Колко жалко, че горенаписаното не се отнася само за един от писалите. Бога ми, те са мнозинство!
КОНСУЛТАЦИЯ ЗА КОЛЕБАЕЩИ СЕ
Модератор: mebbeth
- Woland
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Re: КОНСУЛТАЦИЯ ЗА КОЛЕБАЕЩИ СЕ
Понеже искаш да ти е лесно или поне най-лесното възможно, а и си мисля, защо пък не го съчетаеш с полезното, ето ти съвет: гледайки как пишеш, някъде в началните училищни класове ще ти е най-лесно и най-полезно. После може и да си се информирал/а за това какво е СУ и има ли почва у нас и да го превземеш.
Колко жалко, че горенаписаното не се отнася само за един от писалите. Бога ми, те са мнозинство!

"... та кой си ти?
- Част от онази сила, която зло желае, а все добро твори!"
М. Булгаков, "Майстора и Маргарита"
- Nukta
- От дъжд на вятър
- Специалност: Славянска филология
- Курс: трети
Гадно Woland много гадно... имам един въпрос към теб. Съвсем културно го задавам, без да влагам някакъв подтекст, въпреки че може да изглежда така. Дали, ако правим забележка на всички малограмотни и малко над тях грамотни, положението с усвояването на родния ни език ще се оправи?
I get too happy doing atmospheric damage to your amateurish madness
- Woland
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Дано, Nukta! Иначе, кажи ми, какво да правим? Да оставим ей така нещата и само с носталгия да гледаме как думичките се видоизменят и биват заменяни с разни чуждици? Ако говорим за НСА и специалност от типа на "хвърляне на чук", тогава би ми било по-лесно да приема подобно нещо. Но, когато говорим за специалности, където литературната култура и езиковото ниво се очаква да бъдат усвоени повече от добре, тогава какво правим?
Не се заяждам с лошо, даже, ако някой, който е неграмотен, дойде и иска помощ, аз преди всички ще се опитам да му помогна. Обаче не толерирам невежеството, гарнирано с неоснователно самочувствие. Зная какво се случва в училищата и ми е пределно ясно, че, за съжаление, е почти невъзможно да усвоиш собствения си език както трябва и накрая ставаш за смях, защото чужденците го владеят по-добре от теб самия - носителят на този език. Обаче човек може да се старае и да полага усилия. Не заради тъпия ФСлФ - отдавна е ясно, че в това реализация няма. По-скоро за лично самочувствие и спокойствие - че си различен, че можеш, че си по-добър, че не си оставил мозъка си да залинява.
Не се заяждам с лошо, даже, ако някой, който е неграмотен, дойде и иска помощ, аз преди всички ще се опитам да му помогна. Обаче не толерирам невежеството, гарнирано с неоснователно самочувствие. Зная какво се случва в училищата и ми е пределно ясно, че, за съжаление, е почти невъзможно да усвоиш собствения си език както трябва и накрая ставаш за смях, защото чужденците го владеят по-добре от теб самия - носителят на този език. Обаче човек може да се старае и да полага усилия. Не заради тъпия ФСлФ - отдавна е ясно, че в това реализация няма. По-скоро за лично самочувствие и спокойствие - че си различен, че можеш, че си по-добър, че не си оставил мозъка си да залинява.
"... та кой си ти?
- Nukta
- От дъжд на вятър
- Специалност: Славянска филология
- Курс: трети
Много хубаво казано, само че, за да узрееш до изложените от теб съждения трябва да притежаваш съответната култура - ОБЩА, според мен (не споменавам за средно статистически мозъчен капацитет). А както аз и ти знаем, и шепа други трябва да можеш да владееш собственият си език. Не може да очакваш от тях такива напъни.
И все пак човешко е да се греши!
Смятам, че от нападки няма смисъл, прекалено много са ЧОК гЪзарите, за да се опитваш да промениш ситуацията. Може да звуча негативно, но така мисля аз. Плюс това заслужава ли си да спориш с хора, чиято ръка свързва ЧАСТИЦАТА "не" И СЪОТВЕТНИЯТ ГЛАГОЛ в едно!?
Плюс това ФСлФ не е тъп. Може да съм наивна, но това е единственото място, където съм себе си. Ако беше учил икономика, щеше да благославяш това място.
И все пак човешко е да се греши!
Смятам, че от нападки няма смисъл, прекалено много са ЧОК гЪзарите, за да се опитваш да промениш ситуацията. Може да звуча негативно, но така мисля аз. Плюс това заслужава ли си да спориш с хора, чиято ръка свързва ЧАСТИЦАТА "не" И СЪОТВЕТНИЯТ ГЛАГОЛ в едно!?
Плюс това ФСлФ не е тъп. Може да съм наивна, но това е единственото място, където съм себе си. Ако беше учил икономика, щеше да благославяш това място.
I get too happy doing atmospheric damage to your amateurish madness
- Woland
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Тц, искам ядрена физика
.
Щом се чувстваш на място във ФСлФ, значи имаш някаква вътрешна защита към отровния въздух там. Мимикрия някаква си усвоила
.

Щом се чувстваш на място във ФСлФ, значи имаш някаква вътрешна защита към отровния въздух там. Мимикрия някаква си усвоила
"... та кой си ти?