Ще се търсят стимули срещу изтичането на мозъци
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
- Maleficus
- В началото бе словото
Те по-скоро премахват пречките пред тея, които искат да изтичат, но по една или друга причина не са го направили. И предизвикват неискащите да поискат и те. Няма визи вече. Наемите се качват постоянно. Въобще цените като цяло се покачват с разни обяснения, че това било световната (европейската) тенденция и че било предизвикано от поскъпването на петрола/природния газ/глобалното затопляне/главоболието на Буш. Образованието също поскъпва като в близките години ще достигне "европейски" равнища. А качеството на живот не се покачва особено много. То патриотизъм и родолюбие, ама на човек му писва накрая и ... изтича 
Последно промяна от Maleficus на 08 Юни 2007, 19:19, променено общо 1 път.
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
-
Dr. Socrates
- В началото бе словото
Ìíîãî èíòåðåñíî
Ìíîãî ñà ìè èíòåðåñíè òåçè äèñêóñèè êàêâî äà íàïðàâåëè, çà äà íå èçòè÷àò ìîçúöè. Àìè îòãîâîðúò å òîëêîâà ïðîñò - àêî çàïëàòèòå ñå âäèãíàò, äî ãîëÿìà ñòåïåí èçòè÷àíåòî ùå ñå îãðàíè÷è. Âñè÷êî òîâà îïèðà äî ðàáîòîäàòåëèòå. À êîéòî å áàëúê äà èì ñå âðúçâà, ùå ðàáîòè è çà 300 ëâ. Çàðàäè òîâà, ÷å áàëúöèòå ñà òîëêîâà ìíîãî, íÿìàò òåíäåíöèÿ äà äàâàò ÷åòèðèöèôðåíè çàïëàòè.
- KlimBo
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Моите условия
1. 20 000 долара месечна заплата (аз съм програмист и имам много познати в САЩ, и съм наясно за колко работят).
2. Да мога да си позволя да си купя жилище, хубави коли (за мен и съпругата ми), да мога да си позволя да си купя каквото ми кефне.
3. Да има тротоари по улиците.
4. Стриктно да се спазват законите и нарушителите да отиват в затвора.
5. Да живея в нормално общество и държава.
6. Да ми се предоставят всички необходими ресурси и условия да работя нормално и да дам всичко от себе в своята професионална сфера за прогреса обществото, в което ще живеят децата ми.
P.S. Тия ми условия няма да се изпълнят от БГ в близките 1000 години, затова твърдо реших да изтека и да се продам на добра цена на някое зряло общество, за да могат децата ми да живеят нормален живот, какъвто АЗ и МИЛИОНИ БЪЛГАРИ нямат в БГ.
2. Да мога да си позволя да си купя жилище, хубави коли (за мен и съпругата ми), да мога да си позволя да си купя каквото ми кефне.
3. Да има тротоари по улиците.
4. Стриктно да се спазват законите и нарушителите да отиват в затвора.
5. Да живея в нормално общество и държава.
6. Да ми се предоставят всички необходими ресурси и условия да работя нормално и да дам всичко от себе в своята професионална сфера за прогреса обществото, в което ще живеят децата ми.
P.S. Тия ми условия няма да се изпълнят от БГ в близките 1000 години, затова твърдо реших да изтека и да се продам на добра цена на някое зряло общество, за да могат децата ми да живеят нормален живот, какъвто АЗ и МИЛИОНИ БЪЛГАРИ нямат в БГ.
Това е текстови блок, който се прикача към края на това съобщение, щото съм го бил пуснал. Има си ограничение от 255 символа 
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
Брей брей. Познавам десетки българи в чужбина, които постоянно казват, че щели да се върнат "като се оправели нещата". И си мисля аз, кой ще ги оправи? Циганите дето се множат като хлебарки ли? Крадците и мутрите ли?
Такива които искат да бягат- да бягат. При това след като придобият чуждо гражданство, Република България да им отнеме българското.
А това за живота навън колко хубав е бил, хехе. Еми да, хубав е за някои, не за всички.
Такива които искат да бягат- да бягат. При това след като придобият чуждо гражданство, Република България да им отнеме българското.
А това за живота навън колко хубав е бил, хехе. Еми да, хубав е за някои, не за всички.
