pi4 написа:
2-Представи си,че имаш 2 сина.Единият,който има усет към естетическото т.е. слуша поп-фолк е супер ерудирано момче т.е. учи Френска филология в Су,а другият слуша само и единствено death metal,постоянно е дрогиран,пиян,лежи за изтрезняване редовно,няма образование итн...има дълга коса,мързо го да я измие,да се обръсне и тн...Кого от двамата ще уважаваш повече
Ти сериозно ли вярваш, че някое от децата ми ще слуша чалга? Или че ще има възможност да се докосне до нея във времето, когато се полага основата на естестическите възприятия и се оформят музикалните вкусове? Понеже не, аз се познавам и няма да го допусна. Всъщност, в дома ми ще звучи онова, което звучи и сега.
Другото, което ме притеснява във въпроса ти е, че е зададен тенденциозно - две абсолютни крайности и описанията на типажите ти са брутално неточни. Няма да влизам в спор по темата, просто разчитам, че децата ми ще бъдат нормални. Това изключва чалгата като стил. А смятам, че метълът, без значение от разновидността му е необходимост в пубертета.
И последно - като конкретен отговор на въпроса ти, макар и зададен изключително некоректно - ще ги уважавам и обичам и двамата еднакво, най-малкото защото са моя плът и кръв. Ако ти мислиш, че ще правиш подобна разлика между децата си, мога само да те съжалявам. В моето сърце има много обич.
3-Къде си родена?
Стара Загора.
4-Какво учиш и кой курс?
Сега през юли завърших журналистика в СУ (семестриално+дипломната защита), освен това ще съм трети курс социология (пак в СУ). Тази година трябваше да завърша и оперна режисура (в НБУ), но в края на 3-ти курс прекъснах поради причини, които няма да правя публично достояние, но, уви, нямаха нищо общо с операта.
5-С какво кандидатства и каква оценка имаш?
Български и литература - 5.25, Журналистика (есе) - 5.25, Журналистика (устен) - 6.00, Английски (което ми беше резервния план) - 5.38. В НБУ имах 71 точки на теста и 5.50 на специализирания изпит, което ми даде и пълна стипендия за първата година.
6-Ходи ли на частни уроци,за да се подготвиш за кандидатстване?
На 2 урока по литература в началото на годината. Смятам, че уроците са напълно ненужни, ако можеш да мислиш сам и са просто прах в очите на родителите, че отрочето им, видите ли, се готви за кандидатстване. Ако нямаш основата, никой не може да ти помогне.
7-Какво училище завърши?
ГПЧЕ "Ромен Ролан" (Гимназия с преподаване на чужди езици) - с английски и немски. В една друга тема видях, че била на 3-то място сред езиковите гимназии в страната.
8-Какъв точно е твоят музикален стил?И колко стила слушаш?
Класика. Определено. Имам толкова записи, колкото не си и сънувал, гаранция. Основно опери, по-малко мюзикъли и симфонична музика. Не съм по камерната, признавам. Любими са ми белкантовите композитори, веризмът също ми допада. Все още имам проблеми с Вагнер, предпочитам Рихард Щраус пред него.
Колко стила слушам... хм. Ако обединим класиката, продължавам с джаз, рок ("Smokie" е групата на живота ми, даааа!, "Status Quo", "Eagles", разни други - едва ли си ги чувал)... и, като цяло, музиката, която върви по Радио 1.
9-Смяташ ли се за толерантна,уравновесена,спокойно жена,която може да общува със всякакви хора при нужда?Можеш ли да водиш културен спор?
Може би ще те изненадам, но да. Да - на всички въпроси. И ми се струва, че в този форум само двама души биха казали обратното.
10-Съгласна ли си с мнението,че слабият в спора прибягва до лични нападки?
Зависи от ситуацията, всеки спор е различен. Но и най-силният аргумент на магарето е копитото, така че...
11-А с твърдението ми,че всеки българин има поне една любима поп-фолк песен?Да чуя твоята!И без да ме лъжеш,че няма такъва.
Категорично не. Явно живея на друга планета, където няма чалга. Нямам чалга канали, нямам свалена чалга на компа, не ходя по чалга-заведения и нямам приятели, които слушат чалга, а дори сред познатите ми да има такива, те не са го споменавали или не говорят по темата.
Дали ти отговорих? Не, нямам любима чалга песен и единствените, за които се сещам (с изключение на емблематичните дивотии от най-ранната и мазна чалга), са 2-3 парчета на Тони Стораро (май), щото на Нова година се оказа, че сме отишли в селото, дето щяхме да празнуваме, без кабела на лаптопа и като му падна батерията, слушахме някакъв диск на въпросния тип на някакъв касетофон. Така че това е моят чалга опит, съжалявам, че те разочаровам. Може и да не е бил Тони Стораро, ама имаше някакво парче за някакъв моторист без каска, само това помня.