Матура по математика

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir

Публикувай отговор
angel_master
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: Матура по математика

Мнение от angel_master »

Да ви попитам, черна точица оставена неволно от химикалката на листа с затворените въпроси, може ли да се сметне за знак :?:
returntothepast
В началото бе словото

Мнение от returntothepast »

Цитирам ти нашия Директор - "това е ДЗИ - не анулират работи току така, не ти е изпит на СУ, че да имаш безброй опити." А и все пак ПС ще проверява работата ти. Ако щеше да се сметне за знак, щяха да ти сменят веднага бланката, основно защото НИКОЙ няма полза от АНУЛИРАНИ работи. След като не са ти сменили идентификазионната карта и бланката, което се прави в такива случеи, то няма от какво да се притесняваш :)
Последно промяна от returntothepast на 18 Май 2010, 12:32, променено общо 1 път.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

@returntothepast форумът си има правила 1 от което е писането на кирилица няма да е зле да го спазваш
Изображение
s-es
В началото бе словото

Мнение от s-es »

Някой бил ли е на МАТУРАТА ПО МАТЕМАТИКА (17.05.2010г) в Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" (НГДЕК) защото предполагам, че във всички тестове в това училище имаше грешка на 23-та задача заради принтера! Вместо да пише 3сm и 5сm пишеше 3 m и 5 m или поне принтера беше принтирал с-то вътре в m-то ТОВА Е ПОТВЪРДЕНО И ЕДНА СЪУЧЕНИЧКА ОТ МОЯ КЛАС, КОЯТО БЕШЕ В СЪЩАТА СТАЯ !.... така че аз написах краен отговор 8 m квадрат а отгора е 8 сm квадрат... А междудругото имаше и правописна грешка в 11-та задача-там където трябва да е а3 в аритметичната прогресия беше сложено пак а2 и аз даже питах цялата стая точно за тази грешка и всички потвърдиха. В този линк я има матурата и даже и там 11 задача има грешка - http://mon.bg/opencms/export/sites/mon/ ... 10_key.pdf .Затова питам дали има някой друг,които е бил в НГДЕК на матура по математика ,които да може да потвърди съмненията ми .
silvety
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от silvety »

s-es написа:Някой бил ли е на МАТУРАТА ПО МАТЕМАТИКА (17.05.2010г) в Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" (НГДЕК) защото предполагам, че във всички тестове в това училище имаше грешка на 23-та задача заради принтера! Вместо да пише 3сm и 5сm пишеше 3 m и 5 m или поне принтера беше принтирал с-то вътре в m-то ТОВА Е ПОТВЪРДЕНО И ЕДНА СЪУЧЕНИЧКА ОТ МОЯ КЛАС, КОЯТО БЕШЕ В СЪЩАТА СТАЯ !.... така че аз написах краен отговор 8 m квадрат а отгора е 8 сm квадрат... А междудругото имаше и правописна грешка в 11-та задача-там където трябва да е а3 в аритметичната прогресия беше сложено пак а2 и аз даже питах цялата стая точно за тази грешка и всички потвърдиха. В този линк я има матурата и даже и там 11 задача има грешка - http://mon.bg/opencms/export/sites/mon/ ... 10_key.pdf .Затова питам дали има някой друг,които е бил в НГДЕК на матура по математика ,които да може да потвърди съмненията ми .
Аз бях в НГДЕК и относно 23 квесторките ни предопредиха да пишем cm , но надали има значение мерната единица, а за 11 задача и с a2 си се получава верния отговор
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Специалност: Информатика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

silvety написа: Аз бях в НГДЕК и относно 23 квесторките ни предопредиха да пишем cm , но надали има значение мерната единица, а за 11 задача и с a2 си се получава верния отговор
Аз пък забравих да напиша кв.см. а написах само стойността.. дано ако отнемат точки затова max да е една точка..
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
s-es
В началото бе словото

Мнение от s-es »

