Фитнес, хранителни режими, добавки, мотивация, съвети

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Фитнес, хранителни режими, добавки, мотивация, съвети

Мнение от invisible »

Надежден Случай написа:ама един приятел миналата година реши да отслабва с тичане и отслабна навсякъде,само не и там,където искаше. :lol: Да не стана на сламка,докато сваля там,където трябва?! :mrgreen: Някои пък си слагат найлони по наболелите точки,за да се потят повече там...не знам...уи нийд ту гоу дийпър! :scratch: :lol:
няма как да свалиш мас в точно определена зона .. всяко тяло си има масно депо където трупа най лесно и от там се маха най трудно .. принципно при мъжете в зоната на корема при жените на гъза .. ако не спазваш диета и не блъскаш няма как да направиш теракота преди да станеш кожа и кости

кофти че си избрал да ставаш як в раменете в домашни условия понеже няма много упражнения които може да правиш идеята с бутилките с вода не е лоша :mrgreen: .. специално за рамена ако можеш да си намериш ластици няма да е зле

http://www.bodybuilding.com/exercises/f ... er/muscle/
тук има доста голяма база данни с упражнения които са подредени и може да си избираш по ниво на трудност и оборудване

- избери си от различни групи /не само корем и гърди/
- пробвай различни упражнения
- ти си ги пробвай не разчитай на "прави това мн е яко"
- намери си упражненията които са ти удобни на теб и които ти "влизат" най добре

ако държиш на програма от тук http://www.bb-team.org/fitness/workouts ... rience=239 може да си избереш нещо което ти допада

многото хранения на ден ... повече ще те затормозят отколкото да ти помогне кой знае колко .. най лесно наблегни на водата

не яж сладко /съдържащо подсладители/ .. плодове може/най добре кивита/ , не пий газирано .. яж зеленчуци /яко броколи/ .. вий вода колкото можеш повече .. избягвай въглехидрати вечер .. не отписвай съвсем мазнините.

бягай интервално както казва Mondscreen .. секундите не са толкова важни .. тичаш докато можеш .. вървиш докато си починеш но не повече от минута .. гледай да не изстиват мускулите

прави го с постоянство .. тва е най важно :lol: :mrgreen:
Изображение
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

I was hoping for something more...humanic. :mrgreen:
Ама да ви кажа съм доволен донякъде,тия странични обстоятелства може най-после да ме предизвикат да преборя целоживотния мързел с някакъв сериозен режим. Дали ще успея е друг въпрос,поне няма да ме е яд след време,че не съм опитал. :P
И не,за щастие още не съм си трошил крайник в живота,само че в момента нямам възможност да отделям 1-2 часа на залата. Друг въпрос е,че като цяло предпочитам да тренирам сам,та дори и занапред,ако е възможно,ще правя нещата максимално извън фитнес залите. А и то нашата е една зала...за чудо и приказ. :shock:
Благодаря и на двама ви,а и на останалите,които се опитаха да помогнат! Ще гледам до края на деня да проверя кое какво е и дали е възможно да го практикувам и ако имам някакви питанки,няма да се свеня да ги пусна тук. :salute:

Малко off topic. Мързи ме да си търся коментарите,но помня,че изказах някакво антагонистично мнение спрямо фитнеса. Ако тогава не съм го направил,ще го кажа сега - адмирирам активните спортисти,каквото и да практикуват. Тоталното ми неодобрение получават само тъй наречените "химици". If you catch my thought.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Аватар
Monita
Драскач

Мнение от Monita »

Boleyn написа:И аз наскоро отслабнах 6 кг за 7 дни, но хем си хапвах, хем не бях и стресирана (както в твоя случай), така че много зависи, но ние тук не сме копметентни, така че стискам палци консултацията да мине добре :compress:
Ами оказа се, че нищо ми няма, според докторите, дето ги обикалях днес цял ден :roll: (свалила съм сигурно още толкова само от разкарвацията напред-назад :blackeye: ). Вече се чувствам окей, само дето мога само рокли да нося, щото нищо друго не ми става :lol: . Надявам се да си върна килограмите някак си.
Иначе си ядях нормално - сутрин, обед, вечер и между тях също :mrgreen:, основно пилешко и някаква салата, тараторче, сладичко, традиционното ми меню. И хляб/тестени също не съм си спестявала. Пълна мистерия ми е и е супер странно :? , но поне вече не съм като пребита и не ми се спи постоянно, така ме предполагам, че всичко се е нормализирало.
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

както и да избереш да спортуваш имай предвид, че ще трябва да му отделяш по 1ч поне през ден ;)
и залата не е някакво страшно място с назобани типове гледащи страшно :lol: и 1 тренировка в зала не бива да трае 2ч .. 45 мин е оптималното време
ако имаш проблеми с мотивацията и постоянството / както аз :lol: / най добре си намери партньор .. сериозен човек, на когото държиш, който ще те чака в уречен час на уречено място и ще знаеш, че не отидеш ли чака те хранилка :lol: аз така съм направил и от 3м не съм пропуснал тренировка .. а трябва да ставам в 7ч :lol: :mrgreen:
Изображение
Аватар
zritel
Летящите Пръсти
Специалност: Стопанско управление с немски език
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от zritel »

не съм съгласен за оптималното време - особено когато става въпрос за сваляне на килограми...
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

Човече,това не ти е София. Тук има една зала и си е нещо като запазена зона за назобеняци. Неприятни са ми,а и самата зала наистина е в окаяно състояние.
Това с партньора е екстра,ама аз уж съм най-сериозен от компанията...смятай! :lol: Като цяло съм прецакан,ама ще се помъча да се вкарам в ред,че иначе зарежи визията,здравето ще ми отиде на кино рано-рано.
Сега (уж) се захващам да видя какво точно сте ми предложили и дали няма да се предам предварително. :mrgreen: just joking,няма начин тъй да стане 8) поне 'еднаж че се проб'аме :lol:

Edit: Човекът,изградил системата за цензуриране,е гений. :lol: И садист,също така. :lol:
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

зайците са много неориентирани във форума.

