Съществува ли friend zone-ата

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
L'Inspecteur
Форумно зомби

Re: Съществува ли friend zone-ата

Мнение от L'Inspecteur »

MidwinterSun написа:
L'Inspecteur написа:няма как да се ч*каш с мозъка на някой
I dare question that.
Ако един мъж/жена не знае как да изч*ка мозъка ти - ето това вече е адекватна причина да замине във френдзоната. Бентлито да си гледа работата.
Говоря по принцип- но ако няма сексуално привличане- няма как да станат нещата. Ч*кането с мозъка е за тези, които го имат!
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

fak написа:В Гоце Делчев вече има мол.
Че то у варна даже има, че у ваш'то село ли да няма...

Въпросът ми беше за нов на мястото на парк!
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

Изображение
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Нещо замря темата :mrgreen: Истината излезе наяве :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Kristo написа: Че то у варна даже има
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

по темата
единият от двамата ми приятели мъже, не ми е звънял от няколко месеца. Мисля, че разривът между нас настъпи, когато му обясних, че (по обективни причини) вече не може да спи у нас.
Почвам да си мисля, че вече не сме приятели. :cry:
la douleur exquise
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Един мъж не ти е приятел, ако не се радва, като се хванеш гадже!
Една жена не ти е приятел, ако се държи с теб като с проекто-гадже, дори и да не стане нищо!

Айде сега и още една теорема да измислим да станат 3 тамън...
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Айде, експертите по френдзона, дайте ми съвет - как да избягам от нея, ама не в посока връзка, а в обратната посока?
medicate, medicate
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Е, то зависи от отсрещната страна (дали момичето е в ред с главата и колко е напориста).
Да речем, че не е генерално луда (подобно на Роуз от "Двама мъже и половина") - т.е. няма нужда от полиция и ограничителна заповед. И понеже все пак питаш какво да правиш, вероятно искаш да я запазиш и като приятел (иначе досега да си прекратил всякакви отношения, предполагам).

Таааа... нямаш много варианти. Обясняваш кротко и нормално, спираш да повдигаш темата изобщо, не й даваш никакви надежди в това отношение и - най-вече - държиш си на позицията. Без "ама", "обаче", "някога", "просто сега не е моментът", "преживявам кофти период", "може би" и т.н.т. И не допускай никаква физическа близост от сорта на "ма то само една целувка", или да решиш да я минеш между другото, щото знаеш, че и без това ти е навита. От това пък стават такива филми... още повече, че обикновено когато човек има някакви чувства, му е нужно съвсем малко окуражаване, за да си помисли много неща, а не е нужно въпросното момиче да страда.
Не е нужно да си груб, просто бъди достатъчно категоричен и си дръж на решението. Обикновено човек като види, че се блъска в стена, по някое време се отказва. Разбира се, нататък решението дали можете да продължите да сте приятели, е нейно и не трябва да я виниш, каквото и да избере.
Ако междувременно вече си я минал по приятелски, не мога да те посъветвам нищо, понеже нещата от по-горе не важат.
Ако е луда/столкърка/обсесивна - режеш директно и до дъно. Значи ти е и толкова приятелка.
Ако пък просто продължи да упорства и нещата от по-горе не помогнат, значи или я прежалваш като приятел, казваш й всичко в очите достатъчно грубо и се спасяваш, или ако ти е важна като приятел, си я търпиш такава, но със съзнанието, че се измъчва, ако и ти да не си виновен.

А, да - и може да си хванеш нЕкое фиктивно гадже, ама не знам колко сте близки с нея и колко време можеш да поддържаш илюзията. Но не те и съветвам, де, понеже такива неща се разбират и после се случват драми от всякакъв калибър.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Ми ситуацията е някъде между луда/обсесивна и упорита. Това, че си имам приятелка, не я отказва. Май ще е по-грубия начин, колкото и да не обичам да казвам 'еби си майката' насериозно и право куме в очи.

Ама, тенкс!
medicate, medicate
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

phoebe написа:Ми ситуацията е някъде между луда/обсесивна и упорита. Това, че си имам приятелка, не я отказва. Май ще е по-грубия начин, колкото и да не обичам да казвам 'еби си майката' насериозно и право куме в очи.

Ама, тенкс!
Чакай, чакай... значи ти си имаш приятелка, тя продължава да упорства и е и обсесивна? И ти ОЩЕ питаш какво да правиш? :scratch:
Очевидно не ти е никаква приятелка, а просто ти е прекалено навита и не знае граници. Ако случаят е такъв, наистина режи директно, от раз и до дъно (извини се, ако си й дал някакви надежди, но и обясни, че няма как да стане нито сега, нито по-нататък и че за нея ще е по-добре да не се виждате известно време и т.н.т.). И дръж приятелката си в течение на цялата история ( :!: :!: :!: ), защото такива откачалки не само се вкарват във филми, ами и създават такива, ако са достатъчно отчаяни.
И въобще не го мисли.
...
Наистина съм станала много зла и/или цинична. :pale:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Ам аз съм го правил само 1 път, но явно не е било чак толкова страшно.

Имам 2 варианта:

- споменатото вече "еби са боклик" и да се разкара от животата ти

- "чувствам те повече като моя по-малка сестра" + "следователно никога не може да има нещо помежду ни"

бонус: можеш да минеш и с "не си мой тип", но рискуваш да те пита кой ти е типа и да стане такава, ако наистина е мега-обсесивна. Тогава давай с "мулатка, 160см, голям бюст и да знае фарси" - па нека се трепе...

втори бонус: явно Търговецът е по-цинична от мен, моля да се отбележи в протокола към темата! :salute:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ужас, Кристо, айде, да речем, че фарси се научава. До мулатка може и да го докара, импланти има, ама ако е висока колкото мене, отде да ги реже тия 10 санти?
В края на ноември
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

А едно време са се женили на по 19/20 и не са се занимавали с глупости :mrgreen:
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Търговецът на кристал написа:Ужас, Кристо, айде, да речем, че фарси се научава. До мулатка може и да го докара, импланти има, ама ако е висока колкото мене, отде да ги реже тия 10 санти?
Е то се зачита и ако клекнала на колене е 160см... :mrgreen:

Не, сега сериозно - най-лесния начин да откажеш някого е да му дадеш херкулесови задачи да изпълни... или като тия на Астерикс в една от книжките... Мъжете се отказват по-бързо, но за жените специално могат и да се измислят някакви невъзможни, например да стане президент на Реп България или треньор на националния отбор по футбол (две от най-важните професии, които никога не ги дават на жени) :lol:
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

fak написа:
Kristo написа: Че то у варна даже има
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

по темата
единият от двамата ми приятели мъже, не ми е звънял от няколко месеца. Мисля, че разривът между нас настъпи, когато му обясних, че (по обективни причини) вече не може да спи у нас.
Почвам да си мисля, че вече не сме приятели. :cry:
Кой е другият? :mrgreen:
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”