Тема за КС въпроси от различно естество vol.4

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
seduction
Драскач

Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.4

Мнение от seduction »

Nemalp, напълно съм съгласна с казаното от теб, като искам да добавя, че в случай, че на литерартура има от 4 и гороре, а пък по история над 5.25 си е вътре :) Разбира се, аз винаги съм била за това, човек да опитва за повече, когато от това има смисъл.
tanya_sdk
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от tanya_sdk »

Здравейте :) Искам да попитам записването за класиране (24.06.-06.07.) трябва ли да бъде лично или може някой друг да те запише?
dude
В началото бе словото

Мнение от dude »

Кандидат-студентите подават документи за класиране и валидират информацията от кандидатстудентския си статус лично или чрез други лица в Информационния център на Ректората.

https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/ ... _2013_2014
tanya_sdk
В началото бе словото

Мнение от tanya_sdk »

Благодаря :)
maturabel
В началото бе словото

Мнение от maturabel »

Искам да попитам, електронната регистрация за класиране откога започва? И искам да питам, дали ще има някой от Отдел студенти от 24 юни до 06 юли, за да си взема евентуално дипломата за класиране ?
Аватар
CryAngel
В началото бе словото

Мнение от CryAngel »

Здравейте,

преди на сайта бяха изкарани датите със срокове за подаване на документи за класиране и етапите на класиране, но сега не ги намирам... ще съм ви благодарна да ми ги кажете :)

И другия ми въпрос, тъй като разбрах, че при записване за класиране трябва да се носи копие от дипломата, както и оригинал... взимат ли ми оригинала и ако да, веднага ли го връщат?
Изображение
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

CryAngel написа:Здравейте,

преди на сайта бяха изкарани датите със срокове за подаване на документи за класиране и етапите на класиране, но сега не ги намирам... ще съм ви благодарна да ми ги кажете :)

И другия ми въпрос, тъй като разбрах, че при записване за класиране трябва да се носи копие от дипломата, както и оригинал... взимат ли ми оригинала и ако да, веднага ли го връщат?
При записване за класиране трябва да си носиш дипломата, ако ти я поискат само да я погледнат. Иначе носиш копия от нея, на които пишеш- Вярно с оригинала и се разписваш.

П.С-Дипломата оставаш в су, чак при записването в специалността, в която си приета, по мои спомени право редовно :)
Nope
В началото бе словото

Мнение от Nope »

Искам да попитам тъй като записах изпит по английски (като резервен вариант ако не ми стигнат историята и литературата за право), а сега като излезе историята вече балът ми е достатъчен: има ли проблем да не отида на английския и нали тов по никакъв начин няма да повлияе на кандидатстването ми? Тоест това, че не съм се явил на изпит не пречи за специалностите, за които той не се иска?
Аватар
macharok
От дъжд на вятър

Мнение от macharok »

Няма проблем да си спестиш английския, няма отношение към правото.
sunybuny
В началото бе словото

Мнение от sunybuny »

Имам едни въпрос.. Не съм от София и ако си пратя едновременно документите за класиране и дипломата ще ми вземат ли две такси или само една ?
Аватар
CryAngel
В началото бе словото

Мнение от CryAngel »

sunybuny написа:Имам едни въпрос.. Не съм от София и ако си пратя едновременно документите за класиране и дипломата ще ми вземат ли две такси или само една ?

КО?! НЕ! :lol: :lol: :lol:
Изображение
Zarka
В началото бе словото

Мнение от Zarka »

Така,имам много интересен въпрос и се надявам да го разберете. :)
Да речем че при записването за класиране искам да запиша на първо място специалност А,която се кандидатства с матура по История.На второ място обаче,записвам специалност Б,която се кандидатства с матура по БЕЛ.За трета специалност пък искам да кандидатствам с изпит по История.Мога ли да направя това или трябва всички специалности да са само с едно от тези неща,т.е. матура по История,матура по БЕЛ или изпит по История?
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

Zarka написа:Така,имам много интересен въпрос и се надявам да го разберете. :)
Да речем че при записването за класиране искам да запиша на първо място специалност А,която се кандидатства с матура по История.На второ място обаче,записвам специалност Б,която се кандидатства с матура по БЕЛ.За трета специалност пък искам да кандидатствам с изпит по История.Мога ли да направя това или трябва всички специалности да са само с едно от тези неща,т.е. матура по История,матура по БЕЛ или изпит по История?

Подреждаш си специалностите така, както искаш да бъдеш приета. Балът ти ще бъде изчислен в твоя полза. Никъде не посочваш че примерно за специалност история искаш да влезеш с матура по история или примерно за Културология, че искаш да ти се позва матурата по БЕЛ. Просто си подреждаш желанията като на първо място слагаш това, което най-много искаш да бъдеш приета и надолу тези, които не са ти толкова на сърце. Това е . Останала част я остави на су.
NicoletteB
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: първи

Мнение от NicoletteB »

Здравейте, хора!
Искам да ви попитам точно какви документи и други допълнителни работи ми трябват за класирането и за записването. Четох всичко, но искам да попитам, за да съм 100% сигурна.
Благодаря предварително.
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

Когато се записваш за класиране ти трябва лична карта, копие и оригинал от дипломата (оригиналът им трябва, за да го сравнят с копието, после ти го връщат) и касовата бележка, че си си платил таксата от 30лв. До записването в специалност има време, но общо взето платена такса за първи семестър, оригиналът на дипломата (тук вече ти я вземат и се пази в СУ) и правилно попълнен комплект от документи, който се продава в СУ.
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”