[КСК 2012] Английски език
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
Re: [КСК 2012] Английски език
Ами да. Сравнително лесен ми се стори, очаквах нещо по-сложно. Пък и оценките са красноречиви - имаше доста пълни шестици, а като цяло оценките също бяха много високи. 
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
-
californialove
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: soul
мене диктовките са ми криви и то много .. тестовете 8-10 грешки понякога и повече ама явно не отделям достатъчно време, защото и историята ми заема доста ..
Еее, ако изпита е на ниво матура....супер ще бъде, ама все пак не трябва да му отпускам края, защото ще загубя и това, което съм постигнала до момента, пък хич не е желателно. За това гледам много много да не се успокоявам
И @outlander да, дано сме колеги, хаха 
- Chang'e
- В началото бе словото
- Специалност: Китаистика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Ще потвърдя казаното дотук, че единственото нужно е да пререшавате въпросните книжки по 2-3-4-5 дори пъти, въпросите на изпита са почти същите. Много е важно и есето, имайте предвид, че трябва да е ясно написано и разбираемо, защото проверяващите имат хиляди за проверка, и ако не ви разберат идеята от 1вия път просто няма да се задълбават в четенето. Да е графически оформено и завършено. Времето не стига за преписване на работата. Аз правех по 2-3 грешки на тест обикновено и имах 5,75....ии да, успех, бъдещи колеги 
There used to be a greying tower alone on the sea,
you became the light on the dark side of me...
you became the light on the dark side of me...
Абе за мен не беше на ниво матура.Естествено, това,до колко ви е лесен изпита,зависи от подготовката. Но наистина мин.год имаше страшно високи оценки на изпита,което означава,че кандидат-студентите са се справили доста добре.Колкото по-лесен е изпитът,толкова по-високи оценки ще имат кандидат-студентите и съответно по трудно ще бъде влизането в желаната специалност.Същността на изпита е да се свикне със самия формат.
Само добродетелността е богатство!
- Eve_bs
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Здравейте! Аз също държах изпита по английски миналата година и сега съм първи курс Скандинавистика. Желая успех на всички! Исках да ви успокоя и да ви кажа, че изпитът, както казаха и други по-горе, беше по-лесен от книжките.
1. Диктовката - бях в голяма зала и се притеснявах, че няма да се чува, но диктуващият говореше много високо и бавно (има време да си напишете всичко и да проверите); нямаше особени думи, "по-сложните" бяха от рода на "necessarily" и "successfully". http://www.scotsman.com/news/want_to_in ... _1_1160296 Диктовката ни беше част от този текст, с леки изменения.
2.Reading - беше сравнително по-лесен от този в книжките, нямаше залъгващи въпроси/отговори (за разлика от тези в книжките)
3.Cloze test - ако се упражнявате през цялата година и си поддържате лексиката, няма да имате проблеми, примери:
the story speaks/retells/goes, фразеологични глаголи (в нашия случай put together), употреба на думи като Nevertheless/However/Although
4. Error Identification - грешките са еднотипни. Полезно е да си записвате тези, които сте направили в книжките.
5. Есето - винаги има две теми, 300-350 думи. Важно е да е подредено, да защитавате една позиция през цялото време (освен ако не е advantages-disadvantages), да има добра структура:
Уводен абзац, в който първите изречения са общи и въвеждат в темата, а последното ви е тезата - в него трябва да споменете и аргументите, които ще са ви в body-то; след това 2 или 3 абзаца в зависимост от броя аргументи и накрая заключение, в което трябва да обобщите всичко казано (без нови идеи!), в него може да се коментира бъдещето и тенденции за дадения проблем.
Надявам се да сте се успокоили поне малко
Ако има нещо, което ви притеснява, питайте 
1. Диктовката - бях в голяма зала и се притеснявах, че няма да се чува, но диктуващият говореше много високо и бавно (има време да си напишете всичко и да проверите); нямаше особени думи, "по-сложните" бяха от рода на "necessarily" и "successfully". http://www.scotsman.com/news/want_to_in ... _1_1160296 Диктовката ни беше част от този текст, с леки изменения.
2.Reading - беше сравнително по-лесен от този в книжките, нямаше залъгващи въпроси/отговори (за разлика от тези в книжките)
3.Cloze test - ако се упражнявате през цялата година и си поддържате лексиката, няма да имате проблеми, примери:
the story speaks/retells/goes, фразеологични глаголи (в нашия случай put together), употреба на думи като Nevertheless/However/Although
4. Error Identification - грешките са еднотипни. Полезно е да си записвате тези, които сте направили в книжките.
5. Есето - винаги има две теми, 300-350 думи. Важно е да е подредено, да защитавате една позиция през цялото време (освен ако не е advantages-disadvantages), да има добра структура:
Уводен абзац, в който първите изречения са общи и въвеждат в темата, а последното ви е тезата - в него трябва да споменете и аргументите, които ще са ви в body-то; след това 2 или 3 абзаца в зависимост от броя аргументи и накрая заключение, в което трябва да обобщите всичко казано (без нови идеи!), в него може да се коментира бъдещето и тенденции за дадения проблем.
