ЗАДОЧНА ФОРМА 2013/2014

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Аватар
runare
Драскач
Курс: първи

ЗАДОЧНА ФОРМА 2013/2014

Мнение от runare »

Всичко за задочната форма на обучение.
Минус ли е задочната форма на обучение?
Предимства и недостатъци!
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: ЗАДОЧНА ФОРМА 2013/2014

Мнение от svetlio.varna »

На първо място, зависи от специалността.
Facebook
Изображение
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

runare написа:Всичко за задочната форма на обучение.
Минус ли е задочната форма на обучение?
Предимства и недостатъци!

Здравей. Аз уча задочно /право/, в момента съм първи курс и за сега съм доволна. Ангажиментите ти към университета са по-малко, изпитите са на две сесии-предварителна и редовна, тоест имаш две дати на които може да се явиш горе долу с месец и нещо разлика между двете. За хора, които работят или, които имат други ангажименти може би е по-добрият вариант, но не е пречка и да си редовно и да работиш- това повечето хора тук ще потвърдят. Винаги можеш да ходиш на лекциите на редовните студенти, никой няма да те върне. Таксата е по-ниска-обикновено.
Като минус- нямаш право на намаление за градски транспорт, ако не си от софия не можеш да ползваш общежитие, поне в правото учиш вместо 5, 6 години, не можеш да ходиш на бригада или пък ако все пак си намериш някаква вратичка е много сложно откъм документи.
В крайна сметка всичко е много индивидуално. Ако имаш възможността да си редовен студент, ако имаш желание да следиш учебния процес ежедневно и да усвояваш материала поетапно и систематизирано запиши редовно. Ако избереш задочната форма, бъди готов всеки семестър за 3-4 седмици висене в университета/не е задължително/. :)
Аватар
runare
Драскач

Мнение от runare »

Аз следвах Социология до 2-ри курс - редовна.(задочна форма няма Социологията). Адски уморително ми беше да съчетавам работа с учене.Откровено казано на повечето лекции ми се доспиваше и нямаше особен смисъл от присъствието ми при това положение.Имахме много часове статистика,и всеки вероятно знае,че математиката определени изисква подробно обяснение.Затова сега смятам да следвам задочно, въпреки че имам притеснение,че после дипломата ми няма да се гледа със същото око,както ако съм завършила редовно.Иначе има ли някой който вече е избрал какво да следва!
А относно правото мисля,че не е важно дали си завършил задочно или редовно:предполагам важното е да можеш да се докажеш и да имаш до някаква степен връзки.
Аватар
runare
Драскач

Мнение от runare »

s :faroah: vetlio.varna написа:На първо място, зависи от специалността.
Примерно задочна форма - Педагогика или Начална училищна педагогика?!
Тук какво зависи?!
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

С това готино поколение,което ще отгледаме,не ти завиждам. :salute:
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Аватар
runare
Драскач

Мнение от runare »

Ми те нещата вече от доста време не вървят както е правилно.Самите родители не са за пример пред децата си и ако се надяваме самата образователна система да ги промени,то доста ще си чакаме....
Аватар
liv
Стенограф
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от liv »

runare написа:Аз следвах Социология до 2-ри курс - редовна.(задочна форма няма Социологията). Адски уморително ми беше да съчетавам работа с учене.Откровено казано на повечето лекции ми се доспиваше и нямаше особен смисъл от присъствието ми при това положение.Имахме много часове статистика,и всеки вероятно знае,че математиката определени изисква подробно обяснение.Затова сега смятам да следвам задочно, въпреки че имам притеснение,че после дипломата ми няма да се гледа със същото око,както ако съм завършила редовно.Иначе има ли някой който вече е избрал какво да следва!
А относно правото мисля,че не е важно дали си завършил задочно или редовно:предполагам важното е да можеш да се докажеш и да имаш до някаква степен връзки.
Всъщност, в дипломата не се отбелязва формата на обучение. Поне на нас ни казаха така...
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

runare написа:
s :faroah: vetlio.varna написа:На първо място, зависи от специалността.
Примерно задочна форма - Педагогика или Начална училищна педагогика?!
Тук какво зависи?!
За тези не знам, мога да кажа за специалностите в ЮФ. Просто в някои специалности няма особена разлика, в други се чувства значителна различието - в начина на преподаване, в отношението на преподавателите, в нивото като цяло.
Facebook
Изображение
Аватар
runare
Драскач

Мнение от runare »

И редовното си има минуси-ставаш рано за лекции,а преподавателят е решил да не идва. Аз примерно останах много разочарована от отношението на някои преподаватели към колегите-оказва се,че имат пристрастия към едни,а други ги третират като атрофирали мозъци, които смятат,че няма да имат шанс да се образоват.Наблюдавах дори,че някои доценти просто не им допада разчупеното мислене на някого, и това че някой може да изрази мнение, до което самия доцент не е достигнат и това им предизвиква завист, но не благородна.И всичко това се отразява на психиката и оценките на студента.И въпреки това съм оставала изключително доволна от отношението на много преподаватели и деликатния им подход към всеки един.За мен, най-добрия учител е този, които поиска ученикът да надмине неговите познания.
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”