Протоколите за поправителни изпити - по 50 лева?

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: Протоколите за поправителни изпити - по 50 лева?

Мнение от MidwinterSun »

Търговецът на кристал написа:Чакайте сега, че кака ви пак не е вдянала. Условен изпит не е ли равно на ликвидация? Т.е. ако не го вземеш тоя условния, не можеш да запишеш по-нататък?
Я кажете наистина как е, че аз имам едни изпити от магистратурата, на които не съм се явявала и които може да ми излязат златни. :?
Ликвидация е сесия извън поправителната, която обаче все още е в рамките на академичната година. Когато имаш условен изпит, това означава, че той се е прехвърлил за следващата академична година, т.е. си записал по-горен курс условно. И в този по-горен курс трябва да вземеш въпросния изпит.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Моляяяяяяя? :shock: :shock: :shock: Т. е. като не съм се явила на 2 изпита в Журналистиката, сега трябва да платя общо 100 лева?! :shock: Ноу уей!! :evil:
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

MidwinterSun написа:
Търговецът на кристал написа:Чакайте сега, че кака ви пак не е вдянала. Условен изпит не е ли равно на ликвидация? Т.е. ако не го вземеш тоя условния, не можеш да запишеш по-нататък?
Я кажете наистина как е, че аз имам едни изпити от магистратурата, на които не съм се явявала и които може да ми излязат златни. :?
Ликвидация е сесия извън поправителната, която обаче все още е в рамките на академичната година. Когато имаш условен изпит, това означава, че той се е прехвърлил за следващата академична година, т.е. си записал по-горен курс условно. И в този по-горен курс трябва да вземеш въпросния изпит.
Т.е. в моя конкретен случай с моята объркана магистратура си е *тъъъът тъъъъъъът*... Щото тези изпити, за които говоря, не са нито единия, нито другия случай, който описваш. :lol:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ако имаш изпити, които са изостанали след като си изкарала всички семестри, тези изпити се взимат на ликвидация.

Ще ти го обясня на практика. В ЮФ има само две сесии - редовна и поправителна. Ако се издъниш и на двете, записваш следващата година условно и след това се явяваш на условен изпит - със задочници, на редовната и поправителната сесия на хората от долния курс - все си е условен изпит.
Има само една ликвидационна сесия и тя е след пети курс. На тази сесия можеш да взимаш изпити, които не си взел във втори или трети курс (примерно, обикновено става въпрос за избираеми дисциплини, но важен е принципът), с нея де факто ликвидираш каквито изпити са ти останали.

Дано да съм го обяснила достатъчно добре.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Дам, точно. След кратък размисъл реших, че явно трябва да е едно от двете - и щом не са условни, явно остава да са на ликвидация. Еми... шанс. :lol:

Мерси за подробното обяснение - то така става, след като за 2 бакалавърски степени оставих само един изпит, на който упорито отказвах да се явя, докато не ме принудиха, нормално е в магистратурата да се омотая - още повече, че нашата е много "разчупена", та си мисля, че по отношение на уредбата на подобни въпроси сме уникати. :geek:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”