Противозачатъчни

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Re: Противозачатъчни

Мнение от inc »

Е, де съм казала, че едното изключва другото? Бъдете заедно известно време, пък някой да вземе да кръшне и да направи голяма беля, после ни тестове, ни нищо няма да ви оправи.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ок. СПИН тест на всеки 3 месеца :lol: Проблемът с доверието е твърде сложен. Не казвам, че едното изключва другото, просто, че само на доверие не е хубаво да се откарва.

А като се замислиш колко неща се вършат на доверие. Включително и прекъснат полов акт. Може би аз имам някакъв проблем с това, но си пиех хапчетата съвестно независимо дали бях с постоянен партньор или без, със или без презерватив. По-добре хормонално вмешателство отколкото евентуален аборт, психическата травма от него и риска от стерилитет след него.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Пила съм няколко различни ... Логест и Новинет. Мисля, че и Ясмин, защото имам листовката и вероятно съм го купувала, но беше отдавна всичкото това и не си спомням добре :)

Като цяло едно от трите ми действаше много зле, ама не си спомням кое точно. Нямам особен спомен и за всичките странични ефекти и прочие... Иначе лекарите просто предписват нещо, което си решат ... поне така са процедирали моите :) После ми писна и им теглих една майна.
От няколко години не пия подобни неща и като цяло организмът ми доста се раздруса от противозачатъчните. Трябва и да имаш партньор, на който можеш напълно да му вярваш в това отношение. Иначе определено е доста по-удобно, но според мен понякога не си заслужава да си прецакваш организма заради тва, че не искаш да ползваш презервативи :)
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от inc »

Мдам... тъжни, възмутителни истории. Има един куп драматични беди, които могат да последват. Познавам хора, стигнали до затвор на доверие. :| Not cool. 'Айде да не навлизам в офтопик.

Именно затова всеки си преценява дали хапчетата са подходящ избор. Ако сменях мъжете през 2 месеца, не би ми минало и през акъла. По-добре хормонално луда по природа, вместо хормонално осакатена, 'щото не искам да си развалям кефа. But that's me.
Има жени, за които хапчетата са едва ли не препоръчителни. Все си мисля обаче, че това е нещо, което откриваш някъде там в ранните стадии на полово съзряване. Както и съм чувала, че организмът се напасвал по-лесно ако ги пиеш отрано, не от ... 40-годишна примерно. За това вче не знам. И без друго за раждали жени има и други опции.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от ники »

MidwinterSun написа:Доверие с партньора ли? По-скоро СПИН тест. Аз обмислям да започвам да го изисквам - нито е скъпо изследването, нито е болезнено, нито отнема дълго време и носи само ползи.
Е това е вариантът. Винаги съм бил "за" и съм си правил с момиче тест точно с тая цел.
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от kori »

ники написа:Е това е вариантът. Винаги съм бил "за" и съм си правил с момиче тест точно с тая цел.
по-добре с момиче, отколкото с момче
Аватар
DobyToo
В началото бе словото
Специалност: география
Курс: първи

Мнение от DobyToo »

аз 3 години пих хапчета (Diane 35)нямам никакви оплаквания, нито е имало някакви странични ефекти, нито проблеми с цикъла.. мн бях доволна :) сестра ми в момента пие Logest i също е доволна и няма оплаквания а ги пие вече година и половина ;)
така чеее ако решиш не виждам нищо лошо в хапчетата
но задължително трябва да отидеш на гинеколог, той/тя да прецени кой вид е за теб ;)
искам нещо по ръбЪЪ ;)
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Търговецът на кристал написа:Доколкото знам, имат кофти ефект в дългосрочен план - спомагат за развитието на рак на гърдата и разни други неприятности. Освен това, много от тях имат гадни странични ефекти по време на употребата им - задържане на вода и по-трудно регулиране на теглото, промени в настроението (плачливост, раздразнителност и прочее). Затова ако се прибягва до подобни препарати, трябва задължително да бъдат предписани от лекар с оглед на настоящото състояние на жената и да се търсят най-пречистените варианти. Знам, че спомагат за регулиране на цикъла и се препоръчват при някои форми на акне, но към момента не бих ги пила. Твърде много минуси.

Аз знам, че колкото дълго пиеш едни хапчета след това толкова време трябва на организма да се изчисти, за да можеш да забременееш. Тоест, ако ги пиеш 3 години, следващите 3 години забрави за деца ;). Според мен не е оферта. Аз съм пробвала веднъж да пия такива, но не ми се отразиха никак добре и ги спрях навреме.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Както Инк спомена, не всички момичета пият противозачатъчни, за да е по-голям кефа. На някои наистина се предписват по здравословни причини. Но според вас кое е по-малкото зло: кризи всеки месец, поради тежка менструация или тъпченето с хормони?
Наистина последните ОК излезли на пазара са с ниска дозировка на хормонални съставки, но като прочетох книжката към Джаз, до последно се чудех дали да ползвам изобщо такива медикаменти.
Какви изследвания би трябвало да се направят, за да разбереш кое хапче е за теб?
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология

Мнение от Boleyn »

Първо пиех Ясмин,а след това Диане35.
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Пру, Джаз са изолиран случай на Байер. При тях противопоказанията и нежеланите ефекти се дължат на заменянето на един хормон с някакво друго вещество и... абе, скапано е. Не ги гледай тях.

Понякога тъпченето с хормони е наложително. Това всеки месец да имаш силни болки и цяла седмица да си в отвратително състояние... Еми, както и да го гледаш, това е една-четвърт от ежедневието ти. Не е малко и понижава качеството на живот. А стига да ти предпишат правилното хапче, няма да имаш никакви проблеми със странични ефекти и прочее, дори няма да го усещаш. Както бях аз с Линдинет.

В тая връзка, Линдинет е същия като Логест, само че по-хубав. Не просто от личния ми опит, но и лекари го казват - при все, че двата препарата уж имат идентично хормонално съдържание.

Относно изследването, цитонамазка е. Тя е доста... универсално изследване. Едно от приложенията й е т.нар. хормонално огледало (терминът може и да е малко стар, защото го знам от баба ми от времето на нейната практика.) По него се определя какво е текущото ти състояние.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология

Мнение от Boleyn »

Силве,аз сега ще почвам Линдинет,точно защото знам,че страничните ефекти са сведени до минимум,а Диането ми дойде малко тежичко. (което не ме отказа да го пия толкова време :roll: )
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Сега ще ги почваш? Искаш да ми кажеш, че най-после са се сетили да ги пререгистрират и да ги пуснат отново на нашия пазар?
Изображение
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Добре де, а като Джаз имат толкова мн странични ефекти и недостатъци, защо тях ми изписаха и то без цитонамазка?
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ами то и аз се чудех защо моят лекар ми ги изписа без да ме попита за нито едно от противопоказанията (при все, че някои от тях като мигрената например са много често срещани.) Явно в техните среди се шири разбирането, че това е някакъв супер-добър-супер-лек препарат, който е подходящ за всички жени. Следващия път като си видиш лекаря, му заявяваш, че хапчетата категорично не са ти понесли и ако искаш да ти изпише нови, питаш дали не би следвало първо да се направят изследвания, за да се прецени по-точно кой препарат е за теб. В краен случай търсиш нов гинеколог.

Забелязала съм, че в последно време ги изписват тия Джаз все едно са някакви бонбонки...
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”