лекции на практика не се провеждали
Дори и в програмата си пише, че лекции няма , а само упражнения. Пък и какво би представлявала една лекция по "Немски език"?
така като гледам май ще останем без чужд език
Не виждам защо трябва да ти пука. Да се учи език усилено е ужасно и невъзможно, ако учиш още нещо усилено. Това е причината в езиковите гимназии последната година на отслабнеш по езика, след като се готвиш и за изпити. Просто го зарязваш.
Още: Почти съм сигурен, че ако завършиш право в България, трябва да забравиш да го практикуваш в друга страна, все пак там имат свое си право, ние учим нашето, с изключение на някакви дисциплини свързани с ЕС и ООН-то (които преди 20 години са били за СССР, Вaршавски договор и Комунизъм). Не че няма смисъл от език, ама кой ще го учи?
От друга страна когато запишеш право, нямаш нищо общо с филологите, я! Т.е. езикът би трябвало да нещо много по-леко. А латинският, до колкото знам, също не е бива да ви стряска, зашото не само че е факултативен, ами се учели само някакви фрази от рода на "de facto", които така или иначе се знаят.
относно Политологията и Политическите и правни науки
Относно тия двете, поне според мен, е много лесно да си направиш сметката, че ППУ е по-добър вариант, тъй като покрива всички специализации. Това прави дисциплината по-удобна в началото, когато все още не си ориентиран. Не знам какво ще кажат колегите от горните курсове по този въпрос, но аз си мисля че две избираеми в първи семестър, първи курс не е добра идея, защото още няма да си привикнал (пък Политологията е интересна

).
Пък аз да питам колегите от горните курсове

, дали има смисъл да се мъчиш и за трите специализации и дали изобщо е възможно или е някакво нечовешко усилие? (могат ли да се вземат цели 6 изпита, или само изглежда колосално много?

)
P.S.
Ама че голям избор на емотки има тоя сайт!