Въпрос
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
niccole
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Въпрос
На матурата по англ имам 5.56, която оценка, според миналогодишните минимални балове, ми стига за да кандидатствам БИН задочно. Въпросът ми е, тъй като вече съм се записала за изпит по англ., ако на него изкарам по-ниска оценка, как ще ми се формира бала?
Re: Въпрос
Защо си мислите, че университета иска да ви прецака? Автоматично се взима по-високата оценка, но мисля, че има разлика при коефициента за изпит и оценка от матура. Ако така и така си си платила изпита, по-добре го изкарай.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
Мила написа:Защо си мислите, че университета иска да ви прецака? Автоматично се взима по-високата оценка, но мисля, че има разлика при коефициента за изпит и оценка от матура. Ако така и така си си платила изпита, по-добре го изкарай.
Има разлика, да. Оценката от матура се умножава по 2.5 при сформирането на бала, а тази от изпит по 3.
п.с- и двойка да изкараш на изпита, и да не се явиш въобще /което е глупаво/, и по-нисък да ти става бала с изпит, няма значение- ще се вземе матурата във всеки един от тези случаи
-
niccole
- В началото бе словото
Благодаря, исках да съм сигурна тъй като fail-нах изпита по журналистика...
Случва се... Нищо, успех за напред 
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
- Курс: първи
А ти след Журналистика БИН задочно ли искаш да учиш или смяташ да го ползваш за спасителна сламка ? Защото с тази матура може да успееш да минеш между капките и да влезеш в Политология, Културология (тук не съм много наясно с какви изпити се влиза) и Публична администрация. За ПА (т'ва уча в момента), знам че тази година ви изравниха коефицентите от матура и изпит (3) и баловете ще скочат, но пак мисля, че е възможно да успееш да влезеш, ако просто обмисляш някакъв резервен вариант. Специалностите не са лоши, а другата година може пак да си пробваш за журналистиката
Nemalp, за Културологията с изпит по БЕЛ, езици, може би и история, но не съм сигурна.
А иначе доста хора, на които не им провървява с Журналистиката записват Културология /лични наблюдения/ и после си им харесва и не съжаляват заради това, че така се е случило. Мин.година даже имах две колежки, които учат като първа специалност журналистика, а като втора записали Културология. От много места чувам, че това е мн.добра комбинация.
А иначе доста хора, на които не им провървява с Журналистиката записват Културология /лични наблюдения/ и после си им харесва и не съжаляват заради това, че така се е случило. Мин.година даже имах две колежки, които учат като първа специалност журналистика, а като втора записали Културология. От много места чувам, че това е мн.добра комбинация.
-
niccole
- В началото бе словото
Налага ми се да уча задочно за да работя, исках да уча ПР или журналистика задочно, но надали...
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
- Курс: първи
Не ги отписвай още, от тона на мнението ти разбирам, че вероятно имаш 3.50-4.00. Аз имах миналата година бях в този диапазон и не вярвах, че бих могъл да се класирам за Журналистика и ВО. Оказа се, че прескочих ВО с доста и се натресох в Журналистиката (задочно) и много малко не ми стигаше за редовно, а на второ класиране влязох ПА, което ми беше след Право. На устния имах 5.80, а матурата ми по БЕЛ беше ниска, така че вярвам, че въпреки разликата в пола имаш шанс, не се отказвай, рано е ::) !