Значи след 20 май трябва да има превод за два месеца (април и май) или само за април?
Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- SevenDayS
- От дъжд на вятър
- Специалност: Българска филология
- Курс: първи
Re: Студентски стипендии и награди от Европейския социален ф
Това класиране за Евростипендиите много странно е направено и някак неясно... Като няма конкретни имена, се чудиш влизаш ли, или не... 
Значи след 20 май трябва да има превод за два месеца (април и май) или само за април?
"Птица, родена в кафез, си мисли, че летенето е зараза!"
- Алехандро Ходоровски
Българска филология, II курс
- Алехандро Ходоровски
- Mushmul
- Флъдзила
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: завършил
Има си имена, бе. Като влезеш в профила си и там си пише дали си класиран или не. 
- SevenDayS
- От дъжд на вятър
Да, да, видях го! Малко по-странно и специфично оформление на класиране... 
Благодаря за инфото
Благодаря за инфото
- Алехандро Ходоровски
- Алехандро Ходоровски
-
rain_fairy
- В началото бе словото
- Специалност: ТОМИ
- Адрес в галерията на СУ: http://forum.uni-sofia.bg/gallery
Държавните стипендии са преведени.
- MartinaKerr
- В началото бе словото
- Специалност: Унгарска филология
Само за един месец.rain_fairy написа:Държавните стипендии са преведени.
- Mushmul
- Флъдзила
Еми да, за Май. За кой друг искате да са преведени? 
- SevenDayS
- От дъжд на вятър
Мисля, че са преведени за Април, тъй като на 26.04 преведоха за два месеца - Февруари и Март... Явно в края на Юни ще преведат за два месеца: Май и Юни.
- Алехандро Ходоровски
- Алехандро Ходоровски
- Mushmul
- Флъдзила
Хмм аз си мислех, че Февруари е към 1ви семестър. 
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Февруари трябва да е за първи, наистина.
I wanna fall from the stars straight into your arms
- SevenDayS
- От дъжд на вятър
Може би се застъпват. 1ви семестър - Октомври/Февруари, а 2ри - Февруари/Юни.. Тъй като едва ли ще вземем стипендия за Юли, при положение, че сме в сесия до средата.
- Алехандро Ходоровски
- Алехандро Ходоровски
Не искам да се заяждам, надявам се няма да го приемеш твърде лично, обаче въпростите ти са малко безумни, както и логиката ти... То си пише сигурно някъде, не зная, но си мислех, че е логично да се сетиш, че превеждат стипендиите месец за месец. От СУ не са балъци и няма да ти дадат два пъти стипендия за един и същи месец...
Тъй като самата кампания за стипендии не започва на първия ден на семестъра, а обикновено месец (че и повече) по-късно и съответно е необходимо техническо време да се проведе самата кампания - подаване на формуляри, обявяване на класиране, възражения, проверки и пр., няма как в началото парите да бъдат превеждани месец за месец, поради което, когато излезе класирането (за летния семестър това обикновено е края на април, а за зимния - края на ноември), се превеждат толкова стипендии, колкото е необходимо, за да се навакса "пропуснатото". Ето защо в края на април ни преведоха 2 стипендии - за март и април, но от там насетне ще се превеждат всеки месец около 20-то число до юли включително. Макар сесията да свършва по-рано, официално се води, че имаме занятия от октомври до юли, което са 10 месеца.
Отново повтарям, че целта ми не е да се заяждам, но напоследък (макар че то винаги го е имало) много ме дразни това, че студентите уж са стипендианти - взимат стипендия за добър успех, сиреч са умни и ученолюбиви - пък в същото време показват нулево ниво на съобразителност. Всичката информация я има някъде - било то на официалния сайт или във форума - човек просто трябва да си я потърси.
От друга страна така поне се поддържа форума жив, така че предполагам и това не е чисто лошо...
Тъй като самата кампания за стипендии не започва на първия ден на семестъра, а обикновено месец (че и повече) по-късно и съответно е необходимо техническо време да се проведе самата кампания - подаване на формуляри, обявяване на класиране, възражения, проверки и пр., няма как в началото парите да бъдат превеждани месец за месец, поради което, когато излезе класирането (за летния семестър това обикновено е края на април, а за зимния - края на ноември), се превеждат толкова стипендии, колкото е необходимо, за да се навакса "пропуснатото". Ето защо в края на април ни преведоха 2 стипендии - за март и април, но от там насетне ще се превеждат всеки месец около 20-то число до юли включително. Макар сесията да свършва по-рано, официално се води, че имаме занятия от октомври до юли, което са 10 месеца.
Отново повтарям, че целта ми не е да се заяждам, но напоследък (макар че то винаги го е имало) много ме дразни това, че студентите уж са стипендианти - взимат стипендия за добър успех, сиреч са умни и ученолюбиви - пък в същото време показват нулево ниво на съобразителност. Всичката информация я има някъде - било то на официалния сайт или във форума - човек просто трябва да си я потърси.
От друга страна така поне се поддържа форума жив, така че предполагам и това не е чисто лошо...
-
durotar
- От дъжд на вятър
- Специалност: Испанска филология
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/displayimag ... =293&pos=0
Няма ли да превеждат европейските за летния семестър? Срокът е до 7ми юни...Някой знае ли нещо?
На страницата във фейсбук някой беше писал, че на СУ са пуснали вече специалните стипендии, но там се среща противоречива информация, така че просто ... чакаме и се надяваме ^^
- "Понякога чувам как костите ми се напрягат
под тежестта на всички животи, които не живея."
Българска филология, ІІ курс
- yav
- От дъжд на вятър
- Специалност: Европеистика немски език
Точно това щях да питам и аз. Днес имам преведени 200 лева в сметката, което означава, че са превели специалните стипендии, бившите награди, но пък не ми е преведена самата стипендия...
Т.е. няма грешка? Днешния превод е само за специалните стипендии, а за успех ги чакаме още?
Т.е. няма грешка? Днешния превод е само за специалните стипендии, а за успех ги чакаме още?
- kandidat_studentt
- Пишете, о, братя
- Специалност: Логопедия
- Курс: четвърти
Какво стана с тези европейски стипендии? Уж до 7-ми юни,а все още няма превод...Странна работа.
"Най-голямото щастие в живота е увереността,че някой те обича.Заради това,че си такъв, какъвто си или въпреки това,че си точно такъв!"