На какво всъщност се гради успешният брак?
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Re: На какво всъщност се гради успешният брак?
Все едно във форум на начално училище да има тема, озаглавена: "На какво всъщност се крепи успешната магистърска теза?"...
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Аре стига, знаеш ли колко от колежките ми се изпожениха?
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Късметлия си ти, пак като не са се омъжили...Smoking Mirror написа:Аре стига, знаеш ли колко от колежките ми се изпожениха?
Женските бракове са ми любими!
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
'Айде - борим семейните, които ще отговорят в темата!Smoking Mirror написа:Аре стига, знаеш ли колко от колежките ми се изпожениха?
Какво толкова драматизирате не мога да разбера.. особено жените .. всичко трябвало да е перфектно.. в деня на сватбата небето трябва да е розово.. ята от бели гълъби да прелитат насам натам..
Е да ама не може.. не може всичко да е перфектно.. навсякъде за всичко има баланс.. някои неща ще са наред други не.. в брака ще е същото някои неща ще се получават - други не .. излишната драма може само да увеличава напрежението и да не разрешава нищо.. ще мислите внимателно и ще подбирате като се притеснявате дали няма да направите грешен избор.. И след като се ожените.. мислете по-позитивно.. знам че обичате да си мислите през 10 секунди "Ух, дали не съм сбъркала" - не го правете, няма да помогне
Е да ама не може.. не може всичко да е перфектно.. навсякъде за всичко има баланс.. някои неща ще са наред други не.. в брака ще е същото някои неща ще се получават - други не .. излишната драма може само да увеличава напрежението и да не разрешава нищо.. ще мислите внимателно и ще подбирате като се притеснявате дали няма да направите грешен избор.. И след като се ожените.. мислете по-позитивно.. знам че обичате да си мислите през 10 секунди "Ух, дали не съм сбъркала" - не го правете, няма да помогне
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
Аз мисля, че още в началото трябваше да се дешифрира словосъчетанието "успешен брак"... Защото очевидно се коментира брак по любов, а бракът по сметка също би могъл да бъде успешен. Разликата тук е в това, че избор правиш с разума, а не със сърцето си, а резултатът е по-малко излишни нерви, драми, ревност и други екстри. Подобно съжителство вероятно напълно би удовлетворило някого, а бракът е успешен, щом хората са щастливи.
Много са и случаите, когато такива бракове надживяват тези по любов. Но не защото тя угасва, а защото понякога се налага да се правят твърде много жертви в нейно име... и съюзът се разпада. Просто има хора, които не са годни за брак, колкото и силно да ги обичаме...
Големите чувства със сигурност носят със себе си и големи очаквания, и случи ли се така, че любовта се изпари, а нищо друго не свързва хората - идва краят. Затова, мисля си, трябва или да опознаеш другия и едва след това да се замислиш за по-сериозна стъпка, или да си голям късметлия, за да си паснете от самото начало. Най-добрият вариант за мен - постепенно наслагваш впечатления и накрая или си разочарован, или разбираш, че това е твоят човек. До един от тези изводи може да се стигне и по време на брака, но... въпреки че дори така човек не е застрахован и може да бъде изненадан след време, по-добре схемата да е "три пъти мери - един път режи", отколкото обратно...
Много са и случаите, когато такива бракове надживяват тези по любов. Но не защото тя угасва, а защото понякога се налага да се правят твърде много жертви в нейно име... и съюзът се разпада. Просто има хора, които не са годни за брак, колкото и силно да ги обичаме...
Големите чувства със сигурност носят със себе си и големи очаквания, и случи ли се така, че любовта се изпари, а нищо друго не свързва хората - идва краят. Затова, мисля си, трябва или да опознаеш другия и едва след това да се замислиш за по-сериозна стъпка, или да си голям късметлия, за да си паснете от самото начало. Най-добрият вариант за мен - постепенно наслагваш впечатления и накрая или си разочарован, или разбираш, че това е твоят човек. До един от тези изводи може да се стигне и по време на брака, но... въпреки че дори така човек не е застрахован и може да бъде изненадан след време, по-добре схемата да е "три пъти мери - един път режи", отколкото обратно...
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
^ Най-сетне едно стойностно мнение да прочета в тая тема... 

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
32. A bro doesn't allow another bro to get married until he's at least thirty.
Peace is a lie. There is only passion.
-
rogertaylor
- Летописец Виртуоз
- Специалност: Международни отношения
Успешният брак се гради на двустранни компромиси.
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Да, прав е роже! Всеки път, когато сте на различно мнение, ти възприемаш нейното, а когато сте на еднакво, тя възприема твоето. Това е пълна хармония.
Дългият брак има съвсем различна основа от успешния, но темата не е за него...
Into the endless we ride... 
-
rogertaylor
- Летописец Виртуоз
Ех, колко хубаво мнение, точно по темата, никак не-заядливоalter ego написа:Да, прав е роже! Всеки път, когато сте на различно мнение, ти възприемаш нейното, а когато сте на еднакво, тя възприема твоето. Това е пълна хармония.![]()
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Не, че нещо, ама мнението на Жокера си е вярно.rogertaylor написа:Ех, колко хубаво мнение, точно по темата, никак не-заядливоalter ego написа:Да, прав е роже! Всеки път, когато сте на различно мнение, ти възприемаш нейното, а когато сте на еднакво, тя възприема твоето. Това е пълна хармония.![]()
Дългият брак има съвсем различна основа от успешния, но темата не е за него...Който иска - ще разбере. Който иска да се заяде - ще напише тъпизъм като мнението ти
Жив и здрав
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
-
rogertaylor
- Летописец Виртуоз
Ок, тогава си представям при всеки спор, ако никой никога не прави компромиси, как ще се раздават шамари....докато не се разделятallshallperish написа:Не, че нещо, ама мнението на Жокера си е вярно.rogertaylor написа:Ех, колко хубаво мнение, точно по темата, никак не-заядливоalter ego написа:Да, прав е роже! Всеки път, когато сте на различно мнение, ти възприемаш нейното, а когато сте на еднакво, тя възприема твоето. Това е пълна хармония.![]()
Дългият брак има съвсем различна основа от успешния, но темата не е за него...Който иска - ще разбере. Който иска да се заяде - ще напише тъпизъм като мнението ти
Жив и здрав
П.П. Бях забравил колко заядливо е в тоя форум
П.П.2 Може да пропуснете да отговорите, нямам намерение да продължавам спора
нали видя на Мира идеалът за женаrogertaylor написа: Ок, тогава си представям при всеки спор, ако никой никога не прави компромиси, как ще се раздават шамари....докато не се разделят![]()
![]()
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Говорех за това. И не смятам, че е заядливо.Дългият брак има съвсем различна основа от успешния, но темата не е за него...
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.