Какво е да си студент в СУ?

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Практически яворе пиленце,ти нищичко не правиш.Само разравяш фъшкиите и сам си ги миришеш явно.Колегите от много специалности не са слепи за пошлите и досадни страни на СУ,не си новатор както каза момата над мен.Просто някои или не говорят и реално опитват да направят нещо с разни организации и СС или просто не си разчестват езиците за неща,които не са във възможностите им.Изпечи си сега баджака в "милата Варна" и заигравай момите както в софииските дискотеките и си зарови аргументите в пясъка,щото се изтъркаха вече от безкрайно повтаряне и не впечатляват.
явор написа: Все пак съм решил да ставам юрист, човек на справедливостта и закона...
Това сигурно по новините си го чул хахахаххааха

За твоя подпис ще намериш отговор в моя подпис

и

как обичам да се дръгна по форуми хахахахаххаха
:lol:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
GoshOnski
В началото бе словото

Мнение от GoshOnski »

Хмм...интересна тема.Влизам отскоро във форума и дано не съм нахален като се включвам в "разговора" ви но .... аз ще си напиша мнението все пак. :P .
Според мен трябва всеки първокурсник да е осъзнал че това не е училище и няма как всичко да е лесно променимо както преди.Човек трябва да се пригажда към ситуацията, а не да се опитва да пригажда нея към себе си.Иначе..аз уча във ФМИ и .. не познавам проблемите на вашите факултети но ... съм доволен от нивото на преподаване и от преподавателите си.Естествено че имам малки забележки но ... не съм и очаквал да нямам.
Иначе....едва ли ако реша да обясня на някого какво прави с фъшкиите и лайната си ще го разубедя от мнението му или..каквато там е целта на подобни изказвания.По скоро такъв тип коментари ми приличат на разговорите между петокласниците в чата(никой да не ми се обижда)
А инче....сега е лято.Защо не си починете малко от университета :P :P
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

GeorgiMilev написа:Според мен трябва всеки първокурсник да е осъзнал че това не е училище и няма как всичко да е лесно променимо както преди.
В моето училище въобще не беше по-лесно... даже инспектората останаха с вързани ръце... Това обаче не възпря моите напъни. И имаше поне малък резултат - едната учителка май и се поразби сърцето, другата обяви на баща ми, че мисли да спре да преподава, а третата се разплака и ми се извини :P
С упритост (викайте му инат, ако искате) все нещо ще се постигне, а аз и на нещо ще съм доволен.
GeorgiMilev написа:Човек трябва да се пригажда към ситуацията, а не да се опитва да пригажда нея към себе си.Иначе..аз уча във ФМИ и .. не познавам проблемите на вашите факултети но ... съм доволен от нивото на преподаване и от преподавателите си.Естествено че имам малки забележки но ... не съм и очаквал да нямам.
Иначе....едва ли ако реша да обясня на някого какво прави с фъшкиите и лайната си ще го разубедя от мнението му или..каквато там е целта на подобни изказвания.По скоро такъв тип коментари ми приличат на разговорите между петокласниците в чата(никой да не ми се обижда)
А инче....сега е лято.Защо не си починете малко от университета :P :P
GeorgiMilev написа:Естествено че имам малки забележки но ... не съм и очаквал да нямам.
Е то и аз съм го очаквал, но и очаквам, че положението може да се подобрява.
Плазмодий написа:Практически яворе пиленце,ти нищичко не правиш.Само разравяш фъшкиите и сам си ги миришеш явно.
Ти като седнеш да правиш нещо, тогава прави коментари другите какво са правили и какво не... Да не говорим, че не си ми пряк наблюдател, за да можеш да си направиш такива заключения.
Плазмодий написа:Колегите от много специалности не са слепи за пошлите и досадни страни на СУ,не си новатор както каза момата над мен.
А аз къде съм казал, че съм единствен!? Какво е това нападане! Я вземете ми прочетете коментарите... Някъде да съм казал, че съм единствен... А и там, където съм написал, че има "хора и хора", явно, че съм визирал и други освен себе си от едната страна.
Плазмодий написа:
явор написа: Все пак съм решил да ставам юрист, човек на справедливостта и закона...
Това сигурно по новините си го чул хахахаххааха
Това, че ти не можеш да изпитваш подобни чувства си е лично твой проблем, за който явно, че аз не ти се присмивам...
Плазмодий написа:За твоя подпис ще намериш отговор в моя подпис
Така обикновено отвръщат хора, които бягат от един спор, така че не ми се хвали с него...
DID_miss написа:Яворе,добавката в подписа ти е меко казано глупава...но това е тема на друг разговор.
Явно не си забелязвала колко мнения с обидни тези и без аргументация са ме засипвали (относно темата за "провинцията" особено), затова не знаеш защо го казвам. Просто това го правят голяма част от "събеседниците ми".
DID_miss написа:...Не си новатор,не се възприемай като такъв...това е приятелски съвет.Много,ама наистина много хора ги виждат също като теб,дори и по-добре...Виждат също и несправедливостта,за която говориш и са несъгласни с нея,ама мнооого несъгласни...
На този въпрос вече отговорих :roll:
DID_miss написа:Не се залъгвай ,че ще промениш нещо...2 години на мен ми бяха достатъчни да се откажа.Това не е примирение.Бъркаш понятията.Това е въпрос на приоритети.Докато не ги промениш,ще бъркаш и ще страдаш...
Ами аз ще съм си доволен дори само да съм си изразявал мнението пред компетентните лица. Просто на мен явно това ще си ми остане приоритет. Чест, достойноство и такива "работи" на мен винаги са ми били приоритет и като се замисля, макар да съм страдал от това, сега като се обърна назад съм доволен от постъпките си.
DID_miss написа:Ако някой боготвори СУ-това си въпрос на лична преценка,пак въпрос на приоритет.Не е лицемерие,не е и безхаберие,най-малко примирение...
Ами да ти щажа честно, аз това съм го осъзнал. Тази забележка по-скоро трябва да я отправиш към останалите тук. Във всички теми досега аз съм зачитал мнението на останалите, но работата е там, че те не зачитат моето! Както не се зачитат мненията ми против СУ, така не се зачитат и тези, съдържащи коментари против София... Просто хората са фанатици!
DID_miss написа: А иначе имам 5 по Гражданско и хич нямам намерение да се оплаквам :lol:
Честито! После ще споделяш как се случват тези чудеса :roll:
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
Creed
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Creed »

Така като гледам май само аз не съм се сдърпала с видния съфорумец Явор... yet :lol:
House MD, 03x02: I’m as happy as a pig in poop
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

Creed написа:Така като гледам май само аз не съм се сдърпала с видния съфорумец Явор... yet :lol:
И аз (или поне не много - сега видях, че сме спорили нещо, ама аз не съм зла като споря, само обменям опит :lol: не бих му се карала, че си има мнение ) :wink:

Иначе съм забелязала, че да се обобщава за СУ е много трудно, защото в различните му факултети и специалности нещата стоят различно. Аз за момента поне съм влюбена в моята специалност, всичките ми преподаватели са много отзивчиви, много мили и на доста неща съм се научила от тях и просто е мога да имам никакви оплаквания. Аз дори бях подготвена положението да е много по-зле, а се оказа, че попаднах в такава среда с такива добри преподаватели, че няма за какво да се хвана и да се оплаквам. Filologia română rullzzzz :lol: Но Явор явно има за какво да се оплаква, щом така критикува. Аз не го обвинявам, всеки има право на мнение. А той си защитава своето. Все пак, нещата са много индивидуални, не мисля, че може да се обобщава, че СУ е слънце, или че СУ за нищо не става. 8)
Последно промяна от Catherine на 11 Юли 2007, 11:26, променено общо 1 път.
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Не... просто тези, които най-често пишат, са големите фенове на СУ... Иначе с колегите ми сме на едно мнение, ама те просто не пишат почти тук :roll:

П.П. Аз много пъти съм казвал и хубави неща за СУ, но просто при споровете те остават на заден план, защото са явно безспорни... Лошото е, че хората си мислят, че няма неща, които да ми харесват. Аз просто мисля, че те са ясни, затова не ги повтарям. Разберете ме :roll:
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Отворете сърцата си ;)
Аватар
DID_miss
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от DID_miss »

явор написа:Ами аз ще съм си доволен дори само да съм си изразявал мнението пред компетентните лица. Просто на мен явно това ще си ми остане приоритет.
Виж ,това е друг въпрос.Аз пък все си мисля,че има и по-важни работи...
Аватар
Creed
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Creed »

явор написа:Не... просто тези, които най-често пишат, са големите фенове на СУ..
Да ти кажа и аз бях фенка на СУ,докато записах МО :lol:
House MD, 03x02: I’m as happy as a pig in poop
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

DID_miss написа:
явор написа:Ами аз ще съм си доволен дори само да съм си изразявал мнението пред компетентните лица. Просто на мен явно това ще си ми остане приоритет.
Виж ,това е друг въпрос.Аз пък все си мисля,че има и по-важни работи...
Е аз затова казвам, че е важно ти да си си доволен. Някой са доволни, че са си премълчали и са постигнали по-високи оценки (примерно), а други, че са си казали своето, дори и с по-ниски :wink:
Отворете сърцата си ;)
Аватар
Otkrovena
В началото бе словото

Мнение от Otkrovena »

Как бих могла да пропусна такава тема.Ихаааааа. :)
Яворе, голям ентусиазъм имаш, но както казва DID_miss, можеш да го използваш по-перспективно. Ако искаш да се бориш с вятърни мелници, твоя работа, но едва ли ще промениш нещо. Това, което ще стане е да се озлобиш още повече, да си съсипеш нервите и т.н. Идеалистите наистина останаха малко, но в този университет е по-добре да си практичен и да се стремиш да завършиш психически здрав. Гледай да се ядосваш по-малко, защото повярвай ми, поводи ще има много, ама много. От най-дребни, до най-сериозни. За 3-те години, през които съм в този университет съм видяла наистина много и все си мисля, че няма с какво повече да ме изненадат, но винаги греша. Да си жив и здрав да видиш какво чудо е втори курс. Тази година на моменти се чувствах повече психолог, отколкото бъдещ юрист - в опитите си да разбера определени преподаватели. Безотговорни хора има много и навсякъде, включително и в нашата специалност. Ще ти запазя изненадата сам да разбереш кои са. Естествено, не всички са такива. Има прекрасни преподаватели в този факултет, за които си струва да кажеш с гордост, че са ти преподавали. Академици в истинския смисъл на думата - с невероятно отношение към студентите и дисциплините си.

Явно още не си попаднал на преподавател, който да ти каже, че животът е несправедлив, но ЮФ със сигурност ще те научи на това. Няма лошо в справедливостта, но всеки я разбира по свой уникален начин. Не ви ли казаха по ОТП, че моралните норми не са добър социален регулатор, защото всеки има различни представи за ценностните категории.
Като птица в небесата
ти не спирай да летиш!
Ако вържат ти крилата
помни, че можеш да вървиш!
Аватар
DaNce_
Пишеща машина
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от DaNce_ »

Едно не мога да разбера - какъв е проблемът човек (в случая Явор) като намира и негативни страни (както и позитивни, както той сам по-нагоре е написал) да си го напише ?! И това че нищо не предприема да подобри положението, означава ли, че си "чеша" езика?! Та това е просто човешко мнение, каквото се очаква да се напише в един форум....
Сигурно след като все още не съм студент, не мога да резбера защо хората тук приемат тези мнения толкова лично. Обяснимо, но тъпо. Прави ми впечатление, че голяма част от форумците(но в никакъв случай не всички :!: ) не зачитат чуждото мнение хич. Дано в унито не е така, въпреки че... :roll: Хм, не ми се изпада в подробности - рискувам да изпадна в спорове за унито, за които все още не съм подготвена(засега мога само да предполагам разни "факти" за СУ, базирайки се на разкази от очевидци, затова и избягвам крайни мнения :wink:)
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Otkrovena написа:Как бих могла да пропусна такава тема.Ихаааааа. :)
Яворе, голям ентусиазъм имаш, но както казва DID_miss, можеш да го използваш по-перспективно. Ако искаш да се бориш с вятърни мелници, твоя работа, но едва ли ще промениш нещо. Това, което ще стане е да се озлобиш още повече, да си съсипеш нервите и т.н. Идеалистите наистина останаха малко, но в този университет е по-добре да си практичен и да се стремиш да завършиш психически здрав. Гледай да се ядосваш по-малко, защото повярвай ми, поводи ще има много, ама много. От най-дребни, до най-сериозни. За 3-те години, през които съм в този университет съм видяла наистина много и все си мисля, че няма с какво повече да ме изненадат, но винаги греша. Да си жив и здрав да видиш какво чудо е втори курс. Тази година на моменти се чувствах повече психолог, отколкото бъдещ юрист - в опитите си да разбера определени преподаватели. Безотговорни хора има много и навсякъде, включително и в нашата специалност. Ще ти запазя изненадата сам да разбереш кои са. Естествено, не всички са такива. Има прекрасни преподаватели в този факултет, за които си струва да кажеш с гордост, че са ти преподавали. Академици в истинския смисъл на думата - с невероятно отношение към студентите и дисциплините си.

Явно още не си попаднал на преподавател, който да ти каже, че животът е несправедлив, но ЮФ със сигурност ще те научи на това. Няма лошо в справедливостта, но всеки я разбира по свой уникален начин. Не ви ли казаха по ОТП, че моралните норми не са добър социален регулатор, защото всеки има различни представи за ценностните категории.
Аз ще си се озлобявам от всичко това дори и без да го изразявам... а като го изразявам поне ми олеква :P Психически здрав от сега си знам, че няма да изляза :lol: (пък и в МГ вече си излязах болен) Иначе... вече съм ги срещал и двете "породи" преподаватели :wink:
А колкото до несправедливия живот... аз просто съм се отправил към тази професия, за да го направя възможно по-справедлив :wink:
Отворете сърцата си ;)
Аватар
DID_miss
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от DID_miss »

Коя професия :?: Струва ми се,че много US филми гледаш...
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

Да се надяваме, че от догодина ще пишеме в тоя раздел :wink:
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Коя професия ли... Прокурор, Депутат със законодателна дейност, Висш магистрат... че и не толкова висш. Адвокат в Страсбург ;) ОБУДСМАН!...
vasko написа:Да се надяваме, че от догодина ще пишеме в тоя раздел :wink:
Учебна догодина... Иначе Ви пожелавам още тази :wink:
Последно промяна от явор на 12 Юли 2007, 20:06, променено общо 1 път.
Отворете сърцата си ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”