Обичаш ли сладолед?
Кой ти е най-любим? Обичам, макар и рядко да се сещам да си взимам, и да го ям предимно лятото - за разлика от някои, които целогодишно си похапват. Кой ми е любимия... Хъм, хъм, шоколадовия а-ла ескимо вътре със шоколад по средата, примерно.
Червено или бяло вино? Принципно бяло, но като често покашлюкващ, наблягам на червеното цяла зима. Нали било доста полезно, в умерени количества

.
Най-хубав спомен на морето? Ами... на моренце винаги е хубаво. Не знам кой ми е най-хубавия спомен - примерно разходките до фара във Варна.
Откога не си ходил на дълга почивка на море? (разбирай поне 5 дни). Ами... аз на нормално море на нормална квартира за поне седмица май никога не съм ходил

. Миналата година бях за 3 дни на семинарче, по-миналата за 5 на гости със сестричката, 2 години преди това се помещавах на одеалце, върху пода в едно преустроено гаражче при едни приятели, преди това на две събрани свърхтесни диванчета, пак при приятели... Бе... екзотика

.
Любим български град? Защо? Хъм, хъм - да речем Видин

. Щото си ми е дома. Иначе може и Варна, защото там най-често ми се случваше да ида на морьйенце.
Ходил ли си на някакви уроци като малък - пиано, бойни изкуства, т.н.? Хех

На карате ходих веднъж-дваж първо, после на кьокошин-кай още месец или два (ич, ни, сан, чи, го, рок, хат, хац, ку, джу - поне позапомних някак как да броя от тогава, нищо че съм бил 4-5 клас максимум), на аеробика съм ходил няколко пъти, на фитнес си ходих година и нещо доста редовно, тичах доста всеки ден, като се готвех за военоморското училище във Варна, където щяха да ме правят капитан, но аз си предпочетох информатиката и така и не се явих на първия учебен ден, нищо че ме бяха измъчили със 7-8 изпита.
Любими книги? (Вече мога да се досетя, че не е само една
). Ами... не знам коя ми е любимата. Аз постоянно чета, и доста се вживявам в прочетеното, и рядко ми се случва да не ми хареса някоя книга. Примерно Властелина си е класика. Иначе както споменах, едно време в училище всеки петък се прибирах от библиотеката с по 5-6 книги поне, които тъкмо за седмица ми стигаха.
Как понасят очите ти този геноцид да седиш по цял ден пред компютър, да четеш книги на телефона си и т.н.? Не знам... Наистина им е трудно, горките. Наистина половината ми живот вече съм пред компютър по доста часове - стигат и до 16 на ден... повечето дни са си все по толкова май, като се замисля. Само като бях кандидат-студент малко бяха сдали багажа и бях леко късоглед, но вероятно е било от притеснение, защото след това вече не бях. Но... 16 часа пред компютъра са си изморителни, дори и очите да издържат.
Имаш ли много растения вкъщи? Съни опитва ли се да ги гризе?
Едно време в студград си имах 6 саксии, които доста дълги години гледах. Сега имам две доста огромни саксии, вече 3-та година си ги гледам. Съни иначе сравнително културно се отнася към тях, само веднъж го бях хванал да рови в едната (вероятно да я ползва за ве-це, защото бях забравил да му сменя пясъка), но веднага сложих едни кутии на саксиите, и не повтори. Той си има силни предпочитания към драскането по диван/фотьойли/легла/килими, така че засега цветята оцеляват. Виж, като си имахме за година две нормални (не мини) зайчета във Видин, те доста си падаха по китайската роза - хапваха листенцата и като Илиянка шоколадчета

. Те и кашони рупаха също де.
Имал ли си някога куче? Мдам - кучетата са ми отдавнешна слабост. Първото ми кученце, Джеси, беше мелезче - като булонка със сравнително къса козинка. Беше най-бързото куче в квартала, не особено послушно - за да го викна да се прибира, трябваше да го замервам с малки камъчета - това му беше ключовата "дума" за прибиране. Обожаваше то да се пуска на пързалки. В квартала имахме едно каменно слонче-пързалка, на което само като я заведа, сама си се катерчеше по стълбичките, пускаше, заобикаляше, катереше и т.н. по сума ти пъти

. Хич не харесваше роми - яко ги лаеше

. Май и по дечица не си падаше особено. Само като и казех "Мяу" отиваше до вратата и почваше да се върти да я пуснат за да гони котки, не че им правеше нещо. Само като се отвореше шкафчето, в което седеше шоколада, независимо къде беше в апапртамента веднага се телепортираше отпред за да и дадат бонбонче. Обичаше и дъвки да дъвче

.
Следващото ми кученце, Лъки, беше черно-бял кокер-шпаньол. Голям сладур беше и страхотна душичка. Обичаше всеки и всичко - деца/хора/кучета други/котки/кокошки. И сега си предпочитам кученца, и винаги много им се радвам... Но засега няма как да се спрвя да гледам сам кученце. Затова сега си имам гушливо (и понякога хапливо) коте, което пак предостатъчно ме радва

.