Размисли и страсти с Blood Countess
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Re: Размисли и страсти с Blood Countess
Би ли пуснала на дани?
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Smoking Mirror написа:Би ли пуснала на дани?
Сега сериозно. Говорим по принцип, нали? И се абстрахираме от факта, че си имам приятел, на когото НИКОГА не бих изневерила, пък било то и с най - голямата звезда, нали така? Ами... отговорът е ДА. Бих (някога това ми беше сред перверзните еротични желания
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
забелязаласъм,че не понасяш някой да ти противоречи ,или камо ли да ти откаже нещо - смяташ ли това за свой недостатък? Ако да - защо? АКо не - защо?
Toto-I will remember
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не понасям ли?Ice_Spirit написа:забелязаласъм,че не понасяш някой да ти противоречи ,или камо ли да ти откаже нещо - смяташ ли това за свой недостатък? Ако да - защо? АКо не - защо?
Не познавам човек, който да обича да му отказват нещо. А ти? Мисля, че вече го казах достатъчно ясно по - рано в темата - с доста лесно избухлив нрав съм и не обичам да споря с хората. Освен, ако спорът не е градивен, изпълнен с конструктивни и основателни критики, подплатени изказвания, ясна и обоснована позиция. Всичко друго е безсмислено и може да породи единствено досада или гняв у мен.
ЕДИТ: Дали е недостатък? I don't think so. За недостатък може да се сметне прекаленото ми впрягане от дреболии, които не заслужават да им отделям време и внимание.
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
Тоест - който не е на твоето мнение, ще си пати?
Toto-I will remember
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Посочи къде съм казала товаIce_Spirit написа:Тоест - който не е на твоето мнение, ще си пати?
Разбира се, че не, що за глупост?! Радвам се, когато успеят да ме убедят в противното на моето твърдение. Колкото по - рано се излезе от заблудата, толкова по - добре.
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
'Всичко друго е безсмислено и може да породи единствено досада или гняв у мен.' - ето тук.
А иначе - любим психолог и защо?
Toto-I will remember
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Имах предвид безсмислените препирни, в които и двете страни са "коне с капаци", сещаш ли се?Ice_Spirit написа:'Всичко друго е безсмислено и може да породи единствено досада или гняв у мен.' - ето тук.
Не съм се замисляла по въпроса, нито съм степенувала до момента психолозите по "любимост". Но може би... Юнг и Маслоу. Юнг ме спечели с това, че смачква Фройд, десексуализирайки либидото и отричайки Едиповия комплекс
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Здравей, слънце!dimage написа:Здравей, Контесо!
Не си уточнила дали да е наречие, прилагателно, отглаголно съществително...dimage написа:1. Опиши се с една дума...
По - скоро не. Крепостта предполага да се говори за мрачно, непристъпно, студено, самотно, изгнаническо, влажно, усойно място. Моят дом (който не свързвам конкретно с дадена сграда, а по - скоро с чувства и емоции) е светъл, уютен и с отворени вратиdimage написа:2. За теб важи ли мисълта " Моят дом - моята крепост" ?
Ако ми бе задала този въпрос преди година, бих отговорила "...невъзможна, непостижима, илюзорна, измислена" или нещо подобно. В момента любовта е нещото, което ме прави цяла и завършена, което изпълва със смисъл всеки ден, всяко действие и без което не бих могла дори да дишам.dimage написа:3. Любовта е...
Преди:dimage написа:4. Песента, която най-точно описва част от живота ти е...?
Aware of some, aware of nothing more
I have no faith, I cannot settle scores
You hope some day, I'll move out of the dark
Your wishes fail, 'cause I am nothing
Slave to it all once again I fear
Slave to it all are the ones most dear
Thrilling you all with my tales not real
You believe in them time after time
On hopeless days I sit and justify
A wholesome life of which I'm so deprived
I hope and pray that I won't stay around
Too long to stain, 'cause I am nothing
Slave to it all once again I fear
Slave to it all are the ones most dear
Thrilling you all with my tales not real
You believe in them time after time
Hope someday?
I could be wrong...
A в момента е по - скоро:
Here I go out to see again
the sunshine fills my hair
and dreams hang in the air
Gulls in the sky and in my blue eyes
you know it feels unfair
there's magic everywhere
Look at me standing
here on my own again
up straight in the sunshine
No need to run and hide
it's a wonderful, wonderful life
No need to laugh and cry
Sun in your eyes
the heat is in your hair
they seem to hate you
because you're there
and I need a friend
Oh, I need a friend
to make me happy
not stand here on my own
Look at me standing
here on my own again
No need to run and hide
No need to laugh and cry
I need a friend
oh, I need friend
to make me happy
not so alone...
Look at me here
here on my own again
No need to run and hide
No need to laugh and cry
No need to run and hide
No need to run and hide
wonderful life, wonderful life...
