Европейски клубни турнири

Форум за най-популярните и масово провеждащите се в Софийския университет организирани спортни турнири, състезания и събития

Модератори: ники, Methuselah

Публикувай отговор

Кой ще спечели ШЛ през 2013/2014?

Манчестър Юнайтед
0
Няма гласували
Реал Мадрид
3
27%
Бенфика
0
Няма гласували
Байерн Мюнхен
1
9%
Челси
2
18%
Арсенал
1
9%
Порто
0
Няма гласували
Барселона
0
Няма гласували
Шахтьор Донецк
0
Няма гласували
Ювентус
0
Няма гласували
ПСЖ
0
Няма гласували
ЦСКА Москва
0
Няма гласували
Шалке
0
Няма гласували
Олимпик Марсилия
0
Няма гласували
Атлетико Мадрид
0
Няма гласували
Милан
0
Няма гласували
Байер Леверкузен
0
Няма гласували
Галатасарай
0
Няма гласували
Олимиакос
0
Няма гласували
Манчестър Сити
1
9%
Базел
0
Няма гласували
Борусия Дортмунд
2
18%
Зенит
0
Няма гласували
Аякс
0
Няма гласували
Реал Сосиедад
0
Няма гласували
Копенхаген
0
Няма гласували
Андерлехт
0
Няма гласували
Виктория Пилзен
0
Няма гласували
Стяуа
0
Няма гласували
Наполи
1
9%
Аустрия Виена
0
Няма гласували
Селтик
0
Няма гласували

Общо гласове: 11

Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Re: Европейски клубни турнири 2012/2013

Мнение от Judas »

И двата тима заслужаваха купата, жалко за Дортмунд, че я загубиха точно в края. Но пък от друга страна беше време и за Байерн... да загубят трети финал за 4 години щеше да е много кофти.
Faith_no_more
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Faith_no_more »

Йей! :cheers: Тази година познах победителя :mrgreen:
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

Байерн беше най-добрият отбор тази година,това не го оспорвам,но без никакво съмнение гледахме най-опороченото издание на турнира поне откак аз се помня. Надявах се поне на финала да се отървем от съдийски своеволия,но и Рицоли се погрижи "правилният" отбор да вземе трофея. Щом за бутони в корема не се показва втори жълт картон,не знам за какво би се показало,а при тези отбори един човек,изгонен в 70-а минута би могъл да прати мача в обратна посока. Много разочарован съм от ШЛ тази година,не заради резултатите,а заради факторите,които доведоха до тях. Честито на победителя и феновете му!
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Мен ме е яд, много ме е яд, дори. Сърцето ме боли, ама какво да се прави. Не ми хрумва да обвинявам съдиите, честно - просто Дортмунд имаха лошия късмет да допуснат толкова късен гол. При продължения и евентуални дузпи всичко бе възможно, но не знам чисто статистически колко отбора са успявали да върнат гол след получен такъв в 89-тата.
Гадно ми е, кофти ми е, че паднахме, още повече, че паднахме от единствения отбор на света, който наистина ненавиждам. Ама факт. Поне се успокоявам, че моите играха достойно и разликата, в крайна сметка, се оказа точно една грешка в повече. Само дето от това като че ли ми става още по-неприятно. :(

Честито на феновете на Байерн, не се съмнявам, че радостта им е голяма.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Judas »

Абе... откъде толкова фенове на Дортмунд :lol:
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

Толкова сладко. От колко време го чаках! Неописуемо :) Съдбата се реваншира за всичко. Лам да вдигне купата няколко минути преди рождения ми ден... Най-щастливият момент в живота ми.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Judas написа:Абе... откъде толкова фенове на Дортмунд :lol:
Не виждам нищо учудващо в това - отборът е страхотен, а колкото до феновете им: виж какво става на всеки техен мач по трибуните. Всепризнат факт е, че имат една от най-добрите и верни публики изобщо (знамената, хореографиите и всичко).
Аз си боледувам за тях от времето, когато някои от пишещите в тая тема са тръгвали тепърва на училище, а някои от вас са ходели на детска градина, дори. Но то това е, понеже съм стара - та затова имам толкова фенски стаж. И като казвам "боледувам", имам предвид съвсем буквално - ето, паднаха и се тръшнах болна. :scratch:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