аз писах 8 m квадрат ама ако много хора са го написали така се надявам да не го счетат за грешка...
а и 11 си я напражих вярно Б беше но просто казвам че и там имаше грешка
Аватар
mindfreak
В началото бе словото

Мнение от mindfreak »

ХАхахаха каза ли им го :D Има логика... според мен объркващото на задачата са само тези символи и букви, макар че буквата е част от дума... която си има значение... а паролата като цяло няма значението на дума... и там буквата участва като прост символ... наред със всички тирета, маймунки и други шитави нещица
some people understand, some dont... some people realize, some people wont
http://www.facebook.com/ivan.petev
cruisebg
В началото бе словото

Мнение от cruisebg »

Здравейте :) Доколкото разбрах от една учителка, че матурата по математика е вече проверена, това 100% ли е сигурно ? и щом е проверена кога да чакаме резултатите ?
Какво стана със спора относно 27-ма задача, която само се е изучавала в П.П математика ?

Това е от бтв
Министерството на образованието ще проверява, дали в матурата по математика тази година, е имало задача върху материал, който не се изучава в гимназиалния курс. Това обеща в предаването "Сеизмограф" министър Сергей Игнатов. Той коментира и скандала с изтичането на информация за изпита по литература. По думите му, министерството не е обявило алтернативните две теми, защото е имало идея същите теми да се ползват и догодина
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от morfei »

Забравете го това, че не се е изучавало. Задачата може да се реши с правило на умножението, което със сигурност се учи в профилирана подготовка и, почти съм сигурен, се учи в задължителна подготовка.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

morfei написа:Забравете го това, че не се е изучавало. Задачата може да се реши с правило на умножението, което със сигурност се учи в профилирана подготовка и, почти съм сигурен, се учи в задължителна подготовка.
Съгласен. Аз даже не се сетих за възможно решение с пермутация с повторение. Просто за всяка позиция има 2 възможни елемента, и за всеки един от тях отговарят по 2 елемента от следващата позиция.. или ако искате да изглежда по-математическо обосновано, пишете че възможните случаи за всяка позиция са - комбинация от 2 елемента, първи клас = 2. А иначе относно условието на задачата, наистина трябваше да са много по конкретни.. освен всичко друго, паролата може да съдържа както малки така и главни букви.. Т.е. тя пак може да съдържа само първите 2 букви от азбуката, но някои да са главни, други малки.. и очевидно решението тогава ще е много по-голямо от 448.. Решението и отговора ми съвпадат с тяхното, но наистина има от какво да се оплачат тези, които са тръгнали по грешна посока..
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

Не мисля, че съществува пермутации с повторения, а дори да съществува, не се решава по този начин. Едно от решенията е с вариации с повторения.

V(n елемента, k-ти клас)(n<k) = n^k
Компютърни науки 1 курс
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

Аз бях прочел определенията и от учебника (профилирана подготовка) и си спомням, че имаше уточнения преди пермутации, вариации и комбинации, че става дума за " без повторения" и че тези с повторения не се изучават в училище.. Щом не са включени в учебниците за профилираната подготовка, идва ли са влючени в тези за задължителна подготовка..
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

Пермутации и вариации и комбинации без повторения се изучават и в профилираната, и в задължителната подготовка. Вариации и комбинации с повторения сме ги изучавали в училище(МГ Плевен), където сме на профилирана подготовка. Затова и запомних формулата на вариациите с повторения, защото е много лесна. Формулата на комбинации с повторения е бая дълга и не съм си направил този труд.

П.П. Не казвам, че е заложено в програмата вариациите с повторения. Възможно е и просто да ни е предадено, колкото за информация. Важното е,че задачата може да се реши с правило на умножението, което се учи и в двете подготовки. Това е моя извод, предлагам да спрем със спора.
Компютърни науки 1 курс
cruisebg
В началото бе словото

Мнение от cruisebg »

матурата вече е проверена, да очакваме ли резултатите до края на месеца или малко по-късно
Публикувай отговор

Обратно към “Матури”