Изключително рядко. Когато някой много близък на сърцето ми човек не оправдае или подведе доверието ми. Или от нерви. Един от последните пъти, когато се случи, бе преди началото на предпоследния ми изпит. Просто не издържахdimage написа:5. Плачеш когато....?
Keep The Faith (Но не "Дръжте Фейти"dimage написа:6. Пожелай нещичко на форумците!
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
Има ли непреходност - обясни твоето разбиране?
Какво ти харесва в Cradle of filth ?
Каква искаш да си след 10 години?
Какво ти харесва в Cradle of filth ?
Каква искаш да си след 10 години?
Toto-I will remember
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Какво би ми казала, ако си сигурна, че тези думи ще бъдат последните, които някога ще си кажем?
Peace is a lie. There is only passion.
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Със сигурност би било "Обичам те, приятелю!"Smoking Mirror написа:Какво би ми казала, ако си сигурна, че тези думи ще бъдат последните, които някога ще си кажем?
*На Айси ще отговоря довечера, понеже бързам...
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Какво толкоз не му харесвате на Фройд не мога да разбера...
Любима ария?
ЗАЩО психология? Питал съм те, но искам хубав отговор - ако искаш го остави за по-късно
Любима ария?
ЗАЩО психология? Питал съм те, но искам хубав отговор - ако искаш го остави за по-късно
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Спазвам обещанията си, Иве
:
. Да видим... За първи път разбрах за тях от една съученичка на Търговеца на кристал, с която си кореспондирахме посредством писма известно време. Тогава обаче тъкмо бях намерила пътечка из дебрите на "по - тежката музика" и правех плахи и неуверени стъпки в тази посока. Първата песен, която чух, беше "No Time To Cry", която е кавър на Sisters of Mercy и реакцията ми бе "OMFG!!
Какво, по дяволите, е това животно?!" О.о Не разбрах нито думичка от адските писъци на Дани, а видът му направо ме фрустрира
. Затова и продължителен период след това изобщо не бях помисляла да слушам каквото и да е на CoF. Един хубав ден попадам на статия в нета за изворите, от които Дани Филт черпи вдъхновение - Джордж Байрон, Фридрих Ницше, Брам Стоукър, Шарл Бодлер, Едгар Алан По, Лъвкрафт и т. н. По това време вече бях открила повечето от тях и те бяха съумели да завладеят съзнанието и въображението ми до краен предел. Така реших да видя за какво иде реч в прословутите текстове на Крейдъл. И - О! Изненада! - освен всички червени точки, които натрупаха, благодарение на изключително лиричната форма на изразяване, средновековната елитарна лексика и темите, на които бяха посветени, в текстовете намираха място Дракула и Кървавата Графиня (Ержебет Батори), чиито истории и съдби ме вълнуваха значително. До болка откровени, поетични, наситени със символи и скрити значения, остро гротескови, на места дори вулгарни - творби, точно по мой вкус (да, апетитът ми към скандалното и апокрифното е доста изострен
). Последният пирон бе забит от албума "Damnation And A Day", вдъхновен изцяло от най - най - любимото ми произведение, а именно "Изгубеният рай" на Милтън. Всеки ред, всяка дума сякаш отразяваха МОИТЕ виждания за живота, смъртта, религията, всичко бе подредено по начин, сякаш изцяло съобразен с индивидуалните ми интереси, клиповете са огледало на естетическата ми представа за отношението красиво - грозно. Почувствах Cradle толкова близки до мен, че нямаше как да не се влюбя в творчеството им. Дани има невероятен поетичен талант, определено!! (Жалко, че не може да пее
)
Може би имаше предвид професия, просто не ми стана особено ясно от самия въпрос
. Но все пак - допреди КСК - то на съм си и представяла, че мога да се занимавам с нещо, различно от PR или журналистика. Сега просто не знам накъде ще ме отнесе вятъра. Ако не е това, то се надявам да се реализирам в сферата на трудовата и организационна психология
.
Да, съществува. Нетленни са идеите и идеалите, стига да съществува някакъв вид приемственост спрямо тях. При положение, че бъдат вплетени умело в музикално или литературно произведение или пък успеят да завладеят умовете и сърцата на хората под формата на дадена идеология, то те непременно си осигуряват място в историята и съответно - битие и безсмъртие.Ice_Spirit написа:Има ли непреходност - обясни твоето разбиране?
Мисля, че вече съм отговаряла на този въпрос, но нали повторението било майка на знанието и също така нечий бащаIce_Spirit написа:Какво ти харесва в Cradle of filth ?
По - добър човек, живеещ в мир с околните и най - вече със себе си, успял да осигури оптимално благоприятна емоционална, етическа и (защо не?) материална основа за създаването на силно и сплотено семейство.Ice_Spirit написа:Каква искаш да си след 10 години?
Може би имаше предвид професия, просто не ми стана особено ясно от самия въпрос