Астрономия

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

Клайд Томбо, Аризона, САЩ 1930
Последно промяна от MZ4 на 30 Авг 2006, 17:25, променено общо 1 път.
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

Morning Star написа:Някой знае ли през коя година е станало известно съществуването на Плутон и кога са я обявили за планета?
Плутон е открит от астронома Клайд Томбо в обсерваторията Ловел, Аризона, САЩ на 18 февруари 1930 г. когато той сравнява две фотографски плаки направени съответно на 23 и 29 януари. Планетата впоследствие е намерена на фотографии най-старите от които са били заснети на 19 март 1915 г.
от Уикипедия
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
Morning Star
От дъжд на вятър

Мнение от Morning Star »

Мерси :D
Щом Плутон е открит чак през 1930, тогава от къв зор астролозите го приписват на зодия Скорпион :? Идеята ми е, че астрологията е древна наука и астрологични прогнози се правят от зората на цивилизацията, а излиза, че една от планетите, от която зависи прогнозата за скорпиона, е открита през 20-ти век...няма логика. :roll:
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

ами то те древните май не са правили разликата между звезди и планети както например венера нали... само че не знам плутон вижда ли се въобще :dontknow:
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

ами приписан е след откриването му. преди това повелител на скорпионите май е била луната. така или иначе няма дванадесет планети и някои зодии дублират "повелителите" си...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Глей ги :lol: :lol:
Абе темата е за астрономията в най-прозаичния й, строго научен вид.
Кой го ебе за родените под знака на скорпиона и в какво ще вярват оттук нататък... Уникални сте, да знаете :lol:
Хайде, флуудвайте на воля и споделяйте коя зодия е най-добрият вариант за половинка и т.н., и т.н. :roll:
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

nrggirl написа: от Уикипедия
Какво лошо видя в употребата на Уикипедия?
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Richard B. Riddick »

Е то зодиакалните знаци са мнооо важни за живота и битието като цяло шъ знайш... :wink: Явно някой тук не излизат сутрин без да са си прочели поне 3 различни хороскопа за зодията си :idea:
.
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Добре.
За да дам желаната насока на темата - някой от пишещите тук има ли телескоп, занимава ли се с наблюдение на небето, чете ли някаква периодика или специализирани сайтове...?
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Richard B. Riddick »

Ми аз не...като малък...абе малък,малък 14-15годинки кат' бях(и овчици си пасях и....опааа това е за друга тема :oops: :lol: :lol: ) се интересувах от некви космически работи,купувах си списание Андромеда(май така се зовеше,тая тойлетна артия...) и имах намерение да си взема една такава тръба,ама нещо ми умря мерака(също като към големите камиони,химията,географията и секви такива простотии-ама съм бил любознателно пишлеме кат' малък шъ знайте)...После открих компот...ъъъ компютрите и алкохола и вече затъп...се развивам в правилната посока :twisted: :lol: :lol:
.
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Твърде позната развръзка :)
Аватар
Morning Star
От дъжд на вятър

Мнение от Morning Star »

Циндил-Пиндил написа:Глей ги :lol: :lol:
Абе темата е за астрономията в най-прозаичния й, строго научен вид.
Кой го ебе за родените под знака на скорпиона и в какво ще вярват оттук нататък... Уникални сте, да знаете :lol:
Хайде, флуудвайте на воля и споделяйте коя зодия е най-добрият вариант за половинка и т.н., и т.н. :roll:
хехе извинявай, но интересът ми е насочен към откриването на планентата Плутон и от кога тя фигурира като такава и се използва за някакви(астрологични примерно) цели, а не че съм се загрижила за скорпионите :wink: древните са знаели за доста космически тела много преди нас и се чудех дали и Плутон не е сред тях...Някой чел ли е нещо по въпроса?
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

Циндил-Пиндил написа:
nrggirl написа: от Уикипедия
Какво лошо видя в употребата на Уикипедия?
?!? нещо не разбрах въпроса...

Щастливо безработна!!!
Аватар
icaci
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от icaci »

Циндил-Пиндил написа:Добре.
За да дам желаната насока на темата - някой от пишещите тук има ли телескоп, занимава ли се с наблюдение на небето, чете ли някаква периодика или специализирани сайтове...?
Едно време имах Astro Cabinet 80 (или някаква подобна цифра) - нещо като Lego, но с тръби, лещи, диафрагми и т.н. После се сдобих с един руски "Турист 3" с просветлена стъклена оптика, но никога не съм правил професионални наблюдения. Иначе учителят ми по физика в гимназията имаше рефлекторен телескоп система Нютон с 40х увеличение и сравнително голяма светлосила. С него дори се различаваха някакви подобия на ивици на Юпитер.
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
KEDI
От дъжд на вятър

Мнение от KEDI »

Апропо, тия с астро прогнозите са толкова вятър работа, че нямам думи :evil: За да се разбере нещо за даден човек, трябват толкова много изчисления че не е истина :!: А и всеки си е единствен по рода си, така че коя зодия си е ненужен въпрос :!:
Някой живеят по правилата,други ги правят!Do something memorable!
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”