Надявам се да сте се успокоили поне малко
-
kittyondrugz
- Пишете, о, братя
- Специалност: Психология
- Курс: първи
И аз ще се явявам на тоз пуст английски
За щастие нямам много проблеми,защото го уча от предучилищната..и сега съм в езикова.Решила съм 2 теста от книжките и резултатите са ми 43-44/50.Кофтито е,че никой вкъщи не знае английски и няма с кой да си практикувам диктовките..матурата ми се струва по трудна от изпита,защото нещо е ''побългарена''..не е направена добре,според мен.
Психология,първи курс.
- Eve_bs
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Може да се каже, че има нещо такова с матурата, понеже много мои познати изкараха пълни 6ци на изпита (или поне по-високи), а на матурата не успяха. Миналата година имаше и грешка в един от отговорите на единия listening, която разбрах, че вече са поправили...
-
kittyondrugz
- Пишете, о, братя
Ами като са я правили някакви даскали от някое СОУ примерно..на мен така ми изглежда.Има и въпроси,които не са зададени ясно и правилно.Например,решавах някакъв тест,на който въпроса започва с probably и някакво твърдение след това.И в отговорите има ''no information in the text''.Е то ясно,щом е probably,значи не е казано в текста,а трябва да се направи извод.
Психология,първи курс.
-
kittyondrugz
- Пишете, о, братя
И аз се справям по-добре с изпитните тестчета,отколкото с тия за матурата..Което май не трябва да е така 
Психология,първи курс.
-
firequeen
- От дъжд на вятър
- Специалност: Английска филология
- Обратна връзка:
А някой може ли да ми каже кога трябва да се запиша за изпита по английски език доколкото знам няма предварителен а само един , който е юли месец съответно сега ли трябва да се запиша или след 16.03. кога е крайния срок за първата сесия ?
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
- втора сесия – до 08.06.2012 г., т.е. можеш и сега.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
-
monchenceto
- В началото бе словото
Здравейте и от мен!
Искам да ви попитам заслужава ли си да се ходи на този интензивен подготвителен курс:?
Аз ходя от септември на уроци където проверяваме и обсъждаме отговорите на тестовете от тези 5-те книжки,правят ни диктовки и ни проверяват съчиненията. иии резултатите са следните: на диктовките съм безнадежден случай и на много трудни диктовки си изкарвам по 15-тина някой път и повече грешки,но на лесна се справям много добре. Тестовете от книжката ги правя с 15-13 грешки,а съчиненията ми ги оценяват с 5,40-5,60.
Искам да уча стопанско управление и съм сиг. в математиката и следователно на изпита по ае се стремя за 3,5-4,0,но много се притеснявам дали с това темпо ще успея и затова обмислям този курс,но нз необходим ли ми е и полезен ли е,защото все пак на никого не са му излишни 200,300 лв.
Знам че и сама мога да дигна нивото на английския си но е необходимо мноого време,а покрай подготовка за матури и други изпити насам натам не мисля че ще успея ...
Искам да ви попитам заслужава ли си да се ходи на този интензивен подготвителен курс:?
Аз ходя от септември на уроци където проверяваме и обсъждаме отговорите на тестовете от тези 5-те книжки,правят ни диктовки и ни проверяват съчиненията. иии резултатите са следните: на диктовките съм безнадежден случай и на много трудни диктовки си изкарвам по 15-тина някой път и повече грешки,но на лесна се справям много добре. Тестовете от книжката ги правя с 15-13 грешки,а съчиненията ми ги оценяват с 5,40-5,60.
Искам да уча стопанско управление и съм сиг. в математиката и следователно на изпита по ае се стремя за 3,5-4,0,но много се притеснявам дали с това темпо ще успея и затова обмислям този курс,но нз необходим ли ми е и полезен ли е,защото все пак на никого не са му излишни 200,300 лв.
Знам че и сама мога да дигна нивото на английския си но е необходимо мноого време,а покрай подготовка за матури и други изпити насам натам не мисля че ще успея ...
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Според мен не ти е нужен допълнителния курс, ще се справиш за стопанско с английски и без него, стига да продължаваш да се упражняваш за изпитите.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
Аз също мисля,че не ти е нужен.Решавай си тестовете и др. не ти трябва.
Само добродетелността е богатство!