Ден на отворените врати във Физически факултет

Подфорум към Физическия факултет
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: Ден на отворените врати във Физически факултет

Мнение от MidwinterSun »

Само един въпрос имам - защо винаги програмата е направена така, че да е практически невъзможно да посетя всичко, което ме интересува? :lol:
Сега ще се наложи да избирам между Теорията на струните и презентацията в обсерваторията.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие
Специалност: Физика
Курс: завършил

Мнение от Dr Dulcamara »

MidwinterSun написа:... защо винаги програмата е направена така, че да е практически невъзможно да посетя всичко, което ме интересува? :lol: ...
Не го правим за да Ви създаваме проблеми! :D

Искаме от една страна да покажем максимален брой неща, а от друга - не е възможно всичко да бъде последователно, защото ще се проточи много дълго.
MidwinterSun написа:... Сега ще се наложи да избирам между Теорията на струните и презентацията в обсерваторията.

Ето тук http://phys.uni-sofia.bg/doors_open_day/PROGRAMA.pdf виждам, че демонстрациите в Борисовата градина започват от 10:00 и продължават до 17:00 часа. Струва ми се, че има време и за двете.
Ако не успеете да видите всичко, ще можете всяка година да намирате по нещо интересно. :D :salute:
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

Преподавателката ми в гимназията всяка година организираше ходене до Физически факултет и беше страшно интересно, защото ни обясняваше разни неща и ги свързваше с материала, който изучавахме. Не съм ходила отдавна, но ми се иска да се поправя тази година :) Страхотно е, че го организирате този ден.
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

Благодаря Ви за ласкавите отзиви, Crippled Alice! Добре дошли сте и тази година!

Бихте ли споделили, кои са най-впечатляващите за Вас неща?

Има ли и нещо, което бихте искали да видите, но до момента не сте откривали при демонстрациите?
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

О това звучи доста интересно, смятам да посетя ако не друго, то демонстрациите в Борисовата. Добре, че го видях овреме...
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър

Dr Dulcamara написа:Благодаря Ви за ласкавите отзиви, Crippled Alice! Добре дошли сте и тази година!

Бихте ли споделили, кои са най-впечатляващите за Вас неща?

Има ли и нещо, което бихте искали да видите, но до момента не сте откривали при демонстрациите?

Бих споделила, ако си спомнях. Ходих много отдавна и не мога да се сетя какво точно гледахме, защото на мен физиката ми е малко далечна и трудно разбираема :mrgreen: Но нямам някакви предпочитания. Както казах - не разбирам от физика, но ми е интересно :D
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

Плазмодий написа:О това звучи доста интересно, смятам да посетя ако не друго, то демонстрациите в Борисовата. Добре, че го видях овреме...
Добре дошли, Плазмодий! И във факултета ще има интересни неща ... има и биофизици. :wink:
Последното го написах, защото почти винаги думата "плазмодий" ми създава асоциации с биологията. А биофизици има наистина.

Crippled Alice написа:... не разбирам от физика, но ми е интересно :D
С това много внимавайте, Crippled Alice! :lol: Аз също мислех да ставам "друг", но покрай интереса към физиката и ... Да не откриете след време тема с името "Второ висше физика". :wink:
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър

Няма, второто го карам сега, надали трето ще има :lol: но съм решила да посетя тази година събитието :)
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

Crippled Alice написа:Няма, второто го карам сега, надали трето ще има :lol: ...
Да не избързваме. :D Италианският е третия западноевропейски език, който понаучих, но е последния. Засега ... :lol:
Аватар
amd
В началото бе словото

Мнение от amd »

Dr Dulcamara написа: Ето тук http://phys.uni-sofia.bg/doors_open_day/PROGRAMA.pdf виждам, че демонстрациите в Борисовата градина започват от 10:00 и продължават до 17:00 часа. Струва ми се, че има време и за двете.
Ако не успеете да видите всичко, ще можете всяка година да намирате по нещо интересно. :D :salute:
Дал сте програмата от миналата година :D
http://phys.uni-sofia.bg/doors_open_day/Programa.pdf <- това е програмата за тази година :)
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

Благодаря Ви Много, amd!

Голям срам за мен!!! :oops: :oops: :oops:

Моля всички за извинение! Правилен е линкът на amd.

Все пак първоначалният линк http://phys.uni-sofia.bg/doors_open_day/ е верен, ако това изобщо може да бъде успокоение.

Специално за MidwinterSun и Плазмодий, които проявиха интерес към Астрономическа обсерватория в Борисовата градина, обръщам внимане, че MidwinterSun беше права. Дневните демонстрации продължават до 15:00 часа.
"11 – 15 ч. Дневни наблюдения на Слънцето (при ясно време), Астрономическа обсерватория в Борисовата градина (съвместно с Астрономическа асоциация - София)"

За сметка на това ще има и нощни: :bounce:
"20.30 – 22 ч. Нощни наблюдения на интересни астрономически обекти (планети, звезди, планетарни мъглявини, звездни купове, галактики и др.) Астрономическа обсерватория в Борисовата градина, (съвместно с Астрономическа асоциация – София)"
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

На този линк може и да няма актуална програма, но има постер, който вече е актуален, аз оттам си гледах нещата ;)

Обърнах внимание на прогнозата за времето в събота - дават предимно облачно време. Пък аз се бях ореантирала към демонстрациите и лекцията в обсерваторията. За последната е ясно, но какво се случва, ако няма условия за наблюдение?
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
kvg
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от kvg »

Еми.. Няма наблюдение :) Сигурно хората ще са там, надявайки се да се изясни времето. Или ще ви разправят нещо, или ще покажат нещо, ще измислят как да ви „забавляват“ :)
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ами аз всъщност се надявам да се окаже, че обсерваторията е отворена за граждани и наблюдения и в други дни освен тези на отворените врати ;)
Изображение
kvg
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от kvg »

Не вярвам да ти откажат.. Особено ако помолиш предварително
Публикувай отговор

Обратно към “ФзФ”