Убийство ли е абортът?
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Re: Убийство ли е абортът?
Момичета, вие сте луди. Радвам се, че се намесиха няколко души да ме пдкрепям, защото това, което говорите е абсурдно. Изчитайки всичките ви глупости смятам, че е наложително подобни решения да бъдат взимани САМО от бащата.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Абе ако се опре до аборт май бащите веднага ще избягат, така ченики написа:Момичета, вие сте луди. Радвам се, че се намесиха няколко души да ме пдкрепям, защото това, което говорите е абсурдно. Изчитайки всичките ви глупости смятам, че е наложително подобни решения да бъдат взимани САМО от бащата.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Аз пък да ви кажа моето лично мнение - правя само онова, което аз искам. Никой не може да ми наложи нищо. Ако искам бебето, ще го родя независимо дали бащата ще иска да се грижи за него или не. Ако не искам бебето, ще го махна, без значение какво е негонвото мнение
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Това, когато го прави жена, се нарича феминизъм. Когато го прави мъж (не раждането), го наричат мъжки шовинизъм.JudyRamone написа:Аз пък да ви кажа моето лично мнение - правя само онова, което аз искам. Никой не може да ми наложи нищо. Ако искам бебето, ще го родя независимо дали бащата ще иска да се грижи за него или не. Ако не искам бебето, ще го махна, без значение какво е негонвото мнение
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Bill Hicks - Revelations (Uncut)

- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Добре де, а нормално ли е мъжът да иска жената да абортира, тя да откаже и да роди, а след това да си търси издръжката по съдебен ред? 
Into the endless we ride... 
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Обратна връзка:
Това трудно ще стане, ако бащата откаже да припознае детето.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Той не се ли прави доброволно? Т.е. ако не искаш, се дърпаш и тва е.alter ego написа:А ако съдът му наложи ДНК тест?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Хората, които са учили семейно право да казват - аз не знам дали е възможно.
<едит> всъщност как пък някой ще принуди някого да се изследва? Смисъл, днк тестът изисква най-малкото взимане на кръв. Принудителното такова изследване би било нарушение на личната неприкосновеност.
<едит> всъщност как пък някой ще принуди някого да се изследва? Смисъл, днк тестът изисква най-малкото взимане на кръв. Принудителното такова изследване би било нарушение на личната неприкосновеност.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- FightForFreedom
- Паисий
Майка ми искала две деца. Аз съм второто й дете. Поради разболяване от тежка болест по време на втората й бременност решила да абортира поради огромната вероятност детето да се роди с много тежки увреждания. Така я посъветвали и специалисти, а тя има и медицинско образование освен това. Аз съм й дете от третата бременност и нямаше да съществувам, ако не беше абортът, защото тя винаги си е мечтала за две деца, а не три. Така че за мен абортът е част от създаването на живот, защото е инструмент да изчистваме нежеланите деца, които няма да водят пълноценен живот и ние го знаем отначало. Примерно ако съм много бедна сама жена, живея под наем, нямам приятели и роднини, по цял ден работя за прехраната си и забременея заради грешка, 99% ще абортирам и това ще спася човечеството от още един невъзпитан, нещастен, беден, с неизживяно детство човек. Не виждам нищо лошо в това.
От друга страна, видя ли че една жена има чудесно семейство, здрава е и има пари, но реши да абортира, няма да я подкрепя в решението й и ще ми се смъкне много мнението за нея.
От друга страна, видя ли че една жена има чудесно семейство, здрава е и има пари, но реши да абортира, няма да я подкрепя в решението й и ще ми се смъкне много мнението за нея.
- Bagatur
- Легендарен флуудър
Да, за мен абортът е убийство и не трябва да е легализиран, а често срещаният аргумент за недоразвитостта на зародиша е просто смешен. Eдно новородено също е недоразвит възрастен човек, но неговото убийство няма да се оправдае от никого, нали? Ако някой посегне на пеленаче, всички ще го заклеймят като изверг, изрод и какъв ли не, но щом детето не може да се види, явно е по-малко човек и тогава може да го убием
Доста перверзна логика.
Това че в днешно време е пълно с безотговорни мъже и жени, които не искат да си гледат заченатите деца, е съвсем отделен въпрос и ако абортите са легализирани, това е своеобразно клякане на цялото общество пред тях, защото им се позволява да си вършат мизериите. Ми не става, или ще си стискат краката/ще го държат закопчан, или ще си поемат отговорността - не е толкова трудно, колкото изглежда и не може да се правим на Господ и произволно да си играем с човешки животи. Само като крайно изключение би трябвало да се допуска аборт след доказано изнасилване или ако бременността сериозно застрашава здравето на жената по един или друг начин...
Това че в днешно време е пълно с безотговорни мъже и жени, които не искат да си гледат заченатите деца, е съвсем отделен въпрос и ако абортите са легализирани, това е своеобразно клякане на цялото общество пред тях, защото им се позволява да си вършат мизериите. Ми не става, или ще си стискат краката/ще го държат закопчан, или ще си поемат отговорността - не е толкова трудно, колкото изглежда и не може да се правим на Господ и произволно да си играем с човешки животи. Само като крайно изключение би трябвало да се допуска аборт след доказано изнасилване или ако бременността сериозно застрашава здравето на жената по един или друг начин...
Strength and honor.
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
От малкото страници, които прегледах,видях доста тъпашки коментари, не знам дали някой ще се обърка да има дете от вас 
Аборта да е убийство или не, много по-голямо "убийство" е да родиш дете, за което не можеш да положиш нужните грижи, в определени ситуации и обстоялтества, и да го оставяш на някакъв произвол
Иначе, ако трябва да говорим с контекста на конкретната ситуация в България, според мен трябва да има горна възрастова граница за абортиране.В демографска криза сме, имаме нужда от раждаемост
Момичето е на 16, примерно, станало каквото станало,ясно е, че това момиче няма как да отгледа детето си в нормални условия.Но една горна граница от 23,24 години е приемлива.На тези години трябва да имаш достатъчно акъл да осъзнаваш какво правиш и да поемаш отговорност за действията си.Също така, една жена над тази възраст вече би трябвало да е способна да отгледа дете.Разбира се, това е най-общо казано и има изключения.
Също така, мисля че при евентуален аборт трябва да се чува гласа на мъжа и да се изисква някакво предварително разбирателство между двамата, иначе лекар да не може да извърши аборт само по желание на жената.
Аборта да е убийство или не, много по-голямо "убийство" е да родиш дете, за което не можеш да положиш нужните грижи, в определени ситуации и обстоялтества, и да го оставяш на някакъв произвол
Иначе, ако трябва да говорим с контекста на конкретната ситуация в България, според мен трябва да има горна възрастова граница за абортиране.В демографска криза сме, имаме нужда от раждаемост
Също така, мисля че при евентуален аборт трябва да се чува гласа на мъжа и да се изисква някакво предварително разбирателство между двамата, иначе лекар да не може да извърши аборт само по желание на жената.
- FightForFreedom
- Паисий
[quote="happyswift"]Също така, мисля че при евентуален аборт трябва да се чува гласа на мъжа и да се изисква някакво предварително разбирателство между двамата, иначе лекар да не може да извърши аборт само по желание на жената.[/quote]
Това ще доведе до неравенство между мъжа и жената, защото дарява мъжа с права над жената, които не могат да бъдат уравновесени с никаква отговорност към нея, зашото коя отговорност, не отричаща основните човешки права, е съизмерима с майчинството?
Това ще доведе до неравенство между мъжа и жената, защото дарява мъжа с права над жената, които не могат да бъдат уравновесени с никаква отговорност към нея, зашото коя отговорност, не отричаща основните човешки права, е съизмерима с майчинството?
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
+1
Просто няма как да стане това, легално да се задължи майката при желание за аборт да се съобразява с наличието/липсата на съгласие у бащата. Това е въпрос повече на възпитание, морал и лично разбирателство, отколкото на правна уредба.
Просто няма как да стане това, легално да се задължи майката при желание за аборт да се съобразява с наличието/липсата на съгласие у бащата. Това е въпрос повече на възпитание, морал и лично разбирателство, отколкото на правна уредба.