Иначе на Мирчев учебниците викаш...Ми то хубаво аз имам един негов в електронен вариант, но имам чувството, че за да му разбира трудовете човек трябва да завърши езикознание или нещо подобно първо.Прекалено мн. термини подходящи повече за изследователи вместо да се изведат правила- това е така, онова е онака.Сега сигурен съм , че човека си е разбирал от нещата, ама наистина е доста изнервящо да се опитвам да отгатна какво точно има предвид.Това разбира се не ме плаши (в седми клас хванах една обща университетска физика и започнах да я чета.Отначало не разбирах нищо, но след време я разбрах на 40%), но само ми удължава работата да вниквам в термини, парадигми на езикознанието и т.н. - неща които не са задължителни за усвояването на даден език, ами по-скоро за изследването на развитието на езика през вековете - две отделни неща мисля.Всичко е въпрос на време, постепенно разбиране и усилие.Общо взето начина на изследване и откриване, който ми е любим и си го владея на 100%.Към 7-8 клас си мислех, че само аз работя така , после разбрах, че това е основния метод за научно изследване а и за учене в университет.
Иначе изказването ти за баба Гурка (то това име всъщност старославянско ли е?
Иначе много благодаря на ерудираните хора тук за отговорите и за доброто отношение.