Размисли и страсти '11: Ангел

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Заключено
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти
Специалност: Право
Курс: пети

Re: Размисли и страсти '11: Ангел

Мнение от Ангел »

Crippled Alice

Можеш ли да жонглираш?
:shock: Не.

Faith_no_more

Как би се определил - като човек, който бързо се адаптира към новото, или като човек, на когото му трябва време?
Зависи към какво - нови чорапи до ново местообитание: по-малко от час; нова работа: 3-4 дни; нов временен партньор: 12-16 часа... Не знам, дали това е бързо, според твоите критерии - за мен е нормално.

Scorpion

Какво означава за теб човек да е велик?
Да е постигнал/сътворил нещо, с което да е направил света едно по-поносимо/добро място за живеене.
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
Angel_N
Форумно зомби
Курс: четвърти

Мнение от Angel_N »

Коя е любимата ти храна?
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти

Мнение от Ангел »

black_lady
FloWersOfEviL написа:
Ангел написа:Кое е най-абсурдното нещо което си правил?
Предлагал съм годеж.
Със същият онзи пръстен ли? Или без?
1. Я сподели и обстоятелствата около това предлагане на годеж :P И ответната реакция, разбира се :mrgreen:
Беше 04.04.2007г. Хубав ден. Ответната реакция беше негативна.

2. Колко далеч би стигнал за жената, която Обичаш? А ако тя не те Обичаше? А вярваш ли, че Любовта действително е сляпа? Колко точно би простил?
Бих завладял света, ако това е което желае. Наличието или липсата на чувства към мен е ирелевантно - Любовта не изисква и не настоява за нищо. Слепота могат да придобият само биологични единици; Любовта е абстракция; Любовта не би могла да бъде сляпа "действително". Иска ми се да вятвам, че всичко; вече съм прощавал повече, отколкото съм вярвал че мога.

3. Кои са нещата, които те вдъхновяват най-много?
Всякакви мънички и нежни неща (венчелистчета, пеперуди, мъждукането на далечно пламъче на свещ), абстракции, Личности, чуждото вдъхновение и чуждия потенциал...
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.
Running down a spiral
ФАРА!!!
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти

Мнение от Ангел »

Angel_N

Коя е любимата ти храна?
Нямам любима храна - обичам много блюда и в големи количества :cherry:
Running down a spiral
ФАРА!!!
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Изображение

Ревността недостатък ли е? Обоснови се.
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти

Мнение от Ангел »

Ревността е следствие от недостатъци - страх и неувереност.
Running down a spiral
ФАРА!!!
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

1. Кое течение във философията най-точно описва твоя мироглед?
2. Кой философ според теб е в най-голяма грешка и в кое свое схващане?
3. Книга, части от която често препрочиташ?
4. По колко часа спиш на денонощие?
5. Имаш ли някакви суеверни нагласи и ако да - какви?
6. Работил ли си нещо по специалността и ако да - какво?

:D
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Допускаш ли съмнение в правилността на отговорите, до които си стигнал в живота си?
Защо ме пита за блога ми онзи път у Поли? Заради мейла, или ти се е случвало да се зачетеш?
Най-тежката физическа травма, която си причинявал някому?
Защо/как се реши да предложиш брак? Вярваше ли, че има възможност да получиш положителен отговор (явно да, но има много обстоятелства, за да се случи това).
Как върви сесията?
Ако не можеш да си с Нея, мислиш ли, че би съжалявал накрая (имам предвид... съвсем накрая)?
Какво ми е сбъркано?
А на теб?
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Angel_N
Форумно зомби

Мнение от Angel_N »

+2 или -2 ?
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Аватар
lunatic_moon
Вазов
Специалност: Компютърни науки

Мнение от lunatic_moon »

Защо моралът е излишен в човешките отношения?
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Мнение от inc »

1. Взе ли трудовото? :mrgreen:
2. Кой е най-неприятния за теб въпрос, който са ти задавали в Размислите? А на форумна игра? И (ако не е твърде нахално) кои са били съответните получени неудобни отговори.
3. Изреди топ 5 на своите най-запомнящи се моменти от форумни срещи, моля. :drunken:
4. Защо когато някой случаен форумец тръгне да флъди компанията с чалга от телефона/компютъра си на някое събиране ти веднага протестираш, но толерираш camel в това отношение? :twisted:
5. Кой е най-забавният/странен/интересен/впечатляващ/... пиянски разговор, който си провеждал
- с близък
- с добър познат
- с непознат?
(разбирай - разговор, при който поне един от събеседниците е значително пиян)
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти

Мнение от Ангел »

Scorpion

1. Кое течение във философията най-точно описва твоя мироглед?
Антропоцентризмът.

2. Кой философ според теб е в най-голяма грешка и в кое свое схващане?
Хм... Според мен, (само)заблудата не е грешка, а невъзможност/неспособност за по-дълбоко и/или по-точно разбиране на знанията, към които са така привързани философите. Те - заблудите - увеличават достъпния обем размишления, което прави по-вероятно тяхното премахване. "Грешките" обогатяват с премахването си и така обогатяват. А аз съвсем не се имам за капацитет по философия - не смея да твърдя, кой - крив, кой - прав.

3. Книга, части от която често препрочиташ?
Малкият принц

4. По колко часа спиш на денонощие?
Между четири и шест.

5. Имаш ли някакви суеверни нагласи и ако да - какви?
Не, никакви.

6. Работил ли си нещо по специалността и ако да - какво?
Не съм, все-още.

:D
:wink:
Running down a spiral
ФАРА!!!
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти

Мнение от Ангел »

Търговецът на кристал

Допускаш ли съмнение в правилността на отговорите, до които си стигнал в живота си?
Разбира се! Иначе би било ирационално и арогантно. Съмненията ми са движещата сила зад развитието на мирогледа ми.

Защо ме пита за блога ми онзи път у Поли? Заради мейла, или ти се е случвало да се зачетеш?
Бях започнал да го чета преди години... И успях да се върна до Март 2008г. в етикетираните с "Невчесани мисли и среднощни будувания" публикации... Театъра - после... Неведнъж съм го заявявал: харесва ми да те чета.

Най-тежката физическа травма, която си причинявал някому?
Не се чувствам комфортно да го правя публично достояние. Насилието трябва да се избягва с всички средства.

Защо/как се реши да предложиш брак? Вярваше ли, че има възможност да получиш положителен отговор (явно да, но има много обстоятелства, за да се случи това).
Не предложих брак, ами годеж. Разликата е много съществена и още тогава го разбирах. Не разбирах обаче, че това (символично) обвързване не показва единствено моята отдаденост, ами и изисква насрещна такава. Това е етично неприемливо. Не съжалявам (някои уроци просто трябва да се научат по трудния начин), но много се съмнявам да повторя. Беше полу-отчаян ход, чиято подготовка, изпълнение и последствия се простряха в почти 9 месеца. После, защо не съм бил спонтанен... :lol: И, поглеждайки към него момент от разстоянието на времето, не, не вярвах, че имаше реалистична вероятност да получа положителен отговор. Но го направих, въпреки това.

Как върви сесията?
Като древногръцки епос... :lol: :lol: :lol: :lol:

Ако не можеш да си с Нея, мислиш ли, че би съжалявал накрая (имам предвид... съвсем накрая)?
Не знам. Истина ти думам... Може пък, неБидейки с Нея, да съм с Нея... Не смея да гадая. А и мисълта за това е малко обезспокоителна. Не съм сигурен, дали "съвсем накрая" бих се пречупил в съжаление. Иска ми се да вярвам, че не бих.

Какво ми е сбъркано?
Ти си всичко това, което ми харесва да бъдеш. Не бих се задоволил с нищо по-малко и с нищо повече. Точно ти. Точно каквато си, каквато те помня и каквато (надявам се) ще те познавам нататък. Съвършена с несъвършенствата си и съвсем обикновено необикновена. Всичко си ти е наред.

А на теб?
Аз съм пристрастен към информацията. (След последното мета-форумно събиране се оказва, че) Имам "лоша" репутация - все някъде съм сбъркал в нещо, или просто съм си такъв в действителност, явно... Липсват ми скрупули. Мързи ме. Много съм уморен. Говоря твърде много, а пиша даже повече. Емоционално капсулиран съм с полу-пропусклива мембрана :lol: :lol: :lol: :lol: Стига толкова, че съвсем ще загубя фенклуба... :mrgreen: :cat: :king: :joker:
Running down a spiral
ФАРА!!!
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти

Мнение от Ангел »

lunatic_moon

Защо моралът е излишен в човешките отношения?
Моралът е нужен на тези, които не могат независимо да формират собствена етика, разбирания за "добро" и "лошо", които да подпомагат развитието на общността, без да се натрапват на членовете й като меродавни. Моралът за някои е като два номера по-малки обувки или за други четири номера по-големи. Едни ги убива, а други не могат да запълнят празнините. Ако е морално да кажеш истината, би ли я спестила, ако е етично? Моралът пречи на етични хора да правят неща, които не увреждат интереса на други. Аз съм хомофоб. Хомосексуалистите трябва да имат правната възможност да сключват брак помежду си. Не ми харесва, не го одобрявам, но не ми и пречи. В момента, моралът е най-малкият общ делител на етиките. Моралът просто би трябвало да е техния сбор. Моралът в настоящия си вид е неработещ двигател - мъртва тежест. А може да бъде движеща сила... Жалко е.

@Angel_N: Не разбирам въпроса ти. Въведи повече аргументи.
Running down a spiral
ФАРА!!!
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти

Мнение от Ангел »

inc

1. Взе ли трудовото? :mrgreen:
Не ме допусна до изпит, което беше много ВТФ... Възможно най-вежливо се опитах да обясня недоразумението, но в замяна получих също много вежлива покана да се явя по-късно тази година. Доста съм убеден, че щях да го взема, ако ме бяха изпитали...

2. Кой е най-неприятния за теб въпрос, който са ти задавали в Размислите? А на форумна игра? И (ако не е твърде нахално) кои са били съответните получени неудобни отговори.
Няма такива... Веднъж поискаха да назова форумка, с която съм имал физически интимни отношения, което отказах.

3. Изреди топ 5 на своите най-запомнящи се моменти от форумни срещи, моля. :drunken:
Първото спонтанно събиране у Ива и Вал
Киро търчи по бельо
Спагети у Киро
Мартин, Георги и Иво се състезават с пейки в градината, след като са изпели прочутия кавър на "Кукла": "...колко път ни дели/аз съм човек, а ...5 секунди мълчание, защото всички спонтанно забравят думите; Мартин:...Шунка си тииииии!..." пред О!Шипка...
Ходил съм в "Строежа" и с Христо... :lol:

4. Защо когато някой случаен форумец тръгне да флъди компанията с чалга от телефона/компютъра си на някое събиране ти веднага протестираш, но толерираш camel в това отношение? :twisted:
Аз и на Тони протестирах, но никой не ми обърна внимание... :roll: Няма тенденциозност в поведението ми.

5. Кой е най-забавният/странен/интересен/впечатляващ/... пиянски разговор, който си провеждал
- с близък
- с добър познат
- с непознат?
(разбирай - разговор, при който поне един от събеседниците е значително пиян)

Ще редактирам с отговор, когато се наспя, че много мислене и писане ще падне...
Running down a spiral
ФАРА!!!
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”