-
Emmanuel Goldstein
- Танцуващия с клавиатури
-
Brainless Pirate
- Гутенберг
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
- PrincessSuperstar
- Драскач
Да, ако всички способни хора се изнесат- няма как да се оправи нашата държава. Само дето тук никой не работи за по-доброто бъдеще на България. Защото закони има, но никой не иска да ги спазва и всеки оправдава своята лиспа на отговорност с беззаконие, защото хората не си защитават собствените права, и поради още хиляди причини. И проблемът не е толкова в изтичането на мозъци или в увеличаването на циганското население. Проблемът е, че на българинът не му се работи за бъдещето. Всеки гледа да мине метър. Тука сме на принципа "Аз работим, колко да не заспим, те ми плащат колко да не умрем"...L'Inspecteur написа:Брей брей. Познавам десетки българи в чужбина, които постоянно казват, че щели да се върнат "като се оправели нещата". И си мисля аз, кой ще ги оправи? Циганите дето се множат като хлебарки ли? Крадците и мутрите ли?
Такива които искат да бягат- да бягат. При това след като придобият
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
- KlimBo
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Както казват, ще поживеем, ще видим...
"Както казват, ще поживеем, ще видим..."
Точно така разсъждават 90% от българите и всеки чака наготово да му падне по-добрия живот. Когато някой тръгне да прави нещо, едната половина от хората само гледат, а другата тръгват срещу него да му пречат. Това Ви го казвам от личен опит. Не веднъж съм ставал жертва на този манталитет. Затова патриотизмът ми умря отдавна и се отказах да се занимавам с к'вото и да било. Вече гледам да си избутам образованието и да се махам от това "общество", в което масово индивидите са паплач. Всеки само си трае, стои, гледа, и чака някой друг да "изгори". Те и министрите вече директно си го казват "...защо мълчахте 15 години, а сега изведнъж скочихте. Никой няма да получи и стотинка. Хазната е празна...". И са прави. Държавата е тотално ограбена. Парите са в джобовете на престъпниците. Когато се ограбваше България, тогава трябваше да скочи тоя народ и да спре това безумие, защото се крадеше от него. Те сега ми тръгнали да ИСКАТ. Кретени смотани. Ще си умрат в мизерията и това е, и децата им, ако останат тук ще мизерстват. Това е все едно всички да си държим парите в някаква каса и като видим някой да ги отмъква нищо да не кажем, а после да искаме някой да сложи пари в тая каса. Защо мълчахте и си траехте, като се крадяха парите? Всяко дете, което се ражда в БГ, още от раждането си е длъжник. Тия външни дългове да не мислите, че ще ги плаща папата. Казвал съм го и пак го казвам - парите са, като пясъка в пясъчния часовник. Преливат се от едни джобове в други. В момента в БГ парите по "законен" начин са ограбени от народа и са преляти в сметките на престъпниците. Единствения начин да се разпределят обратно към народа е да се национализира всичко заграбено. Другият начин е да почнат да се печатат пари, което се страхувам, че ще направят, защото така се е затлачило положението, че няма измъкване.
Точно така разсъждават 90% от българите и всеки чака наготово да му падне по-добрия живот. Когато някой тръгне да прави нещо, едната половина от хората само гледат, а другата тръгват срещу него да му пречат. Това Ви го казвам от личен опит. Не веднъж съм ставал жертва на този манталитет. Затова патриотизмът ми умря отдавна и се отказах да се занимавам с к'вото и да било. Вече гледам да си избутам образованието и да се махам от това "общество", в което масово индивидите са паплач. Всеки само си трае, стои, гледа, и чака някой друг да "изгори". Те и министрите вече директно си го казват "...защо мълчахте 15 години, а сега изведнъж скочихте. Никой няма да получи и стотинка. Хазната е празна...". И са прави. Държавата е тотално ограбена. Парите са в джобовете на престъпниците. Когато се ограбваше България, тогава трябваше да скочи тоя народ и да спре това безумие, защото се крадеше от него. Те сега ми тръгнали да ИСКАТ. Кретени смотани. Ще си умрат в мизерията и това е, и децата им, ако останат тук ще мизерстват. Това е все едно всички да си държим парите в някаква каса и като видим някой да ги отмъква нищо да не кажем, а после да искаме някой да сложи пари в тая каса. Защо мълчахте и си траехте, като се крадяха парите? Всяко дете, което се ражда в БГ, още от раждането си е длъжник. Тия външни дългове да не мислите, че ще ги плаща папата. Казвал съм го и пак го казвам - парите са, като пясъка в пясъчния часовник. Преливат се от едни джобове в други. В момента в БГ парите по "законен" начин са ограбени от народа и са преляти в сметките на престъпниците. Единствения начин да се разпределят обратно към народа е да се национализира всичко заграбено. Другият начин е да почнат да се печатат пари, което се страхувам, че ще направят, защото така се е затлачило положението, че няма измъкване.
Това е текстови блок, който се прикача към края на това съобщение, щото съм го бил пуснал. Има си ограничение от 255 символа