Любима безалкохолна напитка

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор

Либимо безалкохолно?

Анкетата свършва на 04 Дек 2010, 17:50

Кока Кола
16
25%
Пепси
3
5%
Фанта
2
3%
Спрайт
3
5%
Швепс
9
14%
Миринда
0
Няма гласували
Плодов сок
3
5%
Чак (топъл/студен)
8
13%
Минерална вода
8
13%
Миринда
0
Няма гласували
Лимонада
1
2%
Енергийни напитки
2
3%
Степ/Болеро/Танг
1
2%
Друго
7
11%

Общо гласове: 63

Аватар
_Lina_
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Re: Любима безалкохолна напитка

Мнение от _Lina_ »

invisible написа:има си го .. просто е марка на пепси ;)
Kristo написа:
_Lina_ написа:
Kristo написа:7 up - но май само аз съм я чувал и виждал тази напитка, а?
Намира ли се още по магазините, аз не съм я виждала от доста време според мен
Май не си влизала в КФС... и на автогарата я продават също...

Много яко, че и ти си я чувала, вече сме 2!
На автогарата не съм ходила скоро, признавам си, ноо сега така ми се доходи в КФС, че не е истина просто и мисля дори този месец специално заради 7 up-чето да мина
invisible написа:има си го .. просто е марка на пепси ;)
Значи да разбирам, че понеже Кока-кола е превзела пазара и няма 7 up :-os е не, няма да се разберем така с тази кока кола значи
ИзображениеИзображение
Аватар
atanas_tsankov
Форумозавър Рекс
Специалност: Компютърни Науки

Мнение от atanas_tsankov »

На мен любимото ми е пепси лайт, преди харесвах кока-кола и пепси туист, ама мн захар =/
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."
Аватар
necrozis
Легендарен флуудър
Курс: друг

Мнение от necrozis »

газирана вода...
Аватар
CrazyGoD
В началото бе словото
Специалност: Логопедия
Обратна връзка:

Мнение от CrazyGoD »

Schweppes bitter lemon
Мога да го пия до припадък. Повечето напитки са ми прекалено сладки или прекалено газирани, но това си влиза супер. Преди пиех и доста Sprite.
Breve tempus aetatis satis longum est ad bene honesteque vivendum.
Аватар
Sunbeam
В началото бе словото
Специалност: Педагогика на масовата и худ. комуникация
Курс: трети

Мнение от Sunbeam »

Предпочитам си сокчета. Почти всеки ден си изпивам по един литър...
Педагогика на масовата и художествена комуникация, 4 курс
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Само внимавай със сокчетата, че някои са хипер подсладени, а 60-70 гр. захар на литър сок изобщо не е полезно. :D

Аз пък, тъй като алкохол близвам средно веднъж на 2 месеца по четвърт чашка, наблягам повече и предпочитам безалкохолно. И категорично изключвам газираните неща, защото са потресаващо вредни. Преди пиех кока-кола. После прочетох разни неща за нея. И в момента пия супер рядко.

Всъщност, един от най-силните аргументи срещу гаираните напитки (за мен) е натрупването на паласки :) Ако не ми вярвайте, само се огледайте. Дори привидно слаби жени, дори дечица, за Бога, дори хора с тънка талия... 90% от заобилакящите ме хора имат забележими натрупвания. Естествено, причината е И джънк фуда :) (Но пък темата за паласките ми е безкрайно любопитна, защото смятам, че това е феномен на нашето съвремие -- аз не си спомням, когато бях малка, да съм била заобиколена от такова количество висящи сланини, и със сигурност поколението на нашите родители е било по-фино).

Отплеснах се :bounce: Та най-много обичам да пия чай (зелен, мента -- плодови рядко понясам), минерална вода (спасение!), сок от моркови (много, много, много го обичам), както и някои други сокове, разбира се :) прясно мляко, може и айрян...
People-can-FlY
Пишете, о, братя

Мнение от People-can-FlY »

Не обичам мн мн газирано затова мляко и вода
Аватар
necrozis
Легендарен флуудър

Мнение от necrozis »

а анкетата оправете чаК на чаЙ, че направо чака-рака става :lol:
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Ами аз още в първия си пост го казах, ама Модът явно нещо е зает.. с какво ли.. :mrgreen:
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
necrozis
Легендарен флуудър

Мнение от necrozis »

