Вечен студент, наистина има жени, които живеят на чужд гръб, но това не означава, че всички жени са такива. Позволи ме да те поправя, познавам момчета и мъже, които по цял ден си хрупат салатката пред телевизора или си играят игри на компютъра, или се мотаят по друг начин, докато мама и тати ги изхранва, вкл. и случай, в който жената се претрепва да работи, за да може да издържа половинката. Не харесвам идеята за връзка, в която единият партньор виси на врата на другия, но не мисля, че трябва да обвиняваш жените като цяло. Конкретните момичета са продукт на определено общество, което ги е възпитало по определен начин и им е внушило определени ценности, нали? А именно стремежа към принца-мутра на бял мерцедес, който ще зарине принцесата с пари. Това е тъпотия, поне от моя гледна точка, има хора всякакви, но мисълта ми е, че не всички жени са такива и не бива всички да бъдат третирани като такива.
А иначе ще ви кажа пример за "дискриминиране" по пол. Обява за пълен работен ден работа в книжарница на ксерокс, заплащане 400-500 лева. Петдесетина жени и пет-шест мъже. Излиза интервюиращият и гони мъжете, работата била само за жени. Чудят се жените защо, като влизат на интервюто се разбира защо - заплащането всъщност е 300 лева, евентуално след това може да се вдигне на 400 + евентуално % от продажба на справочна л-ра. Както някой писа по-горе, хората са вече отчаяни и готови да работят всичко. И се очаква, че на жените по-лесно ще им се затвори устата при лоши условия, отколкото на мъжете. Най-малкото не се очаква жена-продавач да ти счупи зъбите, ако не й платиш два-три месеца.
Но покорността на жените е по-често илюзия - опитвам се да си представя примерно на Катя да отказват да й изплатят заплата и...
Мила, ние обсъждахме доклада в темата за 8-ми март, но наистина е хубаво да има и отделна тема посветена конкретно на него. Благодаря ти, че я пусна!
Into the endless we ride...