Колкото и голям да е Клоп и колкото и да го уважавам, не мога да поставя вината никъде другаде
Защо не направи смени? Загубихме центъра още в 50-та минута, а смени чак след като ни поведоха в 90та минута

Друг е въпроса, че цигането каратист трябваше да бъде изгонено и тогава мача ставаше съвсем различен

Но нищо, така се получи добре - лайното Гьотце не пипна трофей тоя сезон и догодина пак ще събира калъфки докато Борусия доминира
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Наистина можеше да направи някоя смяна, но нямаше много варианти. Проблемът на Дортмунд беше, че пресата им отслабна значително през второто полувреме и не издържаха на супер високото темпо, което сами наложиха. В този случай наистина трябваше да има свежест в средата на терена, но освен Шахин не знам, дали друго щеше да подейства.

Байерн контролираха играта в края на мача и по-сериозната грешка в защитата в края на мача не беше голяма изненада.
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

Комбинация Кел и Шахин и си връщахме центъра
А след като това така и не стана, трябваше да се изстрелят смените в последните минути за да се успокои играта

Но всичко това бледнее на фона на:

Изображение

Because .... fairplay
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Не се ли сещаш Де Йонг какво направи през 2010? Не беше изгонен. Получи жълт в 28мата минута и го смениха през 99тата... А неговото си беше баш "карате в бъбреците".

Логиката тук е друга и аз я казах още след мача на Реал - просто Нани е такъв футболист, който ти прави кеф да изгониш от мач, дори и да не е на терена, па кво остава ако направи фал. Жълт картон за ритника и втори жълт, че изобщо е в игра и това прави червен.... :Р
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Данте можеше да бъде изгонен. Дори може би трябваше, но иначе съдията се справи чудесно. Онова положение, когато Левандовски настъпи Боатенг, приемам, че трудно би могъл да го види както и помощниците му. Дортмунд не загубиха заради съдията. Загубиха защото в началото не можаха да се възползват от превъзходството си, а накрая се измориха и дадоха инициативата на отбор, който за мен в момента се намира в най-добра форма в Европа изобщо.

Иначе има голяма разлика спрямо това с Нани. Тук фалът се получи заради непохватността на Данте. Много пъти го гледах и в никакъв случай нямаше умисъл. Дори направи някакъв жалък опит да си дръпне крака. От друга страна като цяло ми се струва, че съдиите по рядко показват червени картони на финал. Естествено нищо от това не означава, че нямаше да е справедливо да получи картон, но не мисля, че и така Дортмунд са ограбени едва ли не от титлата.

А Кел и Шахин не знам, дали щяха да променят много нещата. Гюндоган за мен направи много стабилен мач, а Ройс беше най-добрият за Дортмунд. Някой от двамата, които предлагаш, можеше да смени по-скоро Свен Бендер. Все пак обаче в крайна сметка инициативата беше загубена в центъра, но фаталните грешки бяха на централните защитници.
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

И да коментирате и да не коментирате, Байерн е шампион, тоя фаул няма да се помни след месец, а след 5 години дори и резултатът ще е забравен. Бих казал, че дори няма да се помни с кого са играли, но последното е вероятно да не се случи, защото беше първият немски финал.
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Ааа, не бързай със заключенията. Някои цял живот ще го помним :)

А и темата е, за да коментираме все пак.
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

Цял живот ще помниш, че са станали шампиони. Всички, които се интересуваме ще помним. И ок, ти си им фен, но пак се съмнявам след 20-30 години да помниш детайлите. Още повече, че едва ли ще е последната ШЛ, която печелят през живота ти.Изображение
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт”