Mel Gibson's Apocalypto

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Аватар
dormouse
Вазов

Мнение от dormouse »

е хубаво......тва му е 3ят......според мен е достатъчно....какво ми се обяснявате :?
Изображение
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Richard B. Riddick написа:Това ми прилича повече на филм за Дискавъри ченъл отколкото за кино.Трейлъра не ме впечатли с нищо.Но все пак още не съм го гледал,та не мога да се изкажа категорично
и мен не ме впечатли трейлърът. очаквах нещо по-апокалиптично :lol:
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Циндил, гледай "След утрешния ден" ;)

Доколкото разбрах филма нямал нищо общо с историческата реалност. Е, когато най-сетне се замъкна да го гледам ще видя де, но съм склонен да вярвам, че Гел Мибсън малко е пообъркал нещата. Примерно имам спомени, че миниатюрите, които бяха на трейлъра са ацтекски, не майски, пък доколкото знам филма е за маите :roll:
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Richard B. Riddick »

Гледал го е :wink:
.
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Тогава да гледа Денят на Независимостта :P
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Richard B. Riddick »

Е него пък кой не го е гледал... :D :wink:
Ако сега ще си изброяваме филми с апокалиптична темататика-Армагедон,смъртоносно влияние,Ядрото и разни други от типа "Идат злите елиъни и само американците могат да ни спасят..." или "камъни падат от небето,бегайте..." дето не им се сещам и за имената ,обаче са доста :wink: :twisted:
.
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Абе ако го качат на локалния сървър ще го гледам със сигурност. Не държа толкова много на историческите детайли, но от трейлъра ми се видя няк'ва битова драма, баси :lol:
Рекламата по радиото (щото първо от там научих за филма) създаде някаква по-различна представа... нещо по-близко до мистерия като че ли :)
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

Нищо лично към Мел Гибсън, но съм гледал още поне 3 филма в които се разказва за същата история - група въоръжени тръгват да пречукат бягащ изморен нещастник, който се оказва нещо средно между полубог и психопат и един по един ги избива като кучета...
Boooring.
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Smoking Mirror написа:Примерно имам спомени, че миниатюрите, които бяха на трейлъра са ацтекски, не майски, пък доколкото знам филма е за маите :roll:
Георг, стенописите са маиски, макар действително да не са употребени съвсем уместно.

А колкото до сюжета... Все пак и "Страсти Христови" не експлоатира някакъв непознат сюжет - гледал съм 200 филма с тая идея, но никой не е толкова добър.

"Смело сърце" също не беше най-новаторският филм за 1995, но беше просто най-добрият.

Все пак, не може всички филми да са революции като "Матрицата", но не може и всички да са просто шедьоври... освен тия на Мел Гибсън, хъхъхъ
Изображение
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

И после ако някой ме попита защо съм мизантроп...
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Защо си мизантроп? 8)
Изображение
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Поради 1001 основания, много от които откривам и у себе си, освен у себеподобните си. Абе гледах фгилм аи изпитах прилив на любовни чувства към човешката порода :roll:
Аватар
Josif
Драскач

Мнение от Josif »

Ако не се интересувате от история и ще гледате филма само заради касапницата, не си струва. Пропускате най-важното.
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

Филмът не струва, изобщо си беше една касапница, без особено голям смисъл. Ако питате мен, Мел Гибсън трябваше да спре със "Смело сърце". Реализмът е нещо важно, но все пак...От чисто историческа гледна точка също не е добър, отразява твърде едностранно бита и нравите на маите, ако изобщо може да се твърди че ги отразява, :roll: :roll: :roll:
dormouse написа:ох,забравих да спомена,че бебето ягуарче и Ягуарската лапа,ако не се лъжа с името(Rudy Youngblood) са големи сладурчета :D
- Този коментар за филма, направо ме разби :lol: :lol: :lol: :lol:
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
Аватар
Josif
Драскач

Мнение от Josif »

MZ4 написа:Филмът не струва, изобщо си беше една касапница, без особено голям смисъл. Ако питате мен, Мел Гибсън трябваше да спре със "Смело сърце". Реализмът е нещо важно, но все пак...От чисто историческа гледна точка също не е добър, отразява твърде едностранно бита и нравите на маите, ако изобщо може да се твърди че ги отразява, :roll: :roll: :roll:
dormouse написа:ох,забравих да спомена,че бебето ягуарче и Ягуарската лапа,ако не се лъжа с името(Rudy Youngblood) са големи сладурчета :D
- Този коментар за филма, направо ме разби :lol: :lol: :lol: :lol:
Филмът отразява края на империята на маите, а не цялостното и съществуване. Нормално е да се наблегне на упадъка, от колкото на високите научни постижения в областта на астрономията, например.
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”