така ли, държавата ще се набута 5 000 лв повече, че то това нищо не е.

А по въпроса с шофьорите, недейте да сравнявате нещата. Просто са различни. Не си мислете, че тяхната работа е толкова лека, колкото изглежда.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Аватар
Forester
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Forester »

Паган написа:ШИБАН ДАСКАЛ
:? :x :sad10:
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
shushumishka
В началото бе словото

Браво на тях

Мнение от shushumishka »

Аз самата завърших френската гимназия тази година. Това, което направиха нашите учители е много правилно и ги подкрепям напълно. Естествено, че не са писали шестици на випуск 12-ти клас. Не мисля, че ощетяват бъдещите кандидатстващи, всички имат равен шанс. За по-висок бал с няколко стотни никой няма да умре. Пък и на нашия випуск като не писаха шестици, всеки който кандидатства, влезе!
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”