Размисли и страсти с Търговецът на кристал

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Sanctus Espiritus
Драскач
Специалност: Индология

Re: Размисли и страсти с Търговецът на кристал

Мнение от Sanctus Espiritus »

И продължението... 8)

1. Кристал или стъкло (говорим за декоративна употреба)?
2. Какво мислиш за Достоевски?
3. Басейни или морето?
4. Какъв шоколад предпочиташ?
5. Домашен любимец / любимо животно?
6. Коя е най-голямата мечта, която вече си сбъднала? (признавам си, че въпросът е краден)
7. Като стана въпрос за обсебване, ти била ли си обсебена някога от някого / нещо?
8. За или против войната?
9. Какво мислиш за идеята за "soulmates"?
10. Филма, който не можеш да забравиш?

Най-искрено благодаря за отговорите! :)
"Freedom lies at the heart of my willingness to lose everything." Alanis Morissette
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Sanctus Espiritus написа:И продължението... 8)

1. Кристал или стъкло (говорим за декоративна употреба)?
2. Какво мислиш за Достоевски?
3. Басейни или морето?
4. Какъв шоколад предпочиташ?
5. Домашен любимец / любимо животно?
6. Коя е най-голямата мечта, която вече си сбъднала? (признавам си, че въпросът е краден)
7. Като стана въпрос за обсебване, ти била ли си обсебена някога от някого / нещо?
8. За или против войната?
9. Какво мислиш за идеята за "soulmates"?
10. Филма, който не можеш да забравиш?

Най-искрено благодаря за отговорите! :)
1. Предпочитам кристал, но в ежедневието използвам най-често стъкло. Звънът на кристал е вълшебен.
2. Както казваше един преподавател: "Достоевски, но с мярка!" Перфектно отразява позицията ми по въпроса. :D
3. Като емоция, предпочитам морето, но не се захласвам много - по принцип съм силно планински тип дете. Басейните имат предимството, че са по-чисти (уж) и няма пясък, който да ти се лепи тук и там - цивилизована работа. И няма водорасли.
4. Няма лош шоколад така, както няма и лош хляб. Ако трябва да избирам, бих предпочела млечния шоколад на "Fazer". Напоследък съм се зарибила по газирания шоколад на Милка - новия, с вкус на диня - вътре има бонбонки, които пукат в устата. Ох, и натурален шоколад обичам, абе... шоколад да е. Оооо, и на Линд бонбоните страчиатела - прекрасна история!
5. Домашен любимец - бял котарак на черни петна, леко далматинест, много дебел, казва се Стефан (по паспорт е Щефан фон Бакалов) и е голям сладур. Любимо животно - енот.
6. Да отида в Остерсунд на кръг от световната купа по биатлон. И в Петербург на опера - но първото беше най-голямата мечта. :D
7. Била съм. Не се гордея с това.
8. Категорично против. Никоя кауза не заслужава смъртта на хора, които се асоциират с нея само защото са под нечие командване.
9. Ми аз моя soulmate го познавам. :) Малко е плашещо на моменти. :P
10. "На брега" с Арман Асанте и Рейчъл Уорд. Не че е толкова силен или добре измислен, просто на мен ми действа. Това донякъде отговаря на въпроса ти за войната, всъщност.
И една конкретна сцена от "Една добра жена", която бях извадила като текст в блога си. О, и последно - една великолепна комедия с Барбра Стрейзанд - "What's up, doc?" Мине се не мине време, и се сещам за някоя сцена оттам - прекрасно измислено филмче, много, много чаровно. Иначе имам и други любими, просто това са онези, които са ми в главата доволно често.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

1. Какво предпочиташ - дублаж или субтитри (за телевизията)?
2. Харесваш ли Уил Смит като актьор?
3. Има ли филм, който да си гледала повече от два пъти?
4. Има ли книга, която да си прочела повече от два пъти?
5. Каква антивирусна програма използваш?
6. Харесваш ли научна фантастика? Ако да, кой ти е любимият филм/сериал/книга?
7. ъъъ... Защо пилето пресече пътя?
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Аватар
pi4
Легендарен флуудър

Мнение от pi4 »

