Онези две думи...

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Re: Онези две думи...

Мнение от inc »

Пффф... ако от това скандал, значи от от партньорите не става двойка. :|
Всяка жена някъде много дълбоко си мечтае да намери човекът, с когото да може да си казва обичам те, без да взучи кухо. Което не пречи на гореописаното от Ели усещане. Просто сме нетърпеливи... :mrgreen:
Аз относително често казвам на хората обичам те, но на "гадже" не съм откак бях... сигурно на 17. Не че не съм го мислела. :D Една приятелка казва, че истински те е грижа за човека с когото си, когато се притесняваш мъничко да изречеш 2те думички. Т.е. че държиш на него и искаш всичко да е както трябва. А да чуя влюбен съм в теб (камо и пък да го кажа :shock: ) ми се струва почти ужасяващо. :lol: Не на всеки се случва изобщо шанс в живота.
Също често позлвам някое от "лигавите" обичам-те, предимно за приятели. Те си знаят. :D
Някъде някога бях чула или чела... не помня вече. Гласеше нещо подобно:
- Обичам те.
- Не го казвай. Не и ако не е истина... защото може да направя някоя глупост... например да ти повярвам.

Та и аз така. :mrgreen: Не държа да ми се каже вълшебната фраза. Но ако е истина, добре е да си я казваме. Хората забравят.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Хмпф. Не знам, казвал съм ги тия думи. И наистина съм ги чувствал, или съм си мислел, че ги чувствам (което е едно и също, всъщност), но резултатът почти неизменно е да се окажа не със сродна душа до себе си, а с надзирател на главата си.

Като цяло изричането на думи не значи нищо, колкото и артистично да са изречени.
Редно е да се доказват без изричане.

А пък в казването им няма нищо трудно или страшно. В спазването им е истината.
Изображение
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Специалност: Регионално развитие и политика

Мнение от Mushmul »

Аз пък тези думи на мъж никога не съм ги казвала. Не съм и изисквала да ги чуя като признание за нещо. Не виждам защо битува такова мнение, че жените нямаме търпение да чуем "обичам те". По мое мнение е насадено от лигави американски романтични комедии, но това е друга тема.
Тааа да, въобще не е нужно да чуеш думите за да знаеш, че чувствата на човека до теб са такива.
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
Аватар
Disney_World
От дъжд на вятър
Специалност: Геология

Мнение от Disney_World »

Mushmul написа:Аз пък тези думи на мъж никога не съм ги казвала. Не съм и изисквала да ги чуя като признание за нещо. Не виждам защо битува такова мнение, че жените нямаме търпение да чуем "обичам те". По мое мнение е насадено от лигави американски романтични комедии, но това е друга тема.
Тааа да, въобще не е нужно да чуеш думите за да знаеш, че чувствата на човека до теб са такива.
Тука съм 100% съгласна
‎"Ideas are like rabbits. You get a couple and learn how to handle them, and pretty soon you have a dozen."
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

Jamesmagno написа:Разбира се, става дума за онези две думички, които всяка девойка тръпне да чуе, а като ги чуе, й омекват коленете. Онези две думички, от които всеки мъж се страхува до смърт и бяга панически.
"Предбрачно споразумение"? "Тъщата идва"? "Нов мол"? Бъди по-конкретен, какви са тия недомлъвки

едит:

А, тези две думи
Лично на мен всякакви такива признания и излияния ми засядат в гърлото
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Еми то кой не ги е изговарял... Все пак, рано или късно е добра идея да вербализираме чувствата си, просто за да няма неизяснени ситуации :mrgreen:

Но отделно от това постоянното повтаряне на "обичам те" по толкова-много-пъти-че-устата-ти-пресъхва-а-езикът-ти-се-сгъбичасва си е... ами лигавщинка. За някои хора може да проработва. Аз предпочитам да го мисля, вместо да го изговарям. Както и предпочитам да знам, че другата страна го мисли, отколкото да го чувам всекидневно.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

Смисълът на думите се изтърква и обезличава, когато те се повтарят прекалено често.
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

...
Последно промяна от slighter на 03 Апр 2011, 19:30, променено общо 1 път.
한류
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Слайтър! !!!!!
Разбра ме, надявам се : )

"Думите се носеха в полумрака и бяха без значение, а това, което имаше значение, не се нуждаеше от думи."

"Време да се живее и време да се мре"
Е.М. Ремарк
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари

Мнение от menina.do.mar »

@slighter, това, което си описал, е много красиво. Имаш писателски заложби, впрочем. :D

Колкото до "онези две думи", не ги употребявам особено често, но когато се случи, винаги е от все сърце.
Както вече написахте, няма нужда да се злоупотребява с тях и да се ръсят под път и над път, защото се губи магията им.
Имаше една приказка: "Любов, кашлица и бедност не могат да се скрият" - точно така е наистина.
Един поглед и една прегръдка са достатъчни, за да се разбере есенцията.
В последно време се улавям, че се усмихвам, когато видя наистина влюбени хора. Те винаги се различават от тези, които просто се мляскат и демонстрират физическа близост. А най-много се радвам, когато видя възрастна влюбена двойка, хваната под ръка. Има нещо невероятно симпатично у тях. :D
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Много задълбавате във филосфските изказвания. Самите думи не значат нищо без съответното отношение и поведение. Не мисля, че има голямо значение, кой какъв смисъл влага в тях, а по-скоро, какво изразява с действията си.
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

The_Viper написа:Смисълът на думите се изтърква и обезличава, когато те се повтарят прекалено често.
С това няма как да се съглася! Колко е "прекалено често"? До 100 пъти на ден или до 200? :mrgreen:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

Не съм те карала да се съгласяваш. Защо някои хора си мислят че вселената се върти около тях?! Хаха- много интересно...
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Странно, ти се съмняваш в това... :scratch:
:mrgreen:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42: