Съществува ли friend zone-ата
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
Re: Съществува ли friend zone-ата
И какъв е изводът? Може да си "френдозоуннат" без реално да сте приятели... 
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Не, може да си френдзоуннат без ти да си й приятел.L'Inspecteur написа:И какъв е изводът? Може да си "френдозоуннат" без реално да сте приятели...
За да си френдзоуннат трябва тя да те възприема като приятел. Това е задължително. Въпросът е, че възприятията са субективни и всеки възприема разни неща по различен начин.
От друга страна ако и ти я възприемаш като приятел и тя теб те възприема като приятел, тогава не сте френдзоуннати, щото според оная диаграма сте в кръга на приятелите, а не в кръга на френдзоната. Като цяло за да сте в кръга на френдзоната единия трябва да има различни желания от другия, касаещи отношенията между двама ви. Това е необходимото условие.
Така че все пак съм прав, Ангеле, графиката ти не работи. Френдозаната, както си я нарисувал трябва да е или изцяло в приятели или изцяло извън него, иначе се обезсмисля.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
Е да, но тук вече навлизаме в тълкувания на понятията. Нищо не пречи на френдзоуннатия, който не възприема другия/та като приятелк/ка да се държи като такъв с идеята, че някой ден ще падне тази бариера и ще има нещо повече. А и пък какво пречи някоя да ме възприема като приятел, аз пък нея- не, но ей така да си седи това състояние?
Така или иначе, приятел в нужда се познава. Ако се сложат френдзоните на изпитание, в 90% от случаите може да се окаже, че няма никакво приятелство, което на практика доказва диаграмата на Ангел- тя покрива и двата случая.

Така или иначе, приятел в нужда се познава. Ако се сложат френдзоните на изпитание, в 90% от случаите може да се окаже, че няма никакво приятелство, което на практика доказва диаграмата на Ангел- тя покрива и двата случая.
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
И така се зародило научното течение "Френдзонознание". 
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
Това си е чиста когнитивна психология, с голяма доза меметика вкарана в играта... 
- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: втори
Напоследък се чудя така: каква е разликата между френдзонирането и дългата, търпелива свалка на влюбения човек? Всмисъл, често нещата стават много бързо, ама понякога на хората им се налага да изчакат, преди да им се отвори парашута (или каквото там чакат да им се отвори).
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
Тия дълги свалки, изобщо някога завършили ли са с нещо, по-различно от осъзнатото загубено време? 
Има ли, да го наречем искра, между двама души, те си го знаят и търпеливото сваляне вече е въпрос на характер.Lord написа:Напоследък се чудя така: каква е разликата между френдзонирането и дългата, търпелива свалка на влюбения човек? Всмисъл, често нещата стават много бързо, ама понякога на хората им се налага да изчакат, преди да им се отвори парашута (или каквото там чакат да им се отвори).
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
Тия дълги свалки, изобщо някога завършили ли са с нещо, по-различно от .. френдзонванеL'Inspecteur написа:Тия дълги свалки, изобщо някога завършили ли са с нещо, по-различно от осъзнатото загубено време?
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Да. И Мила го каза най-точно.
Аз баш от дълги свалки имам най-добри спомени и ми изглеждат емоционално най-наситени дори от позицията на времето - единствено последната ми връзка започна в рамките на 2 седмици (айде, 3, грешка) след запознанството ми с въпросния.
Аз баш от дълги свалки имам най-добри спомени и ми изглеждат емоционално най-наситени дори от позицията на времето - единствено последната ми връзка започна в рамките на 2 седмици (айде, 3, грешка) след запознанството ми с въпросния.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
Аууу, трябваше да изчакаш повече!Търговецът на кристал написа:Да. И Мила го каза най-точно.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ми предвид развръзката, вероятно нямаше да е лошо.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
Каквото и да говорим тук, във всяка една ситуация нещата са различни. Но е важно да не забравяме, че за да влезе някой във "френдзона", той трябва първо да е "френд"...