Bon soir,
2-Представи си,че имаш 2 сина.Единият,който има усет към естетическото т.е. слуша поп-фолк е супер ерудирано момче т.е. учи Френска филология в Су,а другият слуша само и единствено death metal,постоянно е дрогиран,пиян,лежи за изтрезняване редовно,няма образование итн...има дълга коса,мързо го да я измие,да се обръсне и тн...Кого от двамата ще уважаваш повече :lol:
3-Къде си родена?
4-Какво учиш и кой курс?
5-С какво кандидатства и каква оценка имаш?
6-Ходи ли на частни уроци,за да се подготвиш за кандидатстване?
7-Какво училище завърши?
8-Какъв точно е твоят музикален стил?И колко стила слушаш?
9-Смяташ ли се за толерантна,уравновесена,спокойно жена,която може да общува със всякакви хора при нужда?Можеш ли да водиш културен спор?
10-Съгласна ли си с мнението,че слабият в спора прибягва до лични нападки?
11-А с твърдението ми,че всеки българин има поне една любима поп-фолк песен?Да чуя твоята!И без да ме лъжеш,че няма такъва.
Изображение
http://andreasite.eu/
http://payner.bg/
http://planeta.tv/
http://store2.data.bg/emiliafans/
http://www.kamelia-online.com/
Иванина-най-достойна да спечели Big Brother4
9.12,зала 1 на НДК,19ч.-7 години Планета тв
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Лорд Носферату написа:1. Какво предпочиташ - дублаж или субтитри (за телевизията)?
2. Харесваш ли Уил Смит като актьор?
3. Има ли филм, който да си гледала повече от два пъти?
4. Има ли книга, която да си прочела повече от два пъти?
5. Каква антивирусна програма използваш?
6. Харесваш ли научна фантастика? Ако да, кой ти е любимият филм/сериал/книга?
7. ъъъ... Защо пилето пресече пътя?
1. Категорично субтитри - когато е възможно, разбира се. В дублажа ми харесват гласовете на Светозар Кокаланов, Александър Воронов и Даниел Цочев. Поне тези съм успяла да идентифицирам засега.
2. Не мога да дам компетентна оценка, гледала съм само 2-3 филма с него, но не ми е сред любимците. Не ми допада.
3. О, да, доста са - при някои говорим за десетина пъти гледане - "На брега", "Сибирският бръснар", "Наистина любов", "Една добра жена", "Heathers", "10 неща, които мразя у теб", разни филмчета с Хю Грант.
4. Има, да - някои книги "по специалността", някои романчета, даже в момента препрочитам за трети път "Места на памет и конструиране на настоящето" в жалък опит да поставя всичко на мястото.
5. NOD32
6. Откровено - не.
7. Хич и не му трябваше да го прави, ако питаш мен...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Sanctus Espiritus
Драскач

9. Ми аз моя soulmate го познавам. :) Малко е плашещо на моменти. :P
Но как позна, че е той? :)

1. Харесваш ли келтската музика / звучене?
2. Имаш ли някакъв фетиш?
3. Какво мислиш за Аланис Морисет?
4. Карамел или ванилия? (за сладолед)
5. Нещо за гласа / потенциала на Таря Турунен за опера? :)
6. Каква беше в детската градина? :lol:
"Freedom lies at the heart of my willingness to lose everything." Alanis Morissette
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

pi4 написа: 2-Представи си,че имаш 2 сина.Единият,който има усет към естетическото т.е. слуша поп-фолк е супер ерудирано момче т.е. учи Френска филология в Су,а другият слуша само и единствено death metal,постоянно е дрогиран,пиян,лежи за изтрезняване редовно,няма образование итн...има дълга коса,мързо го да я измие,да се обръсне и тн...Кого от двамата ще уважаваш повече :lol:
Ти сериозно ли вярваш, че някое от децата ми ще слуша чалга? Или че ще има възможност да се докосне до нея във времето, когато се полага основата на естестическите възприятия и се оформят музикалните вкусове? Понеже не, аз се познавам и няма да го допусна. Всъщност, в дома ми ще звучи онова, което звучи и сега.
Другото, което ме притеснява във въпроса ти е, че е зададен тенденциозно - две абсолютни крайности и описанията на типажите ти са брутално неточни. Няма да влизам в спор по темата, просто разчитам, че децата ми ще бъдат нормални. Това изключва чалгата като стил. А смятам, че метълът, без значение от разновидността му е необходимост в пубертета.
И последно - като конкретен отговор на въпроса ти, макар и зададен изключително некоректно - ще ги уважавам и обичам и двамата еднакво, най-малкото защото са моя плът и кръв. Ако ти мислиш, че ще правиш подобна разлика между децата си, мога само да те съжалявам. В моето сърце има много обич.
3-Къде си родена?
Стара Загора.
4-Какво учиш и кой курс?
Сега през юли завърших журналистика в СУ (семестриално+дипломната защита), освен това ще съм трети курс социология (пак в СУ). Тази година трябваше да завърша и оперна режисура (в НБУ), но в края на 3-ти курс прекъснах поради причини, които няма да правя публично достояние, но, уви, нямаха нищо общо с операта.
5-С какво кандидатства и каква оценка имаш?
Български и литература - 5.25, Журналистика (есе) - 5.25, Журналистика (устен) - 6.00, Английски (което ми беше резервния план) - 5.38. В НБУ имах 71 точки на теста и 5.50 на специализирания изпит, което ми даде и пълна стипендия за първата година.
6-Ходи ли на частни уроци,за да се подготвиш за кандидатстване?
На 2 урока по литература в началото на годината. Смятам, че уроците са напълно ненужни, ако можеш да мислиш сам и са просто прах в очите на родителите, че отрочето им, видите ли, се готви за кандидатстване. Ако нямаш основата, никой не може да ти помогне.
7-Какво училище завърши?
ГПЧЕ "Ромен Ролан" (Гимназия с преподаване на чужди езици) - с английски и немски. В една друга тема видях, че била на 3-то място сред езиковите гимназии в страната.
8-Какъв точно е твоят музикален стил?И колко стила слушаш?
Класика. Определено. Имам толкова записи, колкото не си и сънувал, гаранция. Основно опери, по-малко мюзикъли и симфонична музика. Не съм по камерната, признавам. Любими са ми белкантовите композитори, веризмът също ми допада. Все още имам проблеми с Вагнер, предпочитам Рихард Щраус пред него.
Колко стила слушам... хм. Ако обединим класиката, продължавам с джаз, рок ("Smokie" е групата на живота ми, даааа!, "Status Quo", "Eagles", разни други - едва ли си ги чувал)... и, като цяло, музиката, която върви по Радио 1.
9-Смяташ ли се за толерантна,уравновесена,спокойно жена,която може да общува със всякакви хора при нужда?Можеш ли да водиш културен спор?
Може би ще те изненадам, но да. Да - на всички въпроси. И ми се струва, че в този форум само двама души биха казали обратното.
10-Съгласна ли си с мнението,че слабият в спора прибягва до лични нападки?
Зависи от ситуацията, всеки спор е различен. Но и най-силният аргумент на магарето е копитото, така че...
11-А с твърдението ми,че всеки българин има поне една любима поп-фолк песен?Да чуя твоята!И без да ме лъжеш,че няма такъва.
Категорично не. Явно живея на друга планета, където няма чалга. Нямам чалга канали, нямам свалена чалга на компа, не ходя по чалга-заведения и нямам приятели, които слушат чалга, а дори сред познатите ми да има такива, те не са го споменавали или не говорят по темата.
Дали ти отговорих? Не, нямам любима чалга песен и единствените, за които се сещам (с изключение на емблематичните дивотии от най-ранната и мазна чалга), са 2-3 парчета на Тони Стораро (май), щото на Нова година се оказа, че сме отишли в селото, дето щяхме да празнуваме, без кабела на лаптопа и като му падна батерията, слушахме някакъв диск на въпросния тип на някакъв касетофон. Така че това е моят чалга опит, съжалявам, че те разочаровам. Може и да не е бил Тони Стораро, ама имаше някакво парче за някакъв моторист без каска, само това помня.
В края на ноември
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Къде се чувстваш по- "у дома", в София или в Стара Загора?
Какво би променила във ФЖМК?
Защо реши да учиш едновременно две специалности в различни университети? А третата?
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Sanctus Espiritus написа:Но как позна, че е той? :)
То това се познава. Трудно е да го обясня. Просто се оказа, че си довършваме изреченията след отрицателно време, прекарано заедно. Че си приличаме ужасно много и... абе, да. Странно е.
1. Харесваш ли келтската музика / звучене?
Да, харесва ми мистичното й звучене, но за тая музика трябва да имам подходяща нагласа - не мога да я слушам винаги.
2. Имаш ли някакъв фетиш?
В известен смисъл, да. Хууубави мъжки ръце. Много е хубаво да е те прегръщат. Но така отиваме към типовете мъже и става една...
3. Какво мислиш за Аланис Морисет?
Не сменям канала, когато я чуя. :D Но нямам нейни албуми.
4. Карамел или ванилия? (за сладолед)
Ванилия.
5. Нещо за гласа / потенциала на Таря Турунен за опера? :)
От това, което съм чувала, смятам, че си е намерила попрището и не й трябва да пее опера - в смисъл, не притежава нищо, което повечето български сопрани на средно ниво, нямат.
6. Каква беше в детската градина? :lol:
Не съм ходила на детска градина никога - баба ми ме гледаше. В квартала бяхме няколко такива деца и, един вид, си имахме частни детски градини - един ден бяхме у нас, един ден - у София, един ден - у Катя, водеха ни на Аязмото, в Градската градина... абе, много съм благодарна за това време, в което други хлапета се тръшкаха и боледуваха и ги караха да спазват някакъв откачен режим.
На предучилищна ходих 2 седмици в училището, където майка ми беше зъболекар, щото нямаше кой да ме гледа - баба беше в Холандия. Нямам особено хубави спомени, беше скучно и искаха да ме убиват в някаква пиеска, щото бях най-малка (всъщност, бях във възраст за детска градина още) и, съответно, трябваше аз да съм зайчето, по което да стрелят. Егати пиесата, честно.
В края на ноември
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мила написа:Къде се чувстваш по- "у дома", в София или в Стара Загора?
Стара Загора. Няма две мнения.
Какво би променила във ФЖМК?
Веднага щях да уволня двама преподаватели - не, няма да споменавам имена, а и те вероятно няма да ви предават. И ще махна вентилатора (тъпата въртяща врата, на която и без това й видяха сметката). Бих сложила и нови магистратури - графичен дизайн, например.
Защо реши да учиш едновременно две специалности в различни университети? А третата?
Третата дойде, след като реших, че мога да се занимавам с научна дейност, ако другото не се осъществи. Имам мераци да преподавам и социологията е ориентирана към тази идея. А другите две - журналистика като резервен вариант, ако не мога да се реализирам като оперен режисьор. Режисурата у нас е хазарт, оперните театри са само 7, от които реално функциониращи са 4-5 и всички имат режисьори, които са несменяеми. Трябват ужасяващо здрави връзки и сериозно натягане, а на мен и двете ми липсват. Пък и писането ме влече.
Записах ги заедно, понеже животът е кратък.
В края на ноември
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

А смятам, че метълът, без значение от разновидността му е необходимост в пубертета.
Аз съм изкарал пубертета, без досег с тази музика, и отричайки я, според теб, по-кофти човек като характер и ценности ли съм от теб или другите, които са изпълнили това, което викаш?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

Аз имам само два въпроса:
1. Кое е нещото, което забравяш най-често, когато тръгваш на път? (ако има такова де)
2. Кое е първото нещо което слагаш в куфара?
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Крис,
Не ми слагай думи в устата, (нито нещо друго), моля те.
Най-близкото до метъла, което аз съм слушала някога, е било Black Sabbath - и то само няколко парчета. А, и Manowar - пак 2-3 песни, други даже и не знам.
Имах предвид, че разбирам привързаността към метъла като към изразител на тийн бунтовете - някога са били Деца на цветята ("Правете любов, а не война"), "Коса" и гъбки, днес е метъл (за голяма част от тийнчетата). Нищо лошо, ако не нараняват никого.
А и не познавам метъл от описанията на pi4 - всички, за които се сещам, са чистоплътни и приятни хора, с които може да се говори по много теми. С някои от тях ходим и на опера чат-пат.

Сега, надявам се, ме разбра по-правилно.
В края на ноември
Аватар
Sanctus Espiritus
Драскач

1. Хайде кажи за типовете мъже... :)
2. Колекционираш ли нещо?
3. Вино или ликьор?
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Дъждът върху лицето написа:Аз имам само два въпроса:
1. Кое е нещото, което забравяш най-често, когато тръгваш на път? (ако има такова де)
2. Кое е първото нещо което слагаш в куфара?
1. Батерии за фотоапарата. Винаги. Когато отиваме на "цивилизовано" място, окей... но иначе е кофти. :?
2. Трябва да призная, че често майка ми участва активно в стягане на багажи (хъх, казах го :)), но съм на мнение, че ако се наложи, на път може да се тръгне и само с гащи, чорапи и чадър, плюс един чифт дрехи за смяна. Така че, колкото и прозаично да е, първо май слагам бельо, последно - тоалетни принадлежности. 2 книги, задължително.

*Видях, че си ми писала в Скайп, ама точно сега се опитвам да гледам Винсънт д'Онофрио в LOCI по Нова - въпреки че серията я знам наизуст. :mrgreen: Ама той е... ох, на кака!
В края на ноември
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”