Протест срещу увеличението на таксите в университетите

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
Green`L.K.
Форумозавър Рекс
Курс: кандидат-студент

Re: Протест срещу увеличението на таксите в университетите

Мнение от Green`L.K. »

:~:s :wav: Но пък може да протестираме против инфлацията :protest:
Non scholae sed vitae discimus!
Любовта е, когато останалите престанат да съществуват ...
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Green`L.K. написа::~:s :wav: Но пък може да протестираме против инфлацията :protest:
Маневреното поле на монетарната ни политика е ограничено, така че и в това няма много смисъл...
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Или срещу състоянието на българското образование и щедрото му финансиране.
М?
Да качат нещо друго - аз пък може да искам таксата за медицина да не става 1200 лева примерно.
След като образованието за мен е най-важно, при положение, че сме в демографска дупка, да не го тъпчат така...
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Норвежки, само да ти кажа, че де що по света има качествено образование, все е по частни университети. Така че това с щедрото финансиране е въпрос на дебат за необходимостта от държавна намеса в икономиката, а не на филантропия.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Повод за протест е, според мен, не толкова качването на таксите за ВУЗ-овете, колкото намаляването на парите за наука.
Knights of the Cross
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

Norwegian Wood написа:Преди пет години са били още по-ниски, ама сега всяка година ги качват.
То преди 5г. и цигарите бяха 2лв. Инфлация.
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Е, аз цигарите не ги поставявм наравно с образованието... Някак си ценностната ми система е друга.
Скорпион, общо взето, си прав, което не означава, че по света няма държавни ВУЗ-ове в които човек може да получи наистина качествено образование. Както и да е, имах предвид, че:
- не съм тръгнал да протестирам за качеството на образованието в СУ
- просто искам държавата да налива пари в образование, а не в хазарт, държавна администрация и крадене на фондове
Предполагам, че ако бюджжетът за образование е по-висок и ВУЗ-овете имат по-голям бюджет, няма да им се налага само да вдигат таксите и само да увеличават бройките за прием. Поне презумпцията е такава. :mrgreen:
Последно промяна от Norwegian Wood на 14 Юни 2009, 09:48, променено общо 1 път.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

Вие толкова ли сте недоволни от образованието в СУ :shock: ?
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Призив.оРъГъ :pukeright: :pukeright: :pukeright: :pukeright: :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft:
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

allshallperish написа:Вие толкова ли сте недоволни от образованието в СУ :shock: ?
Не става дума за това в момента. ;)
Аватар
Green`L.K.
Форумозавър Рекс

Мнение от Green`L.K. »

В тази държава всеки протестира за нещо и какво от това? Променя ли се нещо? Пенсионерите искат по-високи пенсии, софиянци протестират за боклука, студенти за убитите им приятели, учители за по-високи заплати, "Атака" са против цигани и турци, трактористите и аз не знам какво искат... Нищо не се е променило! Поне аз не виждам смисъл от тези протести, но дано някой най-накрая да успее с каузата си! А и разберете, че в България всичко е на минус :cheers:
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Мацка, малко ученическо го раздаваш с това мислене.
Ако няма смисъл от мнението на хората, че някой е против нещо, кво, да се мятаме от по-висока камбанария и майната му ли?
Нещата се променят именно така, чрез заинтересуваността на хората, чрез създаването у тях потребността да мислят, да изразяват своето недоволство.
Именно хората са тези, дето могат да променят нещо в България, а и навсякъде, това "да чакаме" е изтъркан номер. Нищо няма да дойде лесно, нито някога е идвало в историята на човечеството, няма един ден да се събудят хората с ясно съзнание "какво трябва да бъде направено". Всичко става бавно и тегаво, постепенно... Краят на предишния режим не започна на 9 ноември вечерта, нито неговото начало беше на 9ти септември сутринта.
Изразявайки мнението си, по този начин, хората казват "че нещо не е наред", което се отразява в ума на другите хора, малко или много и остава тази идея "че нещо може да се промени към по-добро".
Ако всички си мълчим, въпреки че имаме възможността да си кажем, ще се окажем и в по-лошо състояние от хората в книгата на Дж. Оруел с неговото иронично "Министерство на истината".

По света има толкова места, където хората просто не могат да си кажат свободно, какво мислят, а ние при все големите проблеми на "системата" имаме толкова свободи, които просто не може да оценим.
medicate, medicate
Аватар
Green`L.K.
Форумозавър Рекс

Мнение от Green`L.K. »

Еми току-що завърших гимназия... Нямам как иначе да мисля ;)
Просто забелязвам такава тенденция... В другите държави му удрят една стачка и всичко се оправя, докато тук колкото повече стачки има, толкова по-зле става! Хората се трепят и целят с камъни, а някои политически партии ги използват, за да си осигурят безплатна сцена за агитиране!
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Всичко което описваш е нормално.
Както казах, "другите" не са постигнали всичко да е така за 1 нощ, ден или година, всичко това се изгражда бавно и трудно.
medicate, medicate
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

Green`L.K. написа:В тази държава всеки протестира за нещо и какво от това? Променя ли се нещо? Пенсионерите искат по-високи пенсии, софиянци протестират за боклука, студенти за убитите им приятели, учители за по-високи заплати, "Атака" са против цигани и турци, трактористите и аз не знам какво искат... Нищо не се е променило! Поне аз не виждам смисъл от тези протести, но дано някой най-накрая да успее с каузата си! А и разберете, че в България всичко е на минус :cheers:
Сега се приготви да слушаш от всички, как те като единственото във вселената гражданско общество се борят срещу неправдата в една неравна битка и как те, чрез своите протести, предприемат активни действия за разрешаването на всички проблеми на света, всеки от които ги касае пряко и за всеки от които те са най-запознати. Ако пък дръзнеш да им възразиш, ти ще бъдеш заклеймена като човек извън славното гражданско общество, ще ти бъде отнето правото на позиция по каквато и да е тема, защото все пак безспорен е фактът, че ако имаш позиция, то тя задължително трябва да бъде заявена заедно с позициите на зърнопроизводители и активисти на БНС на жълтите павета пред НС.
Публикувай отговор

Обратно към “България”