що за животно е СУнет

Място за дискусии на протребителите на форума на СУ

Модератор: Плазмодий

Аватар
dimo
Site Admin
Специалност: РСМТ, магистратура
Курс: семестриално завършил
Обратна връзка:

Мнение от dimo »

xpucmo, ако седиш на RS/6000 първо ти е неудобно и трудно за слизане и второ също си част от СУНет, стига да не ползваш Dial-up към друг доставчик.
А схемата наистина не е последен вариант. Тук има по-подробничък и по-нов: http://62.44.109.2/uccdoc/topology/
Аватар
icaci
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от icaci »

Питах за проста RS/6k работна станция, а не за счупената SP2 във ФМИ (с прякор "Двете кули"). Ако седя на последната наистина ще ми е доста трудно да слезна, особено като се има предвид, че ме е страх от високото, а и може да се оплета в километрите кабели :lol:
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
Аватар
dimo
Site Admin
Специалност: РСМТ, магистратура
Курс: семестриално завършил
Обратна връзка:

Мнение от dimo »

Прякора наистина и отива :). Все едно Толкин от нея се е вдъхновявал. А мен наистина ме боли душата, че не работи (ужким захранването не било в ред, но не знам подробности). Все пак едно такова животинче добре би отивало на колекцията от 3 вида Alpha Station/Server и все още неподкараното PowerPC 6400/200 при мен.
Аватар
icaci
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от icaci »

Ами какво да ти кажа? Няколко дена блъскане с техниците от IBM... Машината беше сглобена и като я включихме 4 от 6-те захранващи блока изгърмяха (два от които май си бяха гръмнали, но тя може да работи и без тях), като при единия беше съпроводено с дискотечни ефекти :shock: Иначе надежда има - намерихме евтини захранвания втора ръка от Германия (по принцип един захранващ блок на старо е $8000 :roll: ), а и може една далавера тук в БГ да направим и да я подкараме. В краен случай може да пуснем само единия блок от 16 процесора, а другия да отлежава за по-добри дни.
Както и да е, Linux клъстера, дето го сглобихме за същото време, май малко обезсмисля тая машина, пък и шефът ти иска да я маха. Ще видим днес Дженифър какво ще каже по въпроса :)
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
Публикувай отговор

Обратно към “Потребители”