Фитнес, хранителни режими, добавки, мотивация, съвети

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: завършил

Re: Фитнес, хранителни режими, добавки, мотивация, съвети

Мнение от Boleyn »

И аз наскоро отслабнах 6 кг за 7 дни, но хем си хапвах, хем не бях и стресирана (както в твоя случай), така че много зависи, но ние тук не сме копметентни, така че стискам палци консултацията да мине добре :compress:
Изображение
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика

Мнение от phoebe »

Лекар според мен. Това е много рязка промяна на теглото ти (10%). Приемливите нива за 1 седмица, АКО тренираш и ГО искаш, са между 2 и 3 кг, и то само първата седмица, докато изхвърлиш водата.

Най-вероятно си загубила вода и много мускули, което пък обяснява отпадналостта ти. Стресът е вероятна причина, може да получиш и язва също така. Може и глисти да имаш.

Отиди на лекар, наистина.
medicate, medicate
mmbs
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: кандидат-студент

Мнение от mmbs »

Много е важно и с какво си се хранела :wink: Това също би помогнало, ако кажеш да се опитаме да разгадаем какъв е проблемът.
Аватар
zritel
Летящите Пръсти
Специалност: Стопанско управление с немски език
Обратна връзка:

Мнение от zritel »

тя е казала...
защо ли си мисля, че си имал друго предвид, но тези пусти запетайки са го променили...
mmbs
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: кандидат-студент

Мнение от mmbs »

Никъде не виждам да е написала с какво се е хранила през периода, в който е отслабнала. Това имах предвид. Защото не е никак маловажно.
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

И запетайките не са маловажни,ама ги отбичи без замисляне. :lol:

Колеги,втасах я и аз. Поради непредвидени обстоятелства и невъзможност да се движа толкова,колкото го правя обикновено,ми се налага и аз да поддържам форма с по-спициалитьетни занимания. :?
Без повече излишни обяснения,минавам на молбата. Някакви подходящи упражнения за стягане на околостомашната и гръдната област? Основното ми желание е да сваля мазнините от тези места,оформянето на плочи и паважи е назад в желанията в случая. :lol:
И второто - искам да заздравя раменните мускули. Тук вече желанието е за трупане на мускулна тъкан и по възможност каляване на тази част от тялото.
Уточнявам,че ми трябва програма,която да мога да изпълнявам в домашни условия. Е,и в двора евентуално става. :lol:
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Аватар
zritel
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от zritel »

предполагам, че гугъл не е могъл да отговори на запитването ти...
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Judas »

Ми лицеви опори прави, кво толкова се чудиш? :lol: Я си праЙМ 10 серии по 40 повторения през ден, ама съм ветеран в това упражнение и го правя от раз 8) В последно време обаче имам някакви проблеми с ключицата... Наболява ме сериозно. Май и аз трябва да отида на доктор :lol:
Надежден Случай
Плиний Стари

Зрителю,не смяташ ли,че ако бях доволен от отговора на чичо си,нямаше да пиша тук? :roll:
За лицеви и коремни е ясно,че ще влязат в програмата,ала предполагам,че толкова лесно няма да стане,та чакам още оферти. :lol:
Както Зрителят предположи,хвърлих по едно око на няколко статии и мнения по темата,ала повечето са съсредоточени върху упражнения в зала или такива за прелюдия към "мускулоправене",което не е моята цел. Аз търся само решаване на конкретния проблем и поддръжка на формата след отстраняването му. Нямам намерение да ставам културист и затова не съм сигурен,че нещата,които прочетох,са ми необходими и дали ще ми свършат работа.
Sunshine or ain't.
Аватар
zritel
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от zritel »

аз съм за тичане, ходене и плуване - което може, яко се товариш, потиш се и така : )
Надежден Случай
Плиний Стари

Плуването няма как да стане,няма къде в нашия мегаполис да се практикува такова чудо. :lol: Точно от липсата на ходене и тичане се поразпуснах. Аз обикновено си прохождам стабилни разстояния без проблем,ала в последните месеци нямам много поводи и възможности за това и то от там дойде и отпускането.
Никога не съм тичал с конкретна цел отслабване и не знам как стоят нещата,ама един приятел миналата година реши да отслабва с тичане и отслабна навсякъде,само не и там,където искаше. :lol: Да не стана на сламка,докато сваля там,където трябва?! :mrgreen: Някои пък си слагат найлони по наболелите точки,за да се потят повече там...не знам...уи нийд ту гоу дийпър! :scratch: :lol:
Sunshine or ain't.
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Judas »

Кво толкова има да се мисли - правиш по 200-300 лицеви на ден, измисляш си някакви упражнения с 10-литровите шишета за вода, ядеш същото количество храна, както досега, само че на 6-7 пъти (през 2-2.5 часа), а не на 3, ядеш повече зеленчуци, вървиш поне по 1 час на ден и до 40-50 дни си машина :cheers:
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

Надежден Случай написа:Плуването няма как да стане,няма къде в нашия мегаполис да се практикува такова чудо. :lol: Точно от липсата на ходене и тичане се поразпуснах. Аз обикновено си прохождам стабилни разстояния без проблем,ала в последните месеци нямам много поводи и възможности за това и то от там дойде и отпускането.
Никога не съм тичал с конкретна цел отслабване и не знам как стоят нещата,ама един приятел миналата година реши да отслабва с тичане и отслабна навсякъде,само не и там,където искаше. :lol: Да не стана на сламка,докато сваля там,където трябва?! :mrgreen: Някои пък си слагат найлони по наболелите точки,за да се потят повече там...не знам...уи нийд ту гоу дийпър! :scratch: :lol:
Препоръчвам ти интервално бягане, вместо крос. Тоест спринтираш 20 секунди, ходиш 30 или 40, не помня как им бяха схемите. Упражненията със собствено тегло също биха ти помогнали. Все пак ти предлагам да изчакаш мнението на phoebe.
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Надежден Случай
Плиний Стари

Това и правя. Гледам,че е доста навътре в нещата,та се надявам да ми помогне. Ако ли не,ще изцедя нещо от вашите писания и чичогугъловата информация. Важно е да се движа някак в свободното време,че здравето ми и без това е крехко,ама по-добре да изразходвам енергия по правилния начин. :P
Sunshine or ain't.
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика

Мнение от phoebe »

Надежден, изглежда и ти си стигнал до неизбежния момент със запускането, свързан с понижена двигателна активност, но продължаване на старите хранителни навици.

Щом вече ти се върти в главата мисълта за привеждане в норма, това е добре. Най-важното нещо, което мога да ти кажа, е - не се отказвай и продължавай. Дори и да си по-бавен в напредъка, все пак си по-напред от тези, които не правят нищо .

Какво мога да ти препоръчам конкретно - увеличи енергоразхода вкъщи - прави всичко възможно ръчно. Щом не искаш да излизаш от вас и да ходиш в зала, предполагам става въпрос за здравословен проблем от рода на счупен крайник.

Ето какво може да направиш - елиминирай всякакво сладко/газирано/тестено от диетата си, както и алкохола. Това не значи да се отказваш завинаги от него, но той пречи на изгарянето на мазнини, така че поне в началото - недей. Ако толкова не можеш без хляб, пробвай с пълнозърнест.

След това се опитай да си приведеш деня в някакъв режим и го следвай - тоест ставане по едно и също време и лягане по едно и също време. Храната се приема на 4-5-6 пъти през деня на интервал не по-малък от 3 часа - така тялото ти се нагажда да "очаква" нова дажба по-често и съответно засилва метаболизма си. В никакъв случай не гладувай - така ще забавиш обмяната на веществата и тялото ще почне да "складира", защото си мисли, че отново ще последва период без храна.

Упражнения - ако имаш на разположение успоредка мога да ти препоръчам за корем повдигане на таз от вис - много приятно упражнение за издръжливост, което развива и долната част на коремните мускули. Може да го комбинираш успешно и с планкинг - заставаш в поза за лицеви упори, но вместо да си подпрян на длани, изнеси тежестта на тялото върху предмишниците и стегни задника и корема - държиш в тази поза колкото се може повече.

Разбира се, може да правиш и лицеви упори с различните им вариации. За рамо мога да ти препоръчам две неща в домашни условия - войнишка преса с бутилки вода (2.5 литра да кажем) и повдигане от стоеж отново с такава тежест. Това обаче ще ти е достатъчно само в началото, така че ти препоръчвам да си намериш дъмбели. Много добри са и нападите и българските клекове, предимно за седалището, но развиват и баланс и като цяло горят много енергия.

Ако ти трябва помощ за самите упражнения, провери ги в интернет, ако пак - питай тук и ще се опитам да ти обясня какво-що.

Също така препоръчвам да отделяш по 30-40 минути средно за силови упражнения + още поне 20 кардио. Вкъщи може да скачаш на въже или да качваш стълби. Най-важното е да не се отказваш, да бъдеш постоянен и след 2 седмици ще видиш първите резултати, които ще те мотивират да продължаваш напред.
medicate, medicate
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”