Избираем курс в друг факултет
Модератор: sientelo
-
fairytale
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Избираем курс в друг факултет
Здравейте! Никъде не откривам отговор на въпроса си и затова го задавам тук. Имаме ли право да записваме избираеми дисциплини (които да носят кредити, а не просто факултативни) в друг факултет ако те са близки да това, което изучаваме в нашия. 
- clinical_dead
- Вазов
- Специалност: Биология и химия
- Курс: втори
- Адрес в галерията на СУ: clinical_dead
Re: Избираем курс в друг факултет
Мисля, че не може. В учебния ти план трябва да има разписани дисциплините от които можеш да избираш за избираеми. 
така колегите от ГГФ имаха уникалния шанс да избират от 1 дисциплина в първи курс.
така колегите от ГГФ имаха уникалния шанс да избират от 1 дисциплина в първи курс.

- Snow-White
- От дъжд на вятър
- Специалност: География и биология
Някъде из сайта на университета четох, че можеш да посещаваш всякакви дисциплини (включително в други факултети), но едва ли ще ти носят кредити. Имаш учебен план на специалността и само тези, които са записани в него, са със статут на "кредитоносители".

- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Категорично можеш да посещаваш всякакви дисциплини из целия университет, можеш и да се явяваш на изпити за тях с индивидуален протокол. Само предметите, записани в учебния ти план обаче, ти носят кредити. Избираемите винаги са предварително определени. Всичко останало, което записваш свободно и по свой избор, е с ранка на факултетен предмет и дори не се включва в дипломата, доколкото ми е известно.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

-
fairytale
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Благодаря! Очаквах, че отговора ще клони в посока не може. Въпроса е, че в учебния ми план няма заложени конкретни избираеми дисциплини - мога да запиша всеки един курс от всички предлагани и четени във факултета, стига да събера 30 кредита на семестър. Логично и в мен се роди въпроса дали не може да запиша нещо вместо в моя в съседния факултет. Може би все пак не е лоша идея да бъдат давани кредити за 1 курс (примерно) в някой друг факултет, стига този курс да е близък до нашата сфера на обучение.
-
kvg
- В началото бе словото
- Специалност: Физика
Не вярвам някой тук да ти отговори, без това да са само догадки..