Кои са по-големи сексисти, мъжете или жените?
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Re: Кои са по-големи сексисти, мъжете или жените?
Кои са по-големи сексисти не знам. Но то това е малко като феминизма, автоматично приписван на всички жени просто защото са жени. Да не забравяме, че повечето жени са романтични, нежни и изключително-не-прости създания
Така че е логично да осъждат някоя, която сменя мъжете като салфетки. Те обаче по всяка вероятност осъждат и мъжете, които сменят жените като салфетки, и ги заклеймяват с думички като безчувствени задници. Така че от тази гледна точка няма прилагане на двойни стандарти, само отстрани изглежда така.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
... след което се отдават на груб, див, потен, мръсен, необуздан животински секс с тях.MidwinterSun написа:Така че е логично да осъждат някоя, която сменя мъжете като салфетки. Те обаче по всяка вероятност осъждат и мъжете, които сменят жените като салфетки, и ги заклеймяват с думички като безчувствени задници...
Нее, няма никакви двойни стандарти
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Четохте ли статията за слогана против рака на гърдата, как било сексистко и са някви жени протестират
(как шефът имал право да преглежда служителките си против рак на гърдата или нещо от сорта
)
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Беше във Vesti.bg вчера, но не успявам да я открия.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- inc
- Плиний Стари
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: завършил
Според мен пък няма полово разделение. И жени, и мъже. Просто това намира различен израз при едните и при другите. Повечето жени се възмущават от всички хора, които сменят сексуалния партньор със същата честота, с която и бельото си. (Мидуинтър уточни много коректно
) В повечето случаи сексистките прояви на мъжете произтичат то това, че горната глава я ползват само за равновесие. Виждат жената на първо място като повод да им излезе късмета и едва после - като човек, потенциален партньор в работата, приятел и т.н. и т.н.
Тук има и друг проблем, а именно за комуникацията. Има хора и хора. Без да е казано, че си търсят флирт/свалка/забивка/креватно развлечение/каквато и да била сексуална облага, някои просто изглеждат... по-достъпни от други. И когато това излъчване не бъде разчетено както трябва, те ти сексизъм. И това СЪЩО се среща в представители и на двата пола.
И съм на мнение, че като цяло понятието е силно компроментирано. Има някои хора, на които просто им приляга да следват модела на сексистките представи. И в това няма нищо лошо, защото и те, и хората с широк мироглед и независими от половите предразсъдъци възгледи носят отговорност за избора си и търпят последиците от него. А те винаги са както хубави, така и лоши. Безплатен обяд няма. Не може да се определи, че едното е "по-голяма далавера", за да се антагонизира обратното.
Тук има и друг проблем, а именно за комуникацията. Има хора и хора. Без да е казано, че си търсят флирт/свалка/забивка/креватно развлечение/каквато и да била сексуална облага, някои просто изглеждат... по-достъпни от други. И когато това излъчване не бъде разчетено както трябва, те ти сексизъм. И това СЪЩО се среща в представители и на двата пола.
И съм на мнение, че като цяло понятието е силно компроментирано. Има някои хора, на които просто им приляга да следват модела на сексистките представи. И в това няма нищо лошо, защото и те, и хората с широк мироглед и независими от половите предразсъдъци възгледи носят отговорност за избора си и търпят последиците от него. А те винаги са както хубави, така и лоши. Безплатен обяд няма. Не може да се определи, че едното е "по-голяма далавера", за да се антагонизира обратното.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.
- Ангел
- Летящите Пръсти
- Специалност: Право
Пглеждайки надолу (към косматите си крака), установявам че има полово разделение... То произлиза от това, че сме различни. Все-едно да кажеш, че няма разделение между биковете и кравите: такава има - в поведенението, в пригодността им за различни дейности... Алън и Барбара Пийз бяха направили много интересно проучване в книгата си "Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния" - мъжете, по принцип, (примерно) са по-пригодни за пилоти, докато жените, пак по принцип, са по-пригодни за учители. Простно еволюцията е кодирала в гените на двата пола различни, но допълващи се способности, качества и взаимно компенсиращи се недостатъци.inc написа:Според мен пък няма полово разделение.
С това няма как да се съглася. Както не-расистите си разправят расистки вицове и анекдоти (които са си проява на расизъм), така и не-сексистите могат да проявяват сексизъм for the lulz. Колко е забавно всъщност, да изпрахосмучиш, да изпереш, простреш, сготвиш и измиеш посудата...след което да заграбиш дистанционното, да си пуснеш мач от "Б"-група и да кажеш на партньоррката си да ти направи сандвич. Разбира се, горното изисква някакво относително съществено количество интелект и познание за стереотипите и по темата за сексизма. Да, съществуват и някакви неадекватни крайности като феминизма и мъжкия шовинизъм, но те са точно това - неадекватни крайности, привличащи (предимно) склонните към пренебрегване на фактите, рационалните аргументи и цивилизованите обсъждания, което само говори за интелектуалното им ниво. И да отбележа, че изказването ти за "горната глава" беше крайно сексистко и почти обидно. В Скайп, един симпатичен мен Човек, написа скоро "свръхемоционално объркано същество а.к.а. жена", което беше забавно, защото и двамата се смяхме на иронията на съждението... Генерализациите, без прикачено към тях уточнение за контекста, в който се употребяват, имат нежелания (в повечето случаи) потенциал да се окажат обидни за някои... Колкото до силата и тежестта на сексуалния нагон, вярвам че силно я преувеличаваш - мъжете <в повечето случаи> (прощавайте, Братя) са доста по-уязвими от жените, в емоционален аспект. Просто си траем и събираме жлъч и болка, без да вдигаме много шум <отново, с изключения ; )>. Когато стане въпрос за сигурност, продължителна връзка, семейство, мъжете имат много по-малко колебания - просто нам е по-нужно, отколкото на жените (има и биологическа обосновка на това, която леко се припокрива с тази за естествената полигамия, но няма да ви отегчавам чак дотам). Общо взето, мъж, който търси постоянен партньор, има адекватен обем познания по темата за сексизма и знае какво иска от живота, не е сексист; мъж, който няма понятие какво иска, не е наясно със собствените си нагони и гледа да "опрашва", докато "тичинката" все-още работи, без да се интересува от предоставителките на "плодниците", е сексист. За сексизма при жените - някой друг да кажеinc написа:В повечето случаи, сексистките прояви на мъжете произтичат от това, че горната глава я ползват само за равновесие. Виждат жената на първо място като повод да им излезе късмета и едва после - като човек, потенциален партньор в работата, приятел и т.н. и т.н.
Това пък изобщо не го разбрах - би ли пояснила?inc написа:Без да е казано, че си търсят флирт/свалка/забивка/креватно развлечение/каквато и да била сексуална облага, някои просто изглеждат... по-достъпни от други. И когато това излъчване не бъде разчетено както трябва, те ти сексизъм.
Поздрави,
Ангел
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
ФАРА!!!
- inc
- Плиний Стари
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: завършил
По въпроса за генетично заложените склонности на мъжете и жените нямам намерение да споря. Просто според мен те са относителни. Не отричам, че ги има, но мисля, че не винаги могат да обяснят изцяло сексистките (и не само) прояви. Това са втълпявани до болка стереотипи извън рамките на природните условия.
Колкото до примера с домакинстването и сандвича - това изобщо не е сексизъм, само неравностойно трудово разпределение. Такъв мъж заслужава повече от сандвич, ама жена му като не може да готви - негов проблем.
В този смисъл женските прояви на сексизъм са един вид вторичен такъв, който е обусловен от изкуствено създадените порядки, не толкова от природните.
И кога съм твърдяла, че не съм сексист?
Съм. Не се гордея с това, но не се и срамувам.
Колкото до примера с домакинстването и сандвича - това изобщо не е сексизъм, само неравностойно трудово разпределение. Такъв мъж заслужава повече от сандвич, ама жена му като не може да готви - негов проблем.
Aми много просто: въпрос на химия. Някои хора са един вид... по-сексуални от други. Природа, хормони, феромони,... Знам ли. Simple fact. На тях хората им се лепят. С известни наблюдения бързо ще ги различиш. Или пък имат естествено свободно и лъчезарно поведение, с което несъзнателно изпращат смесени сигнали. Следователно автоматично има сексистки подход към ответните тям хора. И съответната реакция - опит за свалка/флирт и пр. Това е именно липсата на мисъл, неумението да разчиташ собствените реакции и тези на околните... като цяло типично "мъжкия" сексизъм, който ти описваш. Не ми е ясно защо си решил, че твоето виждане опровергава моето. Същото е, само дето ти го казваш с повече думи.Ангел написа:Това пък изобщо не го разбрах - би ли пояснила?inc написа:Без да е казано, че си търсят флирт/свалка/забивка/креватно развлечение/каквато и да била сексуална облага, някои просто изглеждат... по-достъпни от други. И когато това излъчване не бъде разчетено както трябва, те ти сексизъм.
И кога съм твърдяла, че не съм сексист?
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.
- ники
- Легендарен флуудър
Подкрепям втория параграф на Ангел. И тук бях написал няколко реда, но без да искам ги изтрих и наистина ме мързи пак да ги пиша, но пък държах да афиширам сългасието си с написаното от него 
-
dexteriti
- Да живей словото
- Специалност: Economics with Journalism
Aнгеле, Ангеле...твоето количествено разсъждение не прераства в качествено твърдение
дори и след 3 страници пост. Помисли върху това 
- Ангел
- Летящите Пръсти
Коя част те притеснява?dexteriti написа:Aнгеле, Ангеле...твоето количествено разсъждение не прераства в качествено твърдениедори и след 3 страници пост. Помисли върху това
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
Running down a spiral
ФАРА!!!
-
dexteriti
- Да живей словото
- Специалност: Economics with Journalism
Ако ти я цитирам, ше ми гръмне хардаАнгел написа:Коя част те притеснява?dexteriti написа:Aнгеле, Ангеле...твоето количествено разсъждение не прераства в качествено твърдениедори и след 3 страници пост. Помисли върху това
Why so serious?
- Ангел
- Летящите Пръсти
Бива ли така?dexteriti написа:Ако ти я цитирам, ше ми гръмне хардаАнгел написа:Коя част те притеснява?dexteriti написа:Aнгеле, Ангеле...твоето количествено разсъждение не прераства в качествено твърдениедори и след 3 страници пост. Помисли върху това
![]()
Why so serious?
Нали идеята е да обменяме мнения, да стимулираме мислене и да се обогатяваме взаимно в процеса на спора? Дай сега (или малко по-късно, че ще свършвам лекцията след малко) да ги изкараме на масата (аргументите
Not annoyingly serious anymore?
Ангел
ФАРА!!!
Running down a spiral
ФАРА!!!
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
А що няма анкета?
Според мен няма верен отговор (добавете тва в анкетата) - има си обратна връзка - ако си сексист спрямо Х, той автоматично става сексист спрямо теб. И така до безкрай...
Според мен няма верен отговор (добавете тва в анкетата) - има си обратна връзка - ако си сексист спрямо Х, той автоматично става сексист спрямо теб. И така до безкрай...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Ангел
- Летящите Пръсти
[случаен саркастичен коментар и искане на пояснение]
Последно промяна от Ангел на 07 Апр 2010, 18:42, променено общо 1 път.
ФАРА!!!
Running down a spiral
ФАРА!!!