[КСК 2013] БЕЛ

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
Mondscreen
Паисий

Re: [КСК 2013] БЕЛ

Мнение от Mondscreen »

Мхм, вече 2-ри час пием.Изображение
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Уайти
В началото бе словото

Мнение от Уайти »

Mondscreen написа:Мхм, вече 2-ри час пием.Изображение
Празнувате титлата Изображение
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

Баси яката тема се е паднала!
В 12-ти клас разменях кралство за "Септември" на Гео Милев! :lol:
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

Уайти написа:Празнувате титлата
Ееееее, това мина и замина. Сега празнувахме края на КСК и началото на подготовката.Изображение
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Аватар
lady_million
В началото бе словото
Специалност: -

Мнение от lady_million »

Ер Малка написа:Баси яката тема се е паднала!
В 12-ти клас разменях кралство за "Септември" на Гео Милев! :lol:
Аз пък не исках и да го погледна и отказах да уча за него. :lol: НА предварителния имам 4,75 на Вазов, сега писах по цитати на Вазов и Яворов (минавах го за тема :)) ) и май съм доволна. Ще видим дали ще е по-висока оценката. Успех на всички!
Аватар
Biondetta
От дъжд на вятър
Специалност: Славянска филология
Курс: първи

Мнение от Biondetta »

И 2010 ни се падна Гео Милев (само че на предварителния) и аз много му се зарадвах. Отзиви? Много разочаровани, зарадвани, изненадани...?
"Погиб поэт! - невольник чести -
Пал, оклеветанный молвой,
С свинцом в груди и жаждой мести,
Поникнув гордой головой! ..."
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Ееей, страхотна тема! :) И най-вече - тотална липса на Атанас Далчев на този изпит! :cheers: Туй второто си е постижение^^
А вие доволни ли сте, кандидати? :)
muffin
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от muffin »

Темата ми за Гео Милев беше отвратителна и след 4-5 опита се отказах да я уча. Смях се от сърце като я изтеглиха и не се трогнах особено, защото си бях решила да пиша по втората тема. Разтягах лукуми, правих каквото правих, общо взето съм доволна.
Аватар
desiinkaa
В началото бе словото

Мнение от desiinkaa »

Аз писах по цитатите на Иван Вазов и Пейо Яворов, на изпита не се притеснявах, но сега като свърши направо умирам от притеснение, само за това мисля..... :cyclopsani: :cyclopsani: :cyclopsani: Вие доволни ли сте от темите и върху кое писахте, принципно аз не се замислих за Гео Милев, защото знаех, че нищо няма да направя и за това направо започнах върху цитатите...
А ти покинула, втекла,
Шукала мати — не найшла,
Та вже й шукати перестала,
Умерла, плачучи. Давно
Не чуть нікого, де ти гралась,
Собака десь помандрувала,
І в хаті вибито вікно.

Тарас Шевченко
Аватар
lady_million
В началото бе словото
Специалност: -

Мнение от lady_million »

desiinkaa написа:Аз писах по цитатите на Иван Вазов и Пейо Яворов, на изпита не се притеснявах, но сега като свърши направо умирам от притеснение, само за това мисля..... :cyclopsani: :cyclopsani: :cyclopsani: Вие доволни ли сте от темите и върху кое писахте, принципно аз не се замислих за Гео Милев, защото знаех, че нищо няма да направя и за това направо започнах върху цитатите...
ти си от моя отбор! Абсолютно те подкрепям. Според мен Гео Милев е много труден за учене, за тема и изобщо за разбиране. Но все пак всеки си има предпочитания. Много хора не харесват и философските възгледи на Славейков - е, за сметка на това аз пък го обичам много. :lol: Вкус другар няма. И аз разтягах лукуми ... Писах каквото ми дойде в главата, мисля, че изчерпах много мотиви, идеи и възгледи. Дано пишат повече на редовния и най-важното е да ми харесат разсъжденията! :bounce:
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация

Мнение от Nemalp »

Аз пък забравих за изпита ... :lol: Тъй де, нали си излязох по История, та си знам, че ще имам 2-ка и бях решил, че ще ходя за спорта и да натрупам опит за ... следващия път ... Та, снощи в 1 се сетих, ама си имах друга работа, де ... Легнах си аз късно, ама нали съм мазохист и имах мерак за изпита се дигнах в 6:30 и така ... Към третия час вече ми се затваряха очите, та предадох ... Иначе, аз обожавам формата на изпита по Литература. Обожавам есетата, макар и по принцип да пиша нелитературни. Каквото и да става винаги можеш да пишеш по едната от темите, а т'ва е огромен плюс и не мога да разбера, защо толкова хора излязоха ...

Иначе, като казах Вазов и се смях, защото все ми се падат едни и същи автори/теми, които мразя. Тъй като гледам мен докато ме огрее и на двата изпита аз ще мина всички автори в конспекта по време на изпита :lol: .
ernow
В началото бе словото
Специалност: няма

Мнение от ernow »

Просто нямаше начин да не ми се падне някой комунист. Писах за Гео Милев и дано не съм наблегнал на тезите си за това колко противна система е комунистическата, защото май доста избягах от темата. :lol:
Аватар
Aleksandrova
В началото бе словото

Мнение от Aleksandrova »

Изобщо не ми хареса темата за "Септември". Аз също писах за Вазов и Яворов... някак повече ме привлече този вариант, а и цитатите не бяха толкова трудни. Успех на всички! :wink:
Аватар
Grigorov
Пишете, о, братя
Специалност: Право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Grigorov »

ernow написа:Просто нямаше начин да не ми се падне някой комунист. Писах за Гео Милев и дано не съм наблегнал на тезите си за това колко противна система е комунистическата, защото май доста избягах от темата. :lol:
Ти, ако наистина си писал за комунистическа система (установила се в България 20 години след смъртта на Гео Милев) на изпит по литература, вярно бая си избягал от темата и няма как да разчиташ на хубава оценка. И то при творба като "Септември", в която се засягат теми, далеч по-значими от даден си политически строй - в заглавието на самата изпитна формулировка на темата имаш "ценности". Не е сложено, 'щото звучи яко, а да провокира малко адекватен мисловен процес.
i'm feeling tragic like i'm Gregor Samsa
sevdalina-sisi
В началото бе словото
Специалност: право

Мнение от sevdalina-sisi »

Аз писах за Гео и съм доволна,че не се падна нещо по-лошо като Дебелянов, иначе темата не беше особено гадна! Дано всичко е било успешно : )
"...колко порочен е този свят, който тласка човека към грях"
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”