Благодаря ви!
[КСК 2013] Журналистика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
МаррияК
- В началото бе словото
- Специалност: Журналистика
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: http://forum.uni-sofia.bg/forum/ucp.php?mode=register
Re: [КСК 2013] Журналистика
Здравейте!
Сега съм 11-ти клас и ще кандидатствам следващата година в СУ със специалност журналистика и много искам някой , който вече е влязъл да ми помогне с отговора на няколко въпроса .. с кои оценки от дипломата се влиза? Задължително ли е втората ми матура да е по история ? Ако не е по история полага ли се кандидат-студентски изпит ? И какви оценки имахте вие вече влезлите на матурата по български език ?
Благодаря ви!
::):)
Благодаря ви!
-
trichkova
- От дъжд на вятър
- Специалност: журналистика
МаррияК написа:Здравейте!Сега съм 11-ти клас и ще кандидатствам следващата година в СУ със специалност журналистика и много искам някой , който вече е влязъл да ми помогне с отговора на няколко въпроса .. с кои оценки от дипломата се влиза? Задължително ли е втората ми матура да е по история ? Ако не е по история полага ли се кандидат-студентски изпит ? И какви оценки имахте вие вече влезлите на матурата по български език ?
Благодаря ви!::):)
Имаш още доста време. Разгледай как се образува бала, защото според мен не ти е ясно (2*писмения+1*устния+оценка от матурата по бг+оценка по история от дипломата) Следователно оценките по другите предмети от дипломата НЕ ТЕ интересуват. За историята... Ако през годините, които ти формират оценката в дипмолата, имаш добри оценки, не само че не задължително да ходиш на матура по история, ами е препоръчително, защото можеш да си вкараш автогол. Ако си ходил/а на матура по история ще ти вземат оценката от матурата, ако не си - от дипломата. Така че, ако оценката в дипломата ти е над 5,5 по-добре не ходи на матура по история. Шансът да е по-висока от 5,5 не е особено голям(освен ако не си учил/а ужасно много, разбира се). Ако матурата не ти е по история НЕ СЕ полага друг изпит. А оценките от матурата по бг.... всичко зависи от оценките на изпитите. Ако те са високи и 4,00 да имаш - шансът е на лице.
-
p.ivanova
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: Софроний Врачански 1
"Ало, ало..." Какво ще кажете за темата? Как ви се стори?
Интересна тема, има много възможности за писане.
Искам да попитам, ако случайно някой си е объркал входящия номер какво ще стане?
Искам да попитам, ако случайно някой си е объркал входящия номер какво ще стане?
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
Анулират му работата.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Sunshine or ain't.
-
loving_girl
- В началото бе словото
- Специалност: журналистика
какво писахте, бъдещи журналисти?
[*][*]Remember, remember the 5th of November..[/i][/b]
-
muffin
- В началото бе словото
Писах разказ, 8 страници. Нищо общо с подслушванията. Доволна съм от себе си
Аз бях до тук. Сега - каквото сабя покаже.
Аз бях до тук. Сега - каквото сабя покаже.
-
МаррияК
- В началото бе словото
- Специалност: Журналистика
- Адрес в галерията на СУ: http://forum.uni-sofia.bg/forum/ucp.php?mode=register
Благодаря ви за предишния отговор , че се чувствам супер неориентирана
Можете ли да ми кажете и колко парички струват кандидат-студентските изпити : )
-
aHDu
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Първото за което се сетих бяха подслушванията, но нарочно НЕ писах за тях по две причини, първо беше ме страх да не попадна на проверяващ симпатизант на ГЕРБ който да ми свали оценката защото да пишеш за подслушванията е все едно да пишеш против ГЕРБ, а аз не съм симпатизант на нито една партия защото всички са еднакви - обещават преди изборите, после гледат собственият си джоб ... А другата причина е, защото не бях сигурен колко ще мога да напиша по тази тема, тъй като аз имам малко по-различно виждане за въпрсните подслушвания ...