да следи оффтопиците :evil:
Аватар
originalsin
Пишеща машина
Специалност: Право

Мнение от originalsin »

atanas_tsankov написа:На мен любимото ми е пепси лайт, преди харесвах кока-кола и пепси туист, ама мн захар =/
Всъщност изкуствените подсладители са много по-вредни от захарта (т.нар. 'бяла смърт'). Не подхождай с толкова лека ръка, когато прочетеш на гърба на бутилката 'съдържа източник на фениланин'...
[подсладителите са много по-евтини от захарта, ето защо например бутилка 'Серино' струва едно левче, а продукт на 'Кока-кола' - два... (е, 'Кока-кола лайт' хем съдържа подсладители, хем е два лева :lol:)].
Аспартамът (невъглехидратен подсладител - Е951) в тялото се разгражда до аспартат, фениланин и метанол. Немалко е изписано за токсичния му ефект върху нервните тъкани ( и за канцерогенезата!) - метанолът се окислява до метанал, който меко казано ти стрива мозъчната тъкан на прах :mrgreen:
Освен това аспартамът нарушава обмяната на веществата (най-малкото изостря апетита), така че води до затлъстяване.
Изводът: Пазете се от всички Е-та :lol: Изкуствените еквиваленти на каквото и да било няма да ви направят по-здрави или по-красиви...
:wink:
Последно промяна от originalsin на 08 Авг 2010, 21:09, променено общо 1 път.
"Ах, чувствам, че на човек е нужно нещастие или беднота, или болест. Иначе, току-виж, си се забравил..."
Аватар
necrozis
Легендарен флуудър

Мнение от necrozis »

съвременната хран.-вкусова промишленост е Е'БАТИ боклука
originalsin написа:...метанолът се разпада до метанал...
- окисление е точния процес ;)... извършва се под действието на ензим (алкохолдехидрогеназа)
Аватар
Кристиян
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Кристиян »

Кола, Фанта, Спрайт, само че Фантата може да бъде или Лимон, или Портокал, но аз лично обичам повече портокала :flower:
Аватар
atanas_tsankov
Форумозавър Рекс
Специалност: Компютърни Науки

Мнение от atanas_tsankov »

originalsin написа:
atanas_tsankov написа:На мен любимото ми е пепси лайт, преди харесвах кока-кола и пепси туист, ама мн захар =/
Изводът: Пазете се от всички Е-та :lol: Изкуствените еквиваленти на каквото и да било няма да ви направят по-здрави или по-красиви... :wink:
Хахах, доказано е, че именно бързите въглехидрати са храните, от които се дебелее най-много... Американките не обичат пепси лайт и не ходят на фитнес, аз лично харесвам слаби и стегнати жени (But that's just me :lol: ) А за всеки специалист, който заклеймява аспартама, има 10, които доказват, че това са глупости. И не е конспирация, ако беше, щяха да кажат, че McDonalds и захарта също не са вредни....Плюс това чистата захар да не е много естествен и природен продукт :P

А, и още нещо - дори да засилва апетита (за което много се съмнявам), нека аз да се наям с пиле и ориз и да видим дали ще е по-зле от това да изпия 2л кола със захар :D

Иначе впечатляващи знания по химия :cheers:
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."
Аватар
originalsin
Пишеща машина
Специалност: Право

Мнение от originalsin »

@necrozis, благодаря за акуратната корекция (окислението на първичните алкохоли до алдехиди), действително трябва да си припомня oxi-red процесите... :oops:
@atanas_tzankov, пандемичното разпространение на аспартама е плод на икономически машинации, цялата опорочена търговска система тенденциозно се стреми да обсебва потребителя с продукти, предизвикващи зависимост (при аспартама се наблюдава именно такъв абстинентен сидром).
Скептицизмът ти е неоснователен. Известно е, че аспартамът силно повишава апетита за сладки неща, поради спадане нивото на серотонина в кръвта (вследствие увеличената концентрация на фенилаланин в мозъка). Просто токсините свръхстимулират невроните (което респективно води до тяхната смърт), а в резултат на въздействието върху хипоталамуса в мозъка, поглъщащ по-голямо от необходимото на организма количество храна.
Смятам в най-скоро време да създам тема 'знаем ли какво ядем' и да разконспирирам всички 'хубави лъжи', правещи живота така приятен и (убийствено) сладък. :)
Дотогава наместо химични отрови, консумирайте (с безмерно удоволствие) зелен чай... ('любимата ми безалкохолна напитка')
Ето това се казва заключението да ти е по темата :lol:
"Ах, чувствам, че на човек е нужно нещастие или беднота, или болест. Иначе, току-виж, си се забравил..."
Публикувай отговор

Обратно към “Кулинарен раздел”