Ликвидация е сесия извън поправителната, която обаче все още е в рамките на академичната година. Когато имаш условен изпит, това означава, че той се е прехвърлил за следващата академична година, т.е. си записал по-горен курс условно. И в този по-горен курс трябва да вземеш въпросния изпит.Търговецът на кристал написа:Чакайте сега, че кака ви пак не е вдянала. Условен изпит не е ли равно на ликвидация? Т.е. ако не го вземеш тоя условния, не можеш да запишеш по-нататък?
Я кажете наистина как е, че аз имам едни изпити от магистратурата, на които не съм се явявала и които може да ми излязат златни.
Протоколите за поправителни изпити - по 50 лева?
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Re: Протоколите за поправителни изпити - по 50 лева?
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Моляяяяяяя?
Т. е. като не съм се явила на 2 изпита в Журналистиката, сега трябва да платя общо 100 лева?!
Ноу уей!!
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
I swear I'm not the devil though you think I am...
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Т.е. в моя конкретен случай с моята объркана магистратура си е *тъъъът тъъъъъъът*... Щото тези изпити, за които говоря, не са нито единия, нито другия случай, който описваш.MidwinterSun написа:Ликвидация е сесия извън поправителната, която обаче все още е в рамките на академичната година. Когато имаш условен изпит, това означава, че той се е прехвърлил за следващата академична година, т.е. си записал по-горен курс условно. И в този по-горен курс трябва да вземеш въпросния изпит.Търговецът на кристал написа:Чакайте сега, че кака ви пак не е вдянала. Условен изпит не е ли равно на ликвидация? Т.е. ако не го вземеш тоя условния, не можеш да запишеш по-нататък?
Я кажете наистина как е, че аз имам едни изпити от магистратурата, на които не съм се явявала и които може да ми излязат златни.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Ако имаш изпити, които са изостанали след като си изкарала всички семестри, тези изпити се взимат на ликвидация.
Ще ти го обясня на практика. В ЮФ има само две сесии - редовна и поправителна. Ако се издъниш и на двете, записваш следващата година условно и след това се явяваш на условен изпит - със задочници, на редовната и поправителната сесия на хората от долния курс - все си е условен изпит.
Има само една ликвидационна сесия и тя е след пети курс. На тази сесия можеш да взимаш изпити, които не си взел във втори или трети курс (примерно, обикновено става въпрос за избираеми дисциплини, но важен е принципът), с нея де факто ликвидираш каквито изпити са ти останали.
Дано да съм го обяснила достатъчно добре.
Ще ти го обясня на практика. В ЮФ има само две сесии - редовна и поправителна. Ако се издъниш и на двете, записваш следващата година условно и след това се явяваш на условен изпит - със задочници, на редовната и поправителната сесия на хората от долния курс - все си е условен изпит.
Има само една ликвидационна сесия и тя е след пети курс. На тази сесия можеш да взимаш изпити, които не си взел във втори или трети курс (примерно, обикновено става въпрос за избираеми дисциплини, но важен е принципът), с нея де факто ликвидираш каквито изпити са ти останали.
Дано да съм го обяснила достатъчно добре.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Дам, точно. След кратък размисъл реших, че явно трябва да е едно от двете - и щом не са условни, явно остава да са на ликвидация. Еми... шанс.
Мерси за подробното обяснение - то така става, след като за 2 бакалавърски степени оставих само един изпит, на който упорито отказвах да се явя, докато не ме принудиха, нормално е в магистратурата да се омотая - още повече, че нашата е много "разчупена", та си мисля, че по отношение на уредбата на подобни въпроси сме уникати.
Мерси за подробното обяснение - то така става, след като за 2 бакалавърски степени оставих само един изпит, на който упорито отказвах да се явя, докато не ме принудиха, нормално е в магистратурата да се омотая - още повече, че нашата е много "разчупена", та си мисля, че по отношение на уредбата на подобни въпроси сме уникати.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември