Властелинът на пръстените или как да минем 1-ва глава ;)
Re: Властелинът на пръстените или как да минем 1-ва глава ;)
Далеч не си. Примерно брат ми го облъчвам с това от 6 години - така и не се поддаде.

- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
И моят по-малък брат не подлежи на такава обработка, но поне започна Пратчет да чете.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

НЕVintersorg написа:Аз ли съм единственият, който книгата го грабна още с първите страници?!![]()
![]()
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
necrozis написа:НЕVintersorg написа:Аз ли съм единственият, който книгата го грабна още с първите страници?!![]()
![]()
Очевидно
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Хах, и тоя втория юнак не съм го чел.Don Horhe написа:И моят по-малък брат не подлежи на такава обработка, но поне започна Пратчет да чете.
Започвам да подозирам, че не обичам фентъзи.
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- Silmarien
- От дъжд на вятър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
Абсолютно всичко в тази книга ми харесва
Даже може да се каже, че това е най-любимата ми книга. Но най, най-много ме впечатлиха... може би Лотлориен и битката при Минас Тирит в "Завръщането на краля".
Smoking Mirror, цитатът в подписа ти е от "Силмарилион", нали?
Smoking Mirror, цитатът в подписа ти е от "Силмарилион", нали?
...sweet dream or a beautiful nightmare - either way I don't wanna wake up from you...
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
ДаSilmarien написа: Smoking Mirror, цитатът в подписа ти е от "Силмарилион", нали?
- aozora
- От дъжд на вятър
- Специалност: Японистика
- Курс: завършил
Мен ме грабна също с първите редове; винаги я чета преди изпит и засега почти винаги е на кадем
Това е книга, която се чете сама, поне за мен
И "Хобит" е страхотна; нали я филмират уж?
Майка ми я чете на 5о и кусур годишна възраст за пръв път, радва й се ужасно много и не разбира как са могли да я филмират толкова набързо, особено 3-тата част.
Това е книга, която се чете сама, поне за мен
Майка ми я чете на 5о и кусур годишна възраст за пръв път, радва й се ужасно много и не разбира как са могли да я филмират толкова набързо, особено 3-тата част.
晴耕雨読
Все пак Хобитът ми се вижда маалко по-слабичък.
Nessun dorma, nessun dorma!
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Той в крайна сметка е писан като детска приказка, нормално.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt

- Volter
- В началото бе словото
Хахаха,някой изобще чете "творбите" на Толкин,ако Дьо Сад е бил болен мозък,то Толкин е по-некадърен и от най-долния комунистически автор,стимулиран с петолевки от Тодор Живков!!!СРАМ И ПОЗОР са книгите като "Хари Потър" и "Властелинът на пръстените" и по-жалки са хората,които решават да ги прелистят,има къде-къде по-далновидни автори-Еко,Акунин,Реверте,Зола...и много,много други!!!
Nobody knows
Nobody knows the rhythem of my heart
The way I do when I'm lying in the dark
And the world is asleep
I think nobody knows
Nobody knows the rhythem of my heart
The way I do when I'm lying in the dark
And the world is asleep
I think nobody knows
Volter, следващо подобно мнение в този раздел ще бъде изтрито без предупреждение, тъй като нарушава т. 1.4 и т.2 от Правилата на раздела, който те съветвам да прочетеш!
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър
Волтер, всеки има собствено мнение и ако не го зачиташ просто не си пораснал достатъчно за да си в този форум, съжалявам.Volter написа:Хахаха,някой изобще чете "творбите" на Толкин,ако Дьо Сад е бил болен мозък,то Толкин е по-некадърен и от най-долния комунистически автор,стимулиран с петолевки от Тодор Живков!!!СРАМ И ПОЗОР са книгите като "Хари Потър" и "Властелинът на пръстените" и по-жалки са хората,които решават да ги прелистят,има къде-къде по-далновидни автори-Еко,Акунин,Реверте,Зола...и много,много други!!!
На мен лично Том Бомбадил ми хареса особено защото е уникален в книгата, защото е точна противоположност на цялото това неспирно търчане из Средна Земя и е нещо като един спокоен, уседнал Гандалф.
My will be done!!!
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Volter написа:Хахаха,някой изобще чете "творбите" на Толкин,ако Дьо Сад е бил болен мозък,то Толкин е по-некадърен и от най-долния комунистически автор,стимулиран с петолевки от Тодор Живков!!!СРАМ И ПОЗОР са книгите като "Хари Потър" и "Властелинът на пръстените" и по-жалки са хората,които решават да ги прелистят,има къде-къде по-далновидни автори-Еко,Акунин,Реверте,Зола...и много,много други!!!
Еко? Далновиден? Интересно... Реверте? Далновиден? Още по-интересно... предните думи имат за цел да те накарат да се опиташ да защитиш безпочвените си думи относно горепосочените автори. и внимавай как ще изкривиш истината, защото точно пък на един от тях дължа сертификата си за чужд език. И то да беше посочил някои други автори - Голдинг, Бредбъри, Кафка, Кийтс да се съглася, че са далновидни, ама ти...
Волтере, бих пренебрегнал ужасното ти троло-хейтене, но се чувствам длъжен да ти отговоря поне веднъж
Хари Потър няма да го коментирам, защото то не отговаря на следващите разсъждения и мнението ми за него е съвсем различно.
Последната предварителна бележка, която трябва да направя е, че поради липсата на каквито и да било аргументи в твоето мнение и липсата на всякаква теза, дори неподкрепена, освен тази, че четенето на Толкин е позорно, разсъжденията по-долу няма да имат за цел да те оборят а просто да покажат колко е смешно и безспочвено мнението ти и, следователно, като такива ще бъдат сравнително кратки
Какво е Властелинът на пръстените? Роман. Романтичен роман. Непрекъснато целият му текст е пропит с една далечна, лека романтика, която много хора вземат за фалшива и отблъскваща. Не ги виня, всеки си има право на мнение и никой не е виновен, че не разбира от поезия и романтика
А кое е това друго измерение? Това не е Средната Земя, каквото и да си мислиш ти. Средната Земя е просто една негова разновидност, едно средство за неговото достигане. Това измерение е Висшето Платоново измерение, това, до което героите и читателят достигат в творбите на Рембо, Маларме, Шели, Пенчо Славейков, Яворов (при него не баш, ама и там има). Именно то се характеризира с тази далечна романтика и красота, с тази непостижимост и с тази непълна поява само за мигове.
Разбира се за много хора това може и да не е така. И със сигурност не е. Те ще продължават да са на мнение, че да четеш Толкин е позор и срам. Но в крайна сметка, както вече казах не за всички са понятни разсъжденията на символистите и романтиците и за да достигнеш до Висшето Платоново измерение се изисква да имаш някаква основа, върху която да градиш. Както винаги ще е невъзможно да построиш стена без тухли, така и шопите винаги ще смятат, че "Те такова животно нема", "По-големо от Софията нема" и "По-високо от Витошата нема" - просто за да се възприемат някои работи са необходими определени предпоставки, които на някои места липсват
Язък ти за ника, впрочем.
Последно промяна от Smoking Mirror на 15 Апр 2008, 02:04, променено общо 1 път.
- aozora
- От дъжд на вятър
- Специалност: Японистика
- Курс: завършил
Няма да забравя мъдрите думи на една жена, която ме гледаше как кърша пред-КСК-нно пръсти:
"Момиче, чети Толкин и ще си вземеш изпитите"
И аз правя така вече години наред и няма грешка.
Толкин е чудесен и много повече от това. Който не го усеща, просто не го усеща. Насила Толкин не става
)
"Момиче, чети Толкин и ще си вземеш изпитите"
И аз правя така вече години наред и няма грешка.
Толкин е чудесен и много повече от това. Който не го усеща, просто не го усеща. Насила Толкин не става
晴耕雨読