както и смятам, че като дойдеш в студентски, може да ходиш в гея-та (съществува ли още туй място)
la douleur exquise
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Надежден Случай написа:...иначе зарежи визията...
Само да отбележа (в качеството си на единствения форумец, който те е виждал - изключвам останалите кандидатстващи във ФЖМК, които още не са, а и едва ли ще налазят другите подфоруми), че нищо ти няма. Разбира се, като те видях, беше облечен ( :mrgreen: ), но ако бях забелязала нещо притеснително, сега нямаше да го пиша това мнение. Мисълта ми е да не се вманиачаваш и да не си търсиш кусури.

Аз, срам не срам, от утре съм на диета. Ама няма да казвам каква, че ще ме биете. :mrgreen: Не е глад, де - аз на глад не нося. Ставам по-зла, по-нервна и по-безпардонна, така че е в общ интерес да бъда сита и доволна от живота. Обаче тия 10 (по-скоро десетина) кила няма да си отидат сами, така като гледам. Достатъчно ги чаках да се сетят.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
mmbs
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: кандидат-студент

Мнение от mmbs »

Щом не искаш мускули фитнесът не ти е особено нужен да отслабнеш. Купуваш си един велоергометър (има за по 100лв.) и тежести за ръце около 5кг (може и гирички), прочиташ за работен пулс и прилагаш прочетенето, караш всеки ден минимум 1 час + упражнения с тежестите и минаваш на здравословен начин на хранене.

Може и да си избереш спорт, който изисква движение, и да го практикуваш няколко пъти в седмицата (примерно 2 дена).
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

mmbs написа:...караш всеки ден минимум 1 час...
И се приготвяш да инвестираш някаква сума за Дийп Рилийф, Аулин, Милгама Н (плюс нещо за стомаха, щото го прее*ава много здраво) и забравих какво беше последното в продължение на 20 дни, плюс ластични наколенки и наглезенник, след което повече от година всеки 20 дни кихаш по 30 лв. за глюкозамин. Тук конкретно говори опитът, който е (много) болезнен (и ми струваше много пари: по груби сметки само глюкозаминът ми е бил около 700 лв. за периода, в който го пих). И дори не слагам парите за прегледи при ортопед, понеже на мен ми бяха безплатни.
Забранено ми е дори да си помисля за каране на ски, за каране на колело повече от половин час (а то ме и заболява, ако се опитам), коляното ме боли понякога и просто при клякане и (макар и рядко) при промени във времето.
И всичко това - от каране на велоергометър по горните предписания. Дори не отне много време - за около 2 месеца стана белята и се докарах до почти пълно обездвижване за 2 седмици.
Така че айде по-полека със съветите.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

zritel написа:не съм съгласен за оптималното време - особено когато става въпрос за сваляне на килограми...
не видях в темата твоите препоръки .. би ли загатнал бегло поне за да обсъдим колко време трябва да прекарваш във фирнеса когато сваляш
все пак нали това е целта на форумите :)
Изображение
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика

Мнение от phoebe »

Зависи с каква честота тренираш. При мен тренировката беше около час и половина с тежести, но тренирах 3 пъти на седмица, тоест имах достатъчно време за възстановяване.

Сега тренировката ми е между 40 и 50 минути, но тренирам всеки ден.

Също така не съм съгласен с това, че ако не искаш мускули, не трябва да ходиш на фитнес. Заниманията с тежести, освен че изгарят повече енергия от еквивалентно по време кардио, също така ускоряват метаболизма ти и той продължава да работи в твоя полза и след като си напуснал залата. Отделно карди повече от 20-25 минути просто си е скучно.
medicate, medicate
Angel_N
Форумно зомби
Курс: четвърти

Мнение от Angel_N »

Кардиото като цяло е скучно и досадно, поне за мен... Изключвам си мозъка, докато го правя.
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

Търговецът на кристал написа:
mmbs написа:...караш всеки ден минимум 1 час...
И се приготвяш да инвестираш някаква сума за Дийп Рилийф, Аулин, Милгама Н (плюс нещо за стомаха, щото го прее*ава много здраво) и забравих какво беше последното в продължение на 20 дни, плюс ластични наколенки и наглезенник, след което повече от година всеки 20 дни кихаш по 30 лв. за глюкозамин. Тук конкретно говори опитът, който е (много) болезнен (и ми струваше много пари: по груби сметки само глюкозаминът ми е бил около 700 лв. за периода, в който го пих). И дори не слагам парите за прегледи при ортопед, понеже на мен ми бяха безплатни.
Забранено ми е дори да си помисля за каране на ски, за каране на колело повече от половин час (а то ме и заболява, ако се опитам), коляното ме боли понякога и просто при клякане и (макар и рядко) при промени във времето.
И всичко това - от каране на велоергометър по горните предписания. Дори не отне много време - за около 2 месеца стана белята и се докарах до почти пълно обездвижване за 2 седмици.
Така че айде по-полека със съветите.
Особено, ако е някакъв велоаргометър за 100,00 лв. Аз за карио просто тичам, за което не а необходими почти никакви условия.
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика

Мнение от phoebe »

Още по-малко условия са необходими за скачане с въже. А най-най малко (а и е доста ефективно) - качване на стъпала. На една стълбищна клетка разстояние, дет се вика :)
medicate, medicate
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”