Всъщност аз писах за вредата от мобилните телефони и за това как една от първите думички на новородените не е "мама" или "тати", а е "Ало" - свидетел съм на няколко такива случай в които родителите си дават телефоните на децата още преди да са проговорили и ги учат да говорят по телефона и тъй като на предварителния изпит се издъних с оценка от 3.32 и то защото засегнах 4-5 различни неща и почти не си защитих тезите, които бях изградил - сега писах точно за вредата като разказах случките и поясних какви са вредите и при по-големите :=)
P.S. Под вреди нямам предвид за облъчванията от клетките и опасността от рак на мозъка при продължително говорене, а за лишението от физична връзка между хората - тъй като е по-лесно да си звъннат по телефона и да си говорят по няколко часа, вместо да се видят, да се разходят и т.н.
Въпреки, че темата ми се стори доста по-гадна от тази на предварителния изпит - мисля че се справих доста по-добре, но резултатите ще покажат ...
Поздрави! =)
Всъщност аз писах за вредата от мобилните телефони и за това как една от първите думички на новородените не е "мама" или "тати", а е "Ало" - свидетел съм на няколко такива случай в които родителите си дават телефоните на децата още преди да са проговорили и ги учат да говорят по телефона и тъй като на предварителния изпит се издъних с оценка от 3.32 и то защото засегнах 4-5 различни неща и почти не си защитих тезите, които бях изградил - сега писах точно за вредата като разказах случките и поясних какви са вредите и при по-големите :=)
P.S. Под вреди нямам предвид за облъчванията от клетките и опасността от рак на мозъка при продължително говорене, а за лишението от физична връзка между хората - тъй като е по-лесно да си звъннат по телефона и да си говорят по няколко часа, вместо да се видят, да се разходят и т.н.
Въпреки, че темата ми се стори доста по-гадна от тази на предварителния изпит - мисля че се справих доста по-добре, но резултатите ще покажат ...
Поздрави! =)
-
muffin
- В началото бе словото
И аз се насочих натам в мойто разказче само че писах и за това, как понякога телефона е единствената връзка между хората и как този вид общуване си има своите особени правила. Така, както ми го разказваш твоето есе, на мен ми звучи супер.aHDu написа:Първото за което се сетих бяха подслушванията, но нарочно НЕ писах за тях по две причини, първо беше ме страх да не попадна на проверяващ симпатизант на ГЕРБ който да ми свали оценката защото да пишеш за подслушванията е все едно да пишеш против ГЕРБ, а аз не съм симпатизант на нито една партия защото всички са еднакви - обещават преди изборите, после гледат собственият си джоб ... А другата причина е, защото не бях сигурен колко ще мога да напиша по тази тема, тъй като аз имам малко по-различно виждане за въпрсните подслушвания ...
Поздрави! =)
И аз писах за вредата от телефоните ,по-специално за смартфоните 
А кога ще излязат оценките?Някой дали има идея?
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
До 18-19 юни най-късно.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Sunshine or ain't.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Може и на 20-ти, не се знае. Единственото сигурно е, че ще бъде минимум 2 дни преди устния изпит, за да могат хората от провинцията да пътуват.
А тая "физична връзка" от по-горе... дано не си я написал така и на изпита, Анди. Не, че ще ти пишат двойка за това, но си е нонсенс: "физичен =/= физически", както "лиричен =/= лирически".
А тая "физична връзка" от по-горе... дано не си я написал така и на изпита, Анди. Не, че ще ти пишат двойка за това, но си е нонсенс: "физичен =/= физически", както "лиричен =/= лирически".
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
aHDu
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Не, не го написах физична връзка, ако не се лъжа писах жива връзка, не съм сигурен точно какво написах, но 100% не бе физична връзка - просто тук го казах такаТърговецът на кристал написа:Може и на 20-ти, не се знае. Единственото сигурно е, че ще бъде минимум 2 дни преди устния изпит, за да могат хората от провинцията да пътуват.