Английска филология 2
Модератор: Don Horhe
-
sagrat_cor
- В началото бе словото
Здравейте колеги,
Първо искам да успокоя новобранците и да им кажа, че следването не е страшно и унищожително, но се изисква постоянство и мислене. Съгласете се, че това все пак е висше образование и не може, а и не би трябвало, да ви бъде лесно. Общо взето всичко зависи от вас самите и вашето желание да се развивате на много нива (защото филологическото образование дава именно тази възможност). Можете разбира се да избутате криво-ляво, но пък моят съвет е да вземете колкото можете повече, не толкова заради дипломата, която ще получите, а най-вече заради вас самите и вашето лично израстване. В АФ никой нищо няма да ви налее в главата, трябва сами да се погрижите за това.
На онези, които се чудят какви пътища за професионална реализация им се отварят, отговорът е много, но това отново зависи от личната нагласа и способности. Макар че мнозинството от моите колеги наистина работят като учители, голяма част са намерили призвание и реализация в други сфери. Много от тях успешно работят като преводачи и журналисти, други заемат високи длъжности в представителства на големи международни компании, има такива, които отидоха в Европейския парламент, изобщо възможностите са много.
Дерзайте!
Първо искам да успокоя новобранците и да им кажа, че следването не е страшно и унищожително, но се изисква постоянство и мислене. Съгласете се, че това все пак е висше образование и не може, а и не би трябвало, да ви бъде лесно. Общо взето всичко зависи от вас самите и вашето желание да се развивате на много нива (защото филологическото образование дава именно тази възможност). Можете разбира се да избутате криво-ляво, но пък моят съвет е да вземете колкото можете повече, не толкова заради дипломата, която ще получите, а най-вече заради вас самите и вашето лично израстване. В АФ никой нищо няма да ви налее в главата, трябва сами да се погрижите за това.
На онези, които се чудят какви пътища за професионална реализация им се отварят, отговорът е много, но това отново зависи от личната нагласа и способности. Макар че мнозинството от моите колеги наистина работят като учители, голяма част са намерили призвание и реализация в други сфери. Много от тях успешно работят като преводачи и журналисти, други заемат високи длъжности в представителства на големи международни компании, има такива, които отидоха в Европейския парламент, изобщо възможностите са много.
Дерзайте!
-
Librarian
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
I'm Back. Russ be Praised!
A най-добре да се замислите и да комбинирате с нещо. Не че не си харесвам специалността, все пак ми беше 2 избор, но общо взето като изключим факта, че АФ звучи внушително, избора се свежда до преподавател или преводач. Има една хубава магистратура де "Гранични изследвания", ако не се лъжа и "Приложна лингвистика", в случай че ви влече. На новодошлите: Добре дошли в Английска филология и не забравяйте, че си имаме форум:
http://www.afeasbg.com/lit
Има доста книги в PDF формат и някои развити въпроси по Лингвистичен дебат. С малко късмет скоро ще бъдат качени и други полезни работи.
п.с. Дръжте се за Багашева, че без нея сте за никъде. Добре, че е тя
A най-добре да се замислите и да комбинирате с нещо. Не че не си харесвам специалността, все пак ми беше 2 избор, но общо взето като изключим факта, че АФ звучи внушително, избора се свежда до преподавател или преводач. Има една хубава магистратура де "Гранични изследвания", ако не се лъжа и "Приложна лингвистика", в случай че ви влече. На новодошлите: Добре дошли в Английска филология и не забравяйте, че си имаме форум:
http://www.afeasbg.com/lit
Има доста книги в PDF формат и някои развити въпроси по Лингвистичен дебат. С малко късмет скоро ще бъдат качени и други полезни работи.
п.с. Дръжте се за Багашева, че без нея сте за никъде. Добре, че е тя
-
Initial_D
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Даммм..аз съм още една свежа мръвка!Кой ми разправяше че да си студент било супер лайфаджийско...гаври са си правили хората с мен!Засега изобщо не е така почнаха ни още от първата седмица...супер гадно ми беше...ма кво да се прави хванал съм се на хорото ще трябва да го играя!!!Ако трябва да изреждам негативното у мен към университета ще трябва да ме баннат за цяла вечност..ма всеки с мнението си!Усетих че хората в ректората са много склони към това да те изпортят и да си спасят собствената кожа...егати егоистите...а човек си мисли че като станеш студент "детинщините" (не детското да отбележа защото то е за предпочитане да не се губи) ,изчезват!Да ама не!Нищо чудно да ми забият нож в гърба по някое време..
Намерих си поне дружки от моя калибър ..умерени лайфаджии..хехех...ЗУБЪРИТЕ ДА МРАТ..още от училище не съм ги обичал..ма те са си такива егоистични к*****та...
Съжалявам за оф топика ма си казах първите впечатления..донякъде!Аре здраве братлета и няма да се претоварвате в учене ей!
Намерих си поне дружки от моя калибър ..умерени лайфаджии..хехех...ЗУБЪРИТЕ ДА МРАТ..още от училище не съм ги обичал..ма те са си такива егоистични к*****та...
Съжалявам за оф топика ма си казах първите впечатления..донякъде!Аре здраве братлета и няма да се претоварвате в учене ей!
Need I Remind You Where I Come From?

- Swаy
- Пишеща машина
- Специалност: АФ
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Коя група си?Initial_D написа:Даммм..аз съм още една свежа мръвка!Кой ми разправяше че да си студент било супер лайфаджийско...гаври са си правили хората с мен!Засега изобщо не е така почнаха ни още от първата седмица...супер гадно ми беше...ма кво да се прави хванал съм се на хорото ще трябва да го играя!!!Ако трябва да изреждам негативното у мен към университета ще трябва да ме баннат за цяла вечност..ма всеки с мнението си!Усетих че хората в ректората са много склони към това да те изпортят и да си спасят собствената кожа...егати егоистите...а човек си мисли че като станеш студент "детинщините" (не детското да отбележа защото то е за предпочитане да не се губи) ,изчезват!Да ама не!Нищо чудно да ми забият нож в гърба по някое време..
Tell me how it feels to be
The one who turns the knife inside of me
The one who turns the knife inside of me
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
- Специалност: Английска филология
- Курс: четвърти
-
Brainless Pirate
- Гутенберг