Промените в климата

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

begemot_ написа:няколко градуса разлика са достатъчни за да почнат да се топят ледоведе да се променят окенските течения атмосферните течения и целия глобален климат. не че не е ставало друг път, ама обикновено е свързано с масова гибел. ние си го заслужаваме ама горките животни мене за тях ми е жал.
Eбаси шита, аз не ща да мръ. Значи няма да ти е жал за мен - за народа загуба велика, а за некфи кръжави пилета и патки, дето ще се издавят?

Резил... :? :? :?
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

да :lol: :lol:
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Richard B. Riddick »

Vintersorg написа:
begemot_ написа:няколко градуса разлика са достатъчни за да почнат да се топят ледоведе да се променят окенските течения атмосферните течения и целия глобален климат. не че не е ставало друг път, ама обикновено е свързано с масова гибел. ние си го заслужаваме ама горките животни мене за тях ми е жал.
Eбаси шита, аз не ща да мръ. Значи няма да ти е жал за мен - за народа загуба велика, а за некфи кръжави пилета и патки, дето ще се издавят?

Резил... :? :? :?
:lol: :lol: Да бе вярно,загрижили сте се за някакви животни,а хората си го заслужавали.Еми може и да внасяме някои промени в природата ,но все пак ние сме най-съвършенните животни,респективно нагаждаме околната среда към себе си ,а не като другите безмозъчни животни които се приспособяват към природните условия :wink: Щом можем имаме право да го правим
А глобалните проблеми в климата не смятам ,че са причинени от човека в някаква съществена степен.По скоро Земята минава през определени периоди-ледников,затопляне и т.н. :idea:
.
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

Richard B. Riddick написа:По скоро Земята минава през определени периоди-ледников,затопляне и т.н. :idea:
и аз тъй мисля
а като стана дума - това с разумните форми на живот е егаси хака! хич не е честно! всеки път като погледна някое животно за това си мисля! просто не е честно да имаме разум, а те - не! поне и овцепрасите да имаха... :(
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

това ние да си пригаждаме природата към себе си е най-голямата грешка.
"щом можем имаме право..."
щом можеш имаш право да режеш клона на който седиш, да :)
ако всички продължават да мислят като вас колко "малък" е нашия пример за нарушаването на природата скоро няма да се оправим. хубаво, има промени, но те обикновено настъпват баавно, а не в рамките на 50 години. ние сме разсипници
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

begemot_ написа: ако всички продължават да мислят като вас колко "малък" е нашия пример за нарушаването на природата скоро няма да се оправим. хубаво, има промени, но те обикновено настъпват баавно, а не в рамките на 50 години. ние сме разсипници
Абсолютно те подкрепям.
Мисля, че в Матрицата бяха казали, че човешкият род е вирус...Унищожава, това, от което живее :?
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Richard B. Riddick »

Трябва да се разселим и по други планети,значи :) 8)
.
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

И там до докараме системата до бедствие :twisted: хаха

Режем клона, на който седим. Това беше много точно и ясно изказване.

Разумни сме да, но разумът ни довежда и до съвсем неразумни деяния. Не става дума само за климата. Да убиеш акула само заради перките и (акулата се изхвърля в морето, където се дави или умира от глад) защото някакъв бъгнат японец иска да си направи супа от тях, да убиеш слон за бивните му, 30 метров кит за мазнината му... Да убиваш за спорт и удоволствие... Да не засягам темата за опитите върху животни. Ами повече ми е жал за едно животно, прегазено на шосето, отколкото за някой, който се е разбил с 240км/ч на магистралата (той нали има разум и е съвършен). Защото превземаме жизненото пространство на животните, а те нямат никакъв шанс пред нас. Иначе от всички тези глобални промени в природата най-много ще страдат невинните обикновени хора. На еди кой си президент, неподписал еди кой си договор и на шефовете по върховете най-много да им се отрази на джоба.
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

И въпреки всичко мисля, че рано или късно ще се направи нещо по въпроса. Само да не е прекалено късно. Все по-често почва да се говори по тези проблеми и учените все повече бият алармата.
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

castelo написа:И въпреки всичко мисля, че рано или късно ще се направи нещо по въпроса. Само да не е прекалено късно. Все по-често почва да се говори по тези проблеми и учените все повече бият алармата.
Вече е прекалено късно.

Според мен обществото е така организирано, че отделни хора или групи активисти не могат да помогнат за околната среда. Само големите страни и световните корпорации могат да направят значителна промяна, ако искат, ама те не искат. Останалите можем да си джавкаме и да се тюхкаме, но като нямаме пари и власт, тва е положението. Ония ще ни тровят, ние ще се разболяваме от рак и тва е. Песимист съм по тоя въпрос. :(
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

То само ракът да е... :( Въздух няма да има скоро с изсичането на горите...да не говорим, че китната ни родина след 20-30 години ще е пустиня :roll:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:? Некъф професор от БАН обясяваше, че затоплянето няма нищо общо с екологията, а е циклично и зависи от наклона на земната ос спрямо орбитата, който се променя. Озоновата дупка над Антарктида се затваря, значи нещата се оправят... :shock:
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

И аз така знам... преди всичко е от слънцето и циклите на слънцето и земята. Екологията не е с чак толкова голямо отражение...Да видим след 200 години като стане много студено, какво ще се прави. :wink:
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: Малка ледникова епоха. Ледниците ще прекъснат връзките с Новия свят и ще се налага да го откриваме отново - славни времена! :lol:
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Абе да взимаме по един лешник и да гледаме да не го загубим.
Публикувай отговор

Обратно към “Светът”