Не знам как да пусна линк директно към моето мнението, но го откриеш надолу в страницата
СЛЕД изпитите - всичко за записването
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- clinical_dead
- Вазов
- Специалност: Биология и химия
- Курс: втори
- Адрес в галерията на СУ: clinical_dead
Re: СЛЕД изпитите - всичко за записването
Тук съм писала точно по този въпрос
Не знам как да пусна линк директно към моето мнението, но го откриеш надолу в страницата

- Monax
- В началото бе словото
- Специалност: Журналистика
- Курс: друг
Благодаря и на двамата. Сега ми се изчистиха нещата. 
-
MatthewScott
- В началото бе словото
- Специалност: Молекулярна биология
- Курс: първи
w_k написа:Благодаря за отговорите,попринцип при кандидатстването в гимназии,такива предимства има...и следвайки пътя на логиката,хора с инвалидност над 70% би трябвало да бъдат приети в избраната от тях специалност,но с успешно положени изпити и експертното решение от ТЕЛК.В сайта на СУ,обаче,както и в справочника им,не открих такова нещо.Аз се явих на единия изпит за специалността ми вече,на 16 ще се явя и на изпита по АЕ,но балът няма да ми стигне да вляза и много се надявам държавата да толерира поне веднъж хората като мен.
Отново моля всеки по-запознат с правилника,студент или преподавател да отговори,ако има възможност и желание!
Хиляди благодарности!![]()
![]()
Според правилника за съжаление не се ползвате с каквито и да е привилегии при самото класиране.
Обаче, ако не сте се класирали в нормалните класации, правилника казва:
Не е кой знае какво, но все е някаква надежда струва ми се. Успех!§ 7. Молби от неприети кандидати: кръгли сираци (до 25-годишна възраст), инвалиди с трайни увреждания и намалена работоспособност 70 и над 70 на сто, военноинвалиди, майки с три и повече деца, както и близнаци в случаите, когато са кандидатствали едновременно в едно и също професионално направление в Софийския университет и един от тях е приет за студент се отправят до Ректора в срок до 30 юли. В тези случаи кандидатите трябва да са положили успешно кандидатстудентските изпити или съгласно чл. 1, ал. (2) от настоящия Правилник. В рамките на утвърдените места за прием на студенти, на тези кандидати се предлага да се запишат в специалност, за която имат състезателен бал равен или близък до бала на последния класирал се в специалността кандидат.
§ 8. Молбите и жалбите по § 6 и § 7 се разглеждат в началото на м. септември. На одобрените кандидати се издава заповед за записване до средата на м. септември.
-
_kristina_
- В началото бе словото
Искам да попитам - аз не съм държала изпити и няма да държа,взима ми се само оценката от матурата.. как става записването? Къде трябва да отида,за да се запиша за класиране ? Разбрах че датите са от 24-ти юни до 6-ти юли . Въпросът е къде да отида да дам диплома и копие от нея ?
Чл. 20. (1) Кандидат-студентите подават документи за класиране и валидират информацията от кандидатстудентския си статус лично или чрез други лица от 24 юни до 06 юли 2013 г. (без неделните дни) в Информационния център на Ректората.
- това е отдясно като влизаш в тунела откъм бул. Руски (откъм метростанцията).
- това е отдясно като влизаш в тунела откъм бул. Руски (откъм метростанцията).
-
_kristina_
- В началото бе словото
Добре, благодаря : )
- Spokesman Of Madness
- В началото бе словото
Здрасти симпатяги!Със сигурност го има някъде нагоре, но просто не го намерих като информация. Кога и как става записването само с матура, без изпит?
Тук би трябвало да пише нещо умно на екзотичен език...
- Mondscreen
- Паисий
Както и когато става всяко записване. С матура, с изпити, от 24.06 до 06.07.
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
- Spokesman Of Madness
- В началото бе словото
Мерси! Видях, че точно над моя въпрос някой е попитал същото. Много съм разсеян 
Тук би трябвало да пише нещо умно на екзотичен език...
Здравейте! Съжалявам, ако съм объркала раздела, но, бих искала да ви попитам следното: Ако по единия от балообразуващите предмети имам по-висока оценка в дипломата (курса на обучение), отколкото на матурата, кое от двете се взима предвид? Благодаря предварително.
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... sihologiya
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... sihologiya
Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.
-
ernow
- В началото бе словото
- Специалност: няма
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: ....
Здравейте. И аз да си задам въпроса.
Право (редовно) и Право (задочно) отделно ли се пишат?
Искам да пиша Право като първо желание (редовно), а второто да ми е друго. И съответно ако Правото е общо, но балът ми стига само за задочно, мога ли да се запиша за втората си специалност? Малко тъпо става, ако ме приемат задочно, а аз нямам желание да се записвам и изгубя мястото си за второто желание.
Искам да пиша Право като първо желание (редовно), а второто да ми е друго. И съответно ако Правото е общо, но балът ми стига само за задочно, мога ли да се запиша за втората си специалност? Малко тъпо става, ако ме приемат задочно, а аз нямам желание да се записвам и изгубя мястото си за второто желание.
-
MatthewScott
- В началото бе словото
- Специалност: Молекулярна биология
Не е общо, отделно се записват, за редовно и за задочно има отделни класации и съответно разлика в квотите.ernow написа:Здравейте. И аз да си задам въпроса.
-
ernow
- В началото бе словото
- Специалност: няма
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: ....
БлагодаряMatthewScott написа:Не е общо, отделно се записват, за редовно и за задочно има отделни класации и съответно разлика в квотите.ernow написа:Здравейте. И аз да си задам въпроса.
ernow, ако приемем, че подредиш желанията си по следния начин:
1. право редовно
2. право задочно
и на първо класиране те приемат задочно, но ти решиш, че искаш да участваш и във второ класиране, то задължително трябва да се вяснеш в ЮФ, за да заявиш това свое намерение. Ако не го направиш отпадаш от класирането и... да... може и да си го знаеш,но реших, че е полезно да ти споделя : )
1. право редовно
2. право задочно
и на първо класиране те приемат задочно, но ти решиш, че искаш да участваш и във второ класиране, то задължително трябва да се вяснеш в ЮФ, за да заявиш това свое намерение. Ако не го направиш отпадаш от класирането и... да... може и да си го знаеш,но реших, че е полезно да ти споделя : )