Трансфери

Форум за най-популярните и масово провеждащите се в Софийския университет организирани спортни турнири, състезания и събития

Модератори: ники, Methuselah

Публикувай отговор
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Re: Трансфери

Мнение от Scarface »

Според мен и двамата ще останат в отборите си поне още един сезон. В момента има доста по-апетитни хапки за големите, пък и ще е интересно да видим дали Бентеке и Мичу ще играят така и през следващия сезон ;)
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Бентеке ще е цел номер 1 на Арсенал и Тотнъм, ако техните по-важни цели не бъдат взети (за Арсенал се спряга кого ли не, но най-често чета за Вия, за Тотнъм беше някакъв бразилец уж)

За Мичу има 2 опции - да остане у Суонзи или да го придърпат в Испания обратно, което той би приел, за да си увеличи шансовете да е национал, предполагам няма да се навие да напусне отбора след 1 сезон за да почне английската си кариера от 0 в друг английски или да иде някъде си в Русия или Дагестан да рита... Няма логика просто.

Предполагам ще е интересно какво ще стане с белгийците Бентеке, Лукаку, Фелаини, Де Брюн? Догодина има световно, националния им е с доста звезди и те са фаворити да се класират в тяхната група (с Хърватия) - всеки ще иска да се докаже и да вземе титулярно място в отбора, както се случва в големите нации по принцип (Италия, Испания, Англия...)
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

За Бентеке вече се изказах.
Лукаку - на Челси им трябва още един нападател и ако не успеят да придърпат Фалкао, съвсем спокойно Лукаку може да бъде трети избор, ако е навит на тоя вариант, разбира се. Според мен направи много приличен сезон под наем в Уест Бромич.
Фелаини - за мен е тип играч, който доста би помогнал на Юнайтед. Мисля, че вече има съвсем реална възможност Мойс да си го вземе в Юнайтед и ако напуска Евертън, очевидно ние ше сме фаворит да го вземем.
Де Брун - доколкото ми е известно, той също прави доста приличен сезон под наем във Вердер и това му е адски ценен опит. Честно казано според мен в момента не може да се пребори за титулярно място в Челси. Ако се върне там, вероятно в най-добрия случай ще бъде със статута на Марко Марин, т.е. твърда резерва с възможност да играе в по-леките мачове за FA/Capital One Cup и групите на ШЛ, примерно. Мисля, че по-разумното в случая е да го дадат под наем за още един сезон някъде. Това е при положение, че Лампард остане в Челси. А Мауриньо няма да позволи Лампард да си тръгне.
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

Абе честно казано, мачовете на Chelsea в групите на ШЛ не бяха от най-леките за отбора. :)
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

Принципно така стана, но в общия случай ако подходят сериозно към групите, остават няколко мача, в които могат да си позволят да дадат почивка на титулярите ;)
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

Между другото, към поста на Кристо за белгийците бих добавил и Кевин Миралас от Евертън. Доста добро впечатление ми направи през тоя сезон, 9 гола и 6 асистенции в дебютен сезон не е никак лошо постижение. Особено като имаме предвид, че е крило.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Според няколко сайта сделката ще е такава:
Челси купува Шурле от Леверкузен,
Де Брюн отива под наем 1 сезон в Леверкузен, като бърз заместник на Шурле, докато му намерят подобаващ.
Борусия Д търси заместник на Гьотце и се говори за Ериксен от Аякс, но той е желан в Англия, съответно те искат и Де Брюн (купен или под наем) - напълно е възможно Челси да им го даде на тях, с идеята да не правят опити за Ериксен, за да иде той из Англия (може би не точно в Челси) - по-скоро в Юнайтед, което да освободи Фелаини да иде в Челси.

Но това беше схемата преди Мойс и Моуриньо да поемет отборите си, а и не се знае дали ще махнат Манчини... тъй че всичко може да стане, трансфера на Шурле е почти финализиран, а съм на 99%сигурен, че Моуриньо ще разкара Бенаюн...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Жалко за Шурле. Имам съмнение относно това, дали точно Челси са подгодящи за него.
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

Сократис Папастатопулос за 9.5 милиона евро в Борусия Дортмунд.

Множко ми се виждат тия пари. Вероятно договорът му е бил много стабилен и Вердер са се възползвали. Най-добрият защитник е в отбора,но като се има предвид нивото на отбраната на "музикантите",това не е кой знае какъв комплимент. Дано да свърши работа на мястото на Сантана и да задържