Размисли и Страсти '11: lunatic-moon

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Размисли и Страсти '11: lunatic-moon

Мнение от Jamesmagno »

Дай някакъв скайп, ще тe добавя довечера. Ех, как обичам да разпространявам Светото писание :cheers:
Аватар
lunatic_moon
Вазов
Специалност: Компютърни науки

Мнение от lunatic_moon »

@Equilibrium

Я ^^
Йо : )

Защо този аватар? Хора си слагат за аватари нещо важно за тях, идентифицираш ли се с момичето на него?
Този, защото не мога да възприема профила си с друг. С момичето на него си приличаме единствено по преобладаващото шматкавото отвеяно и леко депресирано състояние, което борим или подсилваме (в зависимост от много фактори) с музика.

Любими групи и какво значи точно музиката за теб?
В last.fm имам малко повече от 1900 изпълнителя. Трудно ми е да изброя любими, защото в повечето случаи не мога да кажа, че харесвам група, а само конкретни нейни песни. Влюбена съм в красивите гласове и китарите. Музиката за мен може да е всичко - спасение, бягство, екстаз, хармония, наслада, послание, живот, смисъл, понякога досада, дразнение, но със сигурност необходимост. И все пак ето малко имена: The Doors (задължително с чаша уиски), RHCP(любими при пътуване), Alanis Morisette, Sublime, Donovan, Black Sabbath, Bon Jovi, Нова Генерация (заради текстовете на Воев), БТР(като бях малка бях решила да се омъжа за Наско и все още си го слушам по навик), Nirvana :!: , Pearl Jam, Morphine, Faith No More, KOЯN, Pink Floyd, System of a Down, Queen, Nightwish, Jethro Tull, Sonata Arctica and so on... : )

А другите изкуства?
Начин да споделим света си с другите хора и да се потопим в техните светове.
Аватар
lunatic_moon
Вазов

Мнение от lunatic_moon »

@The Stig

1.Британците пият ли чай от мащерка?
Да. Но едва ли знаят, че тук я наричаме бабина душица.

2.Защо в магазините не продават сока от киселите краставички и самостоятелно (без кисели краставички)?
Защото не продават самостоятелно кисели краставички без сок.

3.Ако човек си сложи чорапите на ръцете, т'ва прави ли ги ръкавици?
Не - прави ръцете крака.

4.А ако реши, че иска да е рокер и отреже пръстите ама после пак реши да ги обуе на краката, стават ли пак чорапи?
Те винаги са били и ще бъдат чорапи. И краката отново стават крака. Но за ръцете дали се превръщат в ръце не мога да кажа.

5.В Швеция как викат на шведската тройка?
Досега не са ме викали, но предполагам по телефона или чрез някой сайт за запознанства. Като ме викнат, ще ти отговоря.

6.А на шведската маса?
Там не се вика - сам отиваш и си тъпчеш джобовете със скариди.

7.Какво мислиш за насилието в детските приказки?
Чрез него възрастните си осигуряват начин да контролират децата си.
"Ела, че ще дойде Баба Меца да те изяде."
"Не разбърквай гардероба на мама, защото в него се е скрил торбалан."
Но пък подготвя децата за истинския живот.

8.А за жестокостта към животните в същите?
Не трябва да я има. Но и зоофилията е лошо нещо - не е редно да се целуват жаби :bounce:

9.Какво ти е мнението за Джъстин Бийбър?
Кара ме да се замисля дали всички тийнейджъри, които го харесват, не са глухи.

10.А за Майли Сайръс?
Тази не я знам.

11.К'во мислиш за езерото Титикака като място за риболов?
Много добро! Препоръчвам горещо :!:

12.Как се ловят жмуди?
По същия начин, по който се лови жмуда.

13.Къде зимуват раците?
На ролца във фризерите.

14.Кон боб яде ли?
Само ако е с наденица (бобът, не конят)

15.Защо Ной не е утрепал последните два комара?
Защото в тях може да е имало от неговата кръв.

16.Кой уби Лора Палмър?
Не съм аз :kez_06:

17.Кое е по-вкусно - кокошката или яйцето?
Яйцето, докато е в кокошката. От тръбата, от която излизат яйцата, става страхотна супа, ако има малки неоформили се още яйца в нея.

18.Как исландците викат на галено на Ейяфятлайокутл?
Ейяфятлайокутл -> Ей, Йо.

19.Кое изпълнение на песента "Мана Мана" е по-качествено - на сезамовците или на мъпетите?
Ъъъ, те не са ли едно и също нещо :scratch:

20.На коя буква е равна цифрата 5 ако 1 = е, 2 = д, 3 = т, а 4 = ч?
5 = п. Въпросът е 9 на колко е равно :roll:
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Какво четеш в момента?
А най-често?
Любими автори, книги?
Новини откъде си набавяш?
Какво мислиш за България?
За София?
Би ли живяла в чужбина? Ако да, къде?
Опиши дома, в който искаш да живееш - няма ограничения.
Опиши детството си с едно изречение, колкото искаш дълго.
Какво ти се прави в момента?
А по принцип?
Опиши 10 форумци (включи и мен) с... не знам, картинки.
Опиши 5 от тях (+ мен) с песни.
Поздрав :cat:
Аватар
lunatic_moon
Вазов

Мнение от lunatic_moon »

Jamesmagno написа: Поздрав :cat:
Благодаря :flower: Поздрав и за теб.

Какво четеш в момента?
Довършвам Соларис на Станислав Лем.

А най-често?
Разни разказчета из нета.

Любими автори, книги?
Гррр, пак от тези въпроси за любимите неща. Но тук за разлика от музиката е много по-различно - песен мога да слушам с дни, но книга почти никога не прочитам втори път, което май определя една книга като любима :scratch: Ето няколко заглавия, които оставиха следи в мен:
Захари Карабашлиев - 18% сиво
Кирил Топалов - Бягай, обичам те
Тери Пратчет - Музика на душата
Толкин - Хобит
Шекспир - всичко негово, което съм чела до момента, а скоро това ще се припокрие с всичко, което знаем, че той е написал
Януш Вишневски - Самота в мрежата
Rita Bradshaw - Candles in the Storm

Новини откъде си набавяш?
От dnes.bg и от хората наоколо.

Какво мислиш за България?
Какво знае рибата за водата, в която плува цял живот? Не съм била извън България и не мога да мисля каквото и да е за нея, защото мислите ми най-вероятно няма да са изцяло мои. Но има много събития и процедури, които не трябва да се случват.

За София?
Отвратителна, мръсна, опасна, красива, даваща много възможности, компот от всякакви интересни и скучни, намръщени и усмихнати хора.

Би ли живяла в чужбина? Ако да, къде?
Да - на много места бих живяла, но за кратки периоди време. Примерно в Кения, Бразилия, Ирландия, Великобритания, Швейцария, Русия, Япония, Тайланд, САЩ, ЮАР.

Опиши дома, в който искаш да живееш - няма ограничения.
Затрудняваш ме с този въпрос. Вече няколко пъти почвам да отговарям и все спирам и изтривам всичко. Писах за замък с конюшня с бели коне, къщичка до морето или в някое малко селце, апартамент на последния етаж на висока сграда, каравана... В крайна сметка няма значение мястото и външния му вид - бих живяла навсякъде, стига да е с подходящи хора, защото заедно бихме направили дома дом.

Опиши детството си с едно изречение, колкото искаш дълго.
Родителите ми не ме пратиха на детска градина, а ме повериха на грижите на баба и дядо на село, където нямаше много деца на моята възраст и основните ми занимания бях игри на шах с дядо, футбол с братовчедите, рисуване и шиене на дрешки в шивачницата на баба, помагане с отглеждането на животните и растенията, правене на къщички от пръчки и листа в гората, гонене на пеперуди, състезания по ловене на гущерчета, четене на книжки, обикаляне с колело из различни селца наоколо.

Какво ти се прави в момента?
Фигурки от кал.

А по принцип?
Нещо смислено. Но понякога в нищо не откривам смисъл.

Опиши 10 форумци (включи и мен) с... не знам, картинки.
rogertaylor
Jamesmagno
Ангел
Flowers
the girl
The Stig
black lady
Faith No More
bagatur
Мила

Опиши 5 от тях (+ мен) с песни.
Faith No More:

Ангел:

the girl:

The Stig:

James:
Последно промяна от lunatic_moon на 04 Авг 2011, 23:03, променено общо 1 път.
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

lunatic_moon написа:Какво ти се прави в момента?
Фигурки от кал.
Хмммм, чела ли си "Война на реалности?"
lunatic_moon написа:Jamesmagno
Кой е персонажът и защо точно той? Прилича на някакъв наследник на Скар, но едва ли :D
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Еми не е точно наследник на Скар. Но поне уцели филма и горе-долу положението му в опозицията добро-зло :lol:

А Нона искам да я питам - откъде ги извади тези очи? Сериозно? Сигурно си ги наследила от някого в семейството? Колкото пъти ми попадне, все гледам и гледам. То няма наглеждане.
Кое те изтощава on a daily basis? А кое те изтощава прекалено много? Как се възстановяваш, ако си стигнала предела на силите си?
Шах и аз играех с дядо си. Ти продължи ли? Ако да, следваше ли някаква посока на развитие, на градация на уменията ти? А изобщо харесва(ше) ли ти играта?
Коя е любимата ти електронна джаджа, различна от вече превърналите се в ежедневна необходимост телефон, компютър и прочее, която ползваш често и ти е на сърце?
От какво би лишила съвременното човечество и с каква цел?
А какво би му дала?
Как гледаш на идеята, че човекът е излишен паразит на планетата?
Когато се замислиш за идеята за чужди светове и организми, които по всяка вероятност съществуват в неизмеримо голямата ни Вселена, както и за цялото това неизследвано пространство, за всички неща, които все още не знаем за него... повече страх/нежелание/незаинтересованост или повече любопитство/вълнение предизвиква това у теб?
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
lunatic_moon
Вазов

Мнение от lunatic_moon »

@Jamesmagno
Не, не съм. Защо?

Кой е персонажът и защо точно той? Прилича на някакъв наследник на Скар, но едва ли :D
От Lion King 2. Kovu се казва героя. Защо точно той?
Напомняш ми за него заради очите и излъчването - едновременно тъмно и светло. И изглеждаш едновременно гушкав, горд и непримирим като котка.
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

lunatic_moon написа:@Jamesmagno
Не, не съм. Защо?
В момента я чета и там правят фигурки от кал, които оживяват. Авторът е Филип Дик, засега е интересна, препоръчвам я, чете се бързо. Мога да ти я дам, всъщност, но имаш три книги да четеш преди това ;)

Хм, Цар Лъв 2 само съм го чел...
Аватар
lunatic_moon
Вазов

Мнение от lunatic_moon »

@MidwinterSun

А Нона искам да я питам - откъде ги извади тези очи? Сериозно? Сигурно си ги наследила от някого в семейството? Колкото пъти ми попадне, все гледам и гледам. То няма наглеждане
.
:oops: Дядо беше със зелени, а другата баба - със сини очи и сигурно затова моите са станали такъв странен цвят. Всички останали от семейството са с кафяви очи.

Кое те изтощава on a daily basis? А кое те изтощава прекалено много? Как се възстановяваш, ако си стигнала предела на силите си?

Липсата на сън ме изтощава, но когато поне около 11 часа от денонощието преминават в работа и придвижване из града, не искам да губя останалите със сън.
Също и еднообразието, задръстванията, рутинната работа, някои хора. Възстановяването е с много кафе и шоколад. В краен случай отивам да потичам някъде докато силите ми напълно свършат.

Шах и аз играех с дядо си. Ти продължи ли? Ако да, следваше ли някаква посока на развитие, на градация на уменията ти? А изобщо харесва(ше) ли ти играта?

Не съм продължавала сериозно. От време на време цъкам някоя партия в нета, но шахът не е моята игра. Прекалено много искам да спечеля и затова прибързвам и правя глупави грешки.

Коя е любимата ти електронна джаджа, различна от вече превърналите се в ежедневна необходимост телефон, компютър и прочее, която ползваш често и ти е на сърце?

Не ползвам кой знае какви електронни джаджи. Преди да си купя нещо(не само електронно), си задавам въпроса дали наистина имам нужда от него и отговорът обикновенно е не. С фотоапарата ми сме много близки : )

От какво би лишила съвременното човечество и с каква цел?
Не мога да го лиша от нещо, което не съм му дала - няма да е справедливо.

А какво би му дала?
Всичко, което имам (а то е почти нищо).

Как гледаш на идеята, че човекът е излишен паразит на планетата?
Подкрепям идеята, че животът като цяло е излишен (не само човешкият).

Когато се замислиш за идеята за чужди светове и организми, които по всяка вероятност съществуват в неизмеримо голямата ни Вселена, както и за цялото това неизследвано пространство, за всички неща, които все още не знаем за него... повече страх/нежелание/незаинтересованост или повече любопитство/вълнение предизвиква това у теб?
Съжаление към непознатите същества, които също като нас са принудени да живеят :lol: И любопитство как те възприемат света.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

lunatic_moon написа: Опиши детството си с едно изречение, колкото искаш дълго.
Родителите ми не ме пратиха на детска градина, а ме повериха на грижите на баба и дядо на село, където нямаше много деца на моята възраст и основните ми занимания бях игри на шах с дядо, футбол с братовчедите, рисуване и шиене на дрешки в шивачницата на баба, помагане с отглеждането на животните и растенията, правене на къщички от пръчки и листа в гората, гонене на пеперуди, състезания по ловене на гущерчета, четене на книжки, обикаляне с колело из различни селца наоколо.
:salute: :salute: :salute:
На такова детство можеш само да завидиш : )
lunatic_moon написа:Опиши 10 форумци (включи и мен) с... не знам, картинки.
Flowers
Йехааа :sun:s
lunatic_moon написа: Как гледаш на идеята, че човекът е излишен паразит на планетата?
Това пък защо?!
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

FloWersOfEviL написа:
lunatic_moon написа: Как гледаш на идеята, че човекът е излишен паразит на планетата?
Това пък защо?!
За Бога, присъединявам се към недоумението. :shock:
Аватар
lunatic_moon
Вазов

Мнение от lunatic_moon »

@Flowers&James

Принудени сме да извършваме постоянно разни низши дейности като хранене, придвижване, дишане и т.н. Просто често всичко това ми се струва глупаво, излишно и безсмислено.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Смисъл винаги има!
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
lunatic_moon
Вазов

Мнение от lunatic_moon »

Има, ако искаш да има : )
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”