Съществува ли friend zone-ата

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Re: Съществува ли friend zone-ата

Мнение от Надежден Случай »

Аз затварям участието си в златотърсаческата дискусия с "ако всеки беше това,което твърди,че е,светът щеше да бъде едно перфектно място". Форумки,погрижете се златките да са поне с няколко броя по-малко,пък ние ще се погрижим тези,които търсят златки,да са също с няколко бройки дефицит! Deal? :P
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от Libra »

Що бе? Толкова е яко да си златотърсачка. Перфектен бизнес си е. Не се отказвам ПЪК! :mrgreen:
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

Банкерът по-добра оферта няма да предложи. :lol:
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

The Stig написа:Подозирам, че повечето сме прекалено разорени за да сме имали такива отношения :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

+ тва трябва да разберете, че ако нямате успехи с някоя девойка, не е НЕПРЕМЕННО защото нямате бентли..
:mrgreen: :mrgreen:
la douleur exquise
Angel_N
Форумно зомби
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Angel_N »

fak написа:
The Stig написа:Подозирам, че повечето сме прекалено разорени за да сме имали такива отношения :lol:

+ тва трябва да разберете, че ако нямате успехи с някоя девойка, не е НЕПРЕМЕННО защото нямате бентли..

Да, ама успех да забиеш нещо в Нощния, ако нямаш кола :lol: Дори старата жигула без един фар може да ти помогне да забиеш някоя даалийка :Д
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология

Мнение от Libra »

Между другото аз съм ЗА златотърсачките. Самата аз не съм такава, прекалено горда съм, за да бъда. Но и тези момичета преживяват някаква борба и проява на характер. В този свят всеки се урежда както може. И ако целта на някое момиче е да живее добре и може да го постигне само с външния си вид - защо не?
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

Не ми се търси, но един инвестиционен банкер беше направил добър анализ на златотърсачките. Общо взето им предлагаше договор да са с него докато станат на 30 или 35, след което прекъсват взаимоотношения, а той може да си търси друга. Логиката беше елементарна. Дефакто той ги издържа защото има пари, а те му се отплащат с красотата си. След като навършат 30 или 35 (в зависимост колко се запазят), малко по малко започват да остаряват и загрозняват, но е много вероятно той да е на обратния принцип и състоянието му да продължава да се увеличава. Тоест те са добра инвестиция до средната си възраст, след което той се чувства свободен да се отърве от нея. :mrgreen:
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

А защо решихте, че всеки мъж иска жена му да е независима и скромна? Много мъже си търсят красавици, с които да се хвалят, които не е нужно да говорят особено много умни неща.
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

аз не познавам такива
:bounce:
la douleur exquise
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

fak написа:

Мен, да ти кажа, само тва ме е спирало досега - липсата на Бентли...

... ам нищо, ще си седя сам с кърпички и бинокъл в поршето и ше се задоволявам...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Тук е една леко затворена общност. Влизат интелигентни хора, следващи, които са програмирани меметично по един определен начин- а именно, че златотърсенето и златодобива не са висши ценности- тук всички гоните други неща, каквито и да били те.

Въпросът със златотърсачките обаче не е нещо, което може да се отхвърли с лека ръка. Живеем в материален свят, а и хората са си първични, от където и да го погледнем. Ние тук не сме представителна извадка за обществото, че напълно да отричаме златотърсачките- те самите са явление на мнозинството, което ги създава, захранва, потребява и заменя впоследствие. Говоря както за жени, така и за мъже(по думите на една моя позната, която е доста напред материално, около нея е пълно с мъжки златотърсачки). Те са навсякъде- особено в бедна страна като България, където жените са дискриминирани и поставени в мизерни работни условия. Виждал съм твърде много скромни и красиви момиченца, променили се впоследствие, които в момента дори не биха ме познали на улицата, поради простата причина, че не ходят пеш по нея, а си возят перфектния задник в някоя кола за 100К+ лв. :mrgreen:

Затова, ние всеки ден се сблъскваме с това- директно или индиректно. Факт е, че там са благата- около хора като нас пари много много трудно се завъртат, поради разни специфики на нашата "група", да я наречем, и това, че сме хора с други цели.

Колкото до твърдението на Гери, че сме хора без опит- да, млади сме, но не всички сме без опит :P
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Няма толкова богати мъже, колкото златотърсачки твърдите че има.
а наоколо е пълно със обвързани двойки и успешни връзки.
Не ви излиза уравнението
;)
Kristo написа: ... ам нищо, ще си седя сам с кърпички и бинокъл в поршето и ше се задоволявам...
Съветвам те да наблегнеш засега на кърпичките, че ферарито ше ти го гепят от меден рудник
la douleur exquise
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

fak написа:Няма толкова богати мъже, колкото златотърсачки твърдите че има.
а наоколо е пълно със обвързани двойки и успешни връзки.
Не ви излиза уравнението
;)
Kristo написа: ... ам нищо, ще си седя сам с кърпички и бинокъл в поршето и ше се задоволявам...
Съветвам те да наблегнеш засега на кърпичките, че ферарито ше ти го гепят от меден рудник
Ферарито тати го кара - носи буркани от село с него, тук-таме някое заколено прасе...

Инак не си права за уравнението - щеше да си ако всяка връзка беше завинаги, ама не е!

Златотърсачки има навсякъде - всяка държава, град, вуз и общество. Въпросът "дали има достатъчно богаташи" не стои на дневен ред - ако не стигат за всички, просто златките ще седят и ще чакат "принца" (с порше кайман). Коя ще се унижи да се върже за дюнерджия или докторантче? И ако се върже с някого, то ще е докато не прикотка богат батко, които своевременно е станал свободен.

Затова и когато някоя жена ти каже (е, не баш на тебе, Мария), че иска да сте приятели, значи, че не отговаряш на нейните критерии за перспективна връзка (за всяка жена е индивидуално, какво значи това). Няма как човек да знае, какво иска една жена. Един мъж може да се промени с времето в някои аспекти и ако все още е само "приятел", значи нещо друго му липсва, което той не е променил. Най-често е социалния статус, няма кво да се лъжем. Можеш да тръгнеш на фитнес или да прочетеш 100 книги, това е сравниелно лесно. Можеш да вземеш висше (то дори е по-лесно де, аз само до 10 лицеви опори стигам, а курсовете ги отмятам с лекота) - можеш и да бъдеш повишен в офиса. Но в такава ситуация разбираш, какво точно иска жената - според това как си се променил за да излезеш от "зоната".

Има го и обратния момент - да спечелиш от тотото и да забележиш рязка промяна в отношенията. Тук вече влизаме в една дилема: "Да се възползвам ли, че съм богат, за да забия мацката, която искаше да сме само приятели?" - и тук е важния момент - дали ще си стоиш на принципите, ако ги имаш. Но трябва да имаш едно на ум - че ще те зареже ако уреди по-богат батко.

Тъй какво излиза - френдзоната не е толкова лошо нещо - показва истинската същност на хората. Дали са златотърсачки или не, дали са лигави или не, дали са кифли или не, дали са глупави или не и т.н. Същото важи и за мъжете. А изводите за хората около вас си ги правете вие, аз ще ида да припаля поршето...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Geri.A
Форумозавър Рекс
Специалност: ВО

Мнение от Geri.A »

Oooф..
ето ви поздрав тогава и се радвайте :D
Когато тя беше склонна, той не искаше. Когато той пък искаше, тя се дърпаше. А когато и двамата искаха, се спусна завесата!
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Трябва да призная- Кристо е напълно прав. Е, има си и изключения, естествено. Но това е обществото днес.
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”