За ролята на тръпката

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: За ролята на тръпката

Мнение от MidwinterSun »

Ами да, защото аз не ти говоря за отсъствието на любов. Нито за цялостното отсъствие на химия и привличане, просто не в такива граници, че да предизвикват еуфорично пощуряване. Просто и аз както Исо вече почти не си спомням тръпки и пеперуди, и прочее, толкова отдавна беше последният път, когато ми се случи това. И лично за себе си забелязвам, че с всеки следващ човек еуфорията е все по-малко и все по-малко.

Сега, аз лично съм доволна от това. Харесвам главата си свежа и ума си бистър и изобщо не смятам, че влиянието на нечий парфюм върху мен може по какъвто и да е начин да е определящо за връзката ми с него или пък за шансовете ни да имаме дъъъълго и щастливо бъдеще (усещаш разликата с това да си с някого просто за да не си сам, нали?) Но човек среща разни хора, философства на някакви теми, започва да се съмнява и в крайна сметка разпитва по форумите :mrgreen:
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Значи си пуснала темата, щото се колебаеш между 2 момчета?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

MidwinterSun написа:Просто и аз както Исо вече почти не си спомням тръпки и пеперуди, и прочее, толкова отдавна беше последният път, когато ми се случи това. И лично за себе си забелязвам, че с всеки следващ човек еуфорията е все по-малко и все по-малко.
Едно време си мислех, че имам пеперуди. Доста по-късно разбрах, че нищо не съм знаела :cat:
Мисълта ми е, че намаляването или липсата им не е следствие на времето - гарантирам : )

slighter написа:- Ти не знаеш? Аз също не знам -
но води ме, води ме натам!
Силно!
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Angel_N
Форумно зомби
Специалност: Право

Мнение от Angel_N »

В началото са пеперуди в корема, а после сякаш е цвете, което си пуска корените в гърдите ти. И щом я видиш ги усещаш впити вътре в теб; карат те да я обичаш до безкрай.
Тръпката да я видиш за трети път и тръпката да я видиш за пръв път след дълга раздяла. Различни са двете тръпки, но са изключителни. Жената е най-прекрасното нещо на земята.
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Мнение от inc »

Kristo написа:Защо изобщо ролята на тръпката се поставят под въпрос? Нима може връзка без обич? Нима може да казваш на някого, че го обичаш и да го лъжеш в очите? Да, тръпката може да отшуми - ами разделете се тогава и всичко е наред. Поне сте си честни. А разумът как ще отшуми? Няма как, тва да избереш сигурността, не отшумява, тва винаги си го има. Ама не е истинско, и човек се усеща доста по-късно, отколкото като му свърши тръпката. Ок, връзката ще трае 3-4 месеца повече, и кво от тва? По-яко ли ше ти е като скъсате? Всяка връзка, която почне от компромис със некви принципи, завършва зле. Ако нямате сърце за любов, ок, тогава може да не търсите кого да обичате, а да търсите кои ще ви издържа финансово и кой ще ви е верен и ше ви изпълнява прищевките.
Добре бе, Ице...
Какво наричаш ти любов? Самата тръпка? Химията?
И как живее човек, който си държи на честността? Прескача от тръпка на тръпка докато вече не му става? :scratch: Или всички да си страдат както ти си си нарекъл вече бъдещето явно? :roll:
Всяка връзка се гради на компромиси. Същината на компромиса е жеста към другия (не към себе си). Ако вземеш решение, пренебрегвайки нещо не особено важно за теб, това не е никакво постижение. Все едно да дадеш някому стара и скъсана дреха, която така и така няма да облечеш. По-истинско е да се откажеш от нещо, което наистина ти е на сърцето. Да, съзнавам, че излизам офтопик вече, ама...
Така де, "Ако нямате сърце за любов, значи сте меркантилни и пъзливи комформистки." Все едно та-да-да-дам....-Любовта е задължително да бъде кратка, бурна, неадекватна, и да има страдание накрая. Ако си удовлетворен, значи няма щастие. :connie_tap: Нещо малко странно излиза. Ура за обичта, която те оставя в развалини и така... колкото пъти дойде.
И не е като да не съм съгласна с голяма част от нещата, които принципно казваш в тая насока, че и конкретно тук. Просто това е много крайно.
А и както уточних, според мен другата тръпка (свързана баш с отношенията и с глезенето на половинките) може също да напакости бая. Изпитано. :mrgreen:
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Ице? :shock:
Какво наричаш ти любов? Самата тръпка? Химията?
Любовта е цялостното усещане към 1 човек, а тръпката и химията са движещите - начална база и енергия, съответно. Тва е.
Всяка връзка се гради на компромиси.
Винаги трябва да правиш компромиси в името на любимия и връзката, но никога да не правиш компромиси със себе си - така знам аз, така съм научен.
Любовта е задължително да бъде кратка, бурна, неадекватна, и да има страдание накрая. Ако си удовлетворен, значи няма щастие.
Любовта може да е вечна, ама тръпката не може. Мисълта ми в другия пост беше, на базираш връзката и любовта на тръпката, не на нещо друго като основа. Ако го базираш на друго, ще издържи повечко, но ще е грозна съборетина. Ако го базираш на тръпката, може да издържи по-малко, но ще е нещо истинско и приятно... А кой знае - може връзка от тръпка да издържи цял живот, нали така?
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Мнение от inc »

1. Не за пръв път не се обръщам към теб с ник. :wink:
2. Да бе, ок. :D Разбрах те и първия път. Ако ми беше дочел поста внимателно, щеше да видиш, че просто ти критикувам крайните изказвания. :wink:
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Kristo написа:Винаги трябва да правиш компромиси в името на любимия и връзката, но никога да не правиш компромиси със себе си - така знам аз, така съм научен.
Компромисът по принцип не е ли всъщност.. компромис със себе си? Ти го правиш в името на връзката, но го правиш със себе си. То е едно цяло, не са два различни.. компромиса.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

FloWersOfEviL написа:
Kristo написа:Винаги трябва да правиш компромиси в името на любимия и връзката, но никога да не правиш компромиси със себе си - така знам аз, така съм научен.
Компромисът по принцип не е ли всъщност.. компромис със себе си? Ти го правиш в името на връзката, но го правиш със себе си. То е едно цяло, не са два различни.. компромиса.
Два различни компромиса са - единия е да направиш компромис, който засяга маловажни за теб неща (примерно не си свикнал да купуваш цветя, но понеже гаджето ти се кефи, почваш да и купуваш - тва не е компромис със мен, щото не ми е житейски принцип да не купувам цветя, и не е болка за умиране), друго е компромис със самия теб в полза на любимия (пример: да се съгласиш да ти изневерява, щото той/тя така е свикнал/а, а тва на мен ми е житейски принцип да съм против изневярата)

Сега разбра ли?
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Първият пример - това въобще не е компромис, а промяна в навика.
Вторият пример - това би било глупост, а не компромис, защото ако се съгласиш да ти "изневерява" дефакто се съгласяваш на отворена връзка, което не е изневяра, понеже си наясно.

Не вАжиш, гхагхагхахаухауахауха
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

FloWersOfEviL написа:Първият пример - това въобще не е компромис, а промяна в навика.
Вторият пример - това би било глупост, а не компромис, защото ако се съгласиш да ти "изневерява" дефакто се съгласяваш на отворена връзка, което не е изневяра, понеже си наясно.

Не вАжиш, гхагхагхахаухауахауха
Значи да разбирам, че не си схвнала същината на моите думи. Ок. :roll:
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Рабирай, че нещо не мож се аргументира.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

По-вероятно е ти да не си разбрала същината, ако питаш мен...

Обори ми твърдението, ако искаш, аз си казах което беше важно, да се каже...
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Да ве, Крист, щом си ЛАПТОП, прав си :lol: :lol: :lol:
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Ти като си ЧЕРЕН ДЖИБ, да не би твоите възгледи да са с предимство?
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”