menina.do.mar
Здравей.
Здрасти
1. Доколкото помня, обичаш джаз. Посочи 10 любими песни.
Абсолютно случайни, любими парчета:
1,
2,
3,
4,
5,
6,
7,
8,
9,
10
2. Кои са филмите, които са те впечатлили най-много?
О, толкова са много, няма смисъл да изреждам. "21 грама", "Изкуплението Шоушенк", "Списъкът на Шиндлер", "Полет над кукувиче гнездо", "Да срещнеш Джо Блек", "Обществото на мъртвите поети", "Обичайните заподозрени", "Джак", "Животът е прекрасен", "Американски прелести", "Някои го предпочитат горещо", "Боен клуб", "Трейнспотинг", "Мисис Даутфайър", класиките на Тарантино, класическите филми на Дисни, хитовете на Пиксар, разни неща по Ендрю Лойд-Уебър, простотиите на Мел Брукс, абе безсмислено е да се изреждат, стотици са
3. С кой литературен герой би се описал и защо?
Доста често с Павел от "Жените на Варшава" на Георги Марков с репликата му "Не обичам да се изнасилвам", също с Ендрю Уигин от серията за Ендър на Орсън Скот Кард, защото работата му е да пътува и да познава хората, понякога с Лазар Глаушев на Талев (ще видим как ще свърши историята)... Сигурно и с други, но тези ми идват на ума. Така или иначе, асоциацията не е и няма как да бъде пълна
4. Кои са хората или факторите, които са те направили такъв, какъвто си?
Всеки човек, с когото съм си обелил и една дума в живота си, ме е научил на нещо. Семейство ми е дало рамката, разбира се, заедно с някои неконкретни много близки приятели. Иначе съученици, приятели, съседи, учители, писатели, режисьори, художници, музиканти - всичко, което някога е минало през главата ми, е оставило по нещо там - държа я широко отворена, хем така се проветрява
5. Съжаляваш ли за неща, които си извършил (или пък не си), или си на принципа на тази песен?
Продължителността на живота е прекалено непредсказуема, за да си губя времето в съжаления. Не броим разни млаки сладки съжаления, например, че не се обаждам на дядо си достатъчно често. Тези, които ме познават, знаят, че съм крайно спокоен човек в екзистенциално отношение. Просто шибаната вселена е прекалено огромна и стара, за да съжалявам (или да бъда нещастен, мразещ, обиден и пр. безполезни глупости). Предполагам, че е редно да се съжалява за разни неща, но досега не съм убил никого. Освен това имам прекрасния навик да гледам откъм добрата страна на всичко и да извлека полезното и поучителното от всяка ситуация. Даже се кефя, като ми се случи нещо, което други биха окачествили като "лошо", защото така научавам разни неща за живота, вселената и всичко останало

Не съжалявам. Зает съм с това, да
живея.