[КСК 2013] Туризъм

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
MidnightSun
В началото бе словото
Специалност: Туризъм
Курс: първи

Re: [КСК 2013] Туризъм

Мнение от MidnightSun »

Chuck Norris написа:Верният отговор на 19. въпрос Г).
А) - всички села са в близост до някакъв водоизточник, мисля че е очевидно.
Б) - София, Петра, Дамаск и прочее.
В) - Добрич, ако се не лъжа и Лариса.

Задачата на 20. въпрос е да се открие кое твърдение е вярно, а не кое не е географско. Вярното твърдение е А).
В) Нидерландия е парламентарна монархия/Суазиленд е абсолютна монархия.
Г) Белгия е парламентарна монархия/Франция е президентска република.
Г) Испания е парламентарна монархия/България е парламентарна република.

Ако сериозно сте се запътили към географията, не мисля че тези два въпроса трябва да предизвикат някакво чудене.
foxgirl_sf говори за примерния тест, а не за този от предварителната сесия :)
“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.” - Mark Twain

I курс, Туризъм
Аватар
MidnightSun
В началото бе словото
Специалност: Туризъм
Курс: първи

Мнение от MidnightSun »

foxgirl_sf написа:
MidnightSun написа:Тестът е елементарен наистина. Няма офицално качени отговори, но аз имам от учителя ми по география верните отговори:
19 б(може и в)

Относно този отговор мисля,че не е нито Б нито В ... Верният отговор е Г ,а тук прилагам и извадка от учебника по география за 9 клас:

"Урбанизацията е социално-икономически и демографски процес.Той е свързан с нарастването на градското население и ролята на големите градове."
И все пак ако някой смята,че не съм права моля да ме коригира,защото искам да се представя възможно най-добре на изпита на 30ти... :salute:

По 20 въпрос искам да помоля да ми помогнете да си обясня верния отговор,защото се обърках.Това,което прочитам в учебника включва всички отговори като участващи признаци за групиране на страните.Как точно да определя кой не е географския?
"Държавите могат да се групират по различни признаци: по континенти, по географско положение, по етнически или религиозен състав, по време на възникване, по степен на икономическо развитие, по големина и др.По големина на територията и по брой на населението те биват големи, средни, малки, държави- джуджета.Съобразно географското положение крайморски, островни, полуостровни, без излаз на море, страни-архипелази.По континенти европейски, азиатски и т.н.По форма на държавно управление - републики,монархии и т.н.По държавно устройство - унитарни ,федеративни.Според социално-икономическото си развитие- икономически развити страни,страни в преход и страни от Третия свят." .
За 19-ти въпрос - попринцип трябва да се посочва най-пълният отговор.
"Той е свързан с нарастването на градското население и ролята на големите градове" т.е. отговорът трябва да е В) градовете, градското население и тяхното влияние.

За 20-ти въпрос - форма на управление аз го възприемам като политически признак или нещо такова. Просто е по-различен от останалите възможни признаци.
“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.” - Mark Twain

I курс, Туризъм
Chuck Norris
В началото бе словото

Мнение от Chuck Norris »

Извинявам се, моя грешка, но 19. въпрос беше учудващо еднакъв и в двата теста. Въобще не ми мина през ума, че може да е от примерния.
Аватар
foxgirl_sf
В началото бе словото
Специалност: ПНУП

Мнение от foxgirl_sf »

MidnightSun написа: За 19-ти въпрос - попринцип трябва да се посочва най-пълният отговор.
"Той е свързан с нарастването на градското население и ролята на големите градове" т.е. отговорът трябва да е В) градовете, градското население и тяхното влияние.

За 20-ти въпрос - форма на управление аз го възприемам като политически признак или нещо такова. Просто е по-различен от останалите възможни признаци.
Пролемът при мен е,че съм прекалено буквалистична...Дано подобни въпроса бъдат малко...Дори сега като позадълбочих мисленето въобще не е трябвало да се чудя-просто има лека форма на видоизменение на текста,а иначе си е написано-градското население и ролята на градовете / тяхното влияние в случая...
Относно 20ти въпрос и аз като теб помислих в началото,но после се задълбочих повече от нужното.
Chuck Norris написа:Извинявам се, моя грешка, но 19. въпрос беше учудващо еднакъв и в двата теста. Въобще не ми мина през ума, че може да е от примерния.
:wink:
Ако спориш с идиот, то е вероятно и той да прави същото.
malice
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от malice »

Няква идея кога ще можем да видим минималните балове за специалностите?
Аватар
Nipton
Пишете, о, братя

Мнение от Nipton »

^ На 16 юли, когато излиза първо класиране.
malice
В началото бе словото

Мнение от malice »

http://uni-sofia.bg/index.php/bul/novin ... _2012_2013
нещо се обърках,тук пише,че първото класиране е на 30 юли,а на друго място го намерих на 16ти,както написа и Nipton
и последно? :D
Аватар
macharok
От дъжд на вятър

Мнение от macharok »

Линкът, който си дал, е за миналата година. Актуалният е
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... studentite

И да, 16 юли.
malice
В началото бе словото

Мнение от malice »

Упс,моя грешка
Пак не гледам :)
Lora_Vi
В началото бе словото

Мнение от Lora_Vi »

И аз съм кандидатка за туризъм, просто чак сега се регистрирах :) искам да попитам има ли някакво значение с какъв език кандидатстваш? вие на кое ще заложите - на оценката от матурата или от изпита :D
Андонов
В началото бе словото

Мнение от Андонов »

Lora_Vi написа:И аз съм кандидатка за туризъм, просто чак сега се регистрирах :) искам да попитам има ли някакво значение с какъв език кандидатстваш? вие на кое ще заложите - на оценката от матурата или от изпита :D
Можеш да държиш изпит с всички езици , а ако искаш с матура тя трябва да е мин. над 5.50 за да имаш надежди за по сигурно влизане.
Аватар
flx
В началото бе словото
Специалност: Регионално развитие и политика. Soon.

Мнение от flx »

Всъщност коефициентът на матурата по език е 0,8. Тоест ако имаш 6.00, оценката ти става 4.80. Ако мислиш, че можеш да изкараш повече от 4.80 на редовния изпит по езика, по-добре си се яви...ако не си изтървала срока де :D
Lora_Vi
В началото бе словото

Мнение от Lora_Vi »

Добре, мерси ! :D
wangelowa
В началото бе словото

Мнение от wangelowa »

За записванията някаква такса плаща ли се ?
Ruby Rose
В началото бе словото

Мнение от Ruby Rose »

Да, 30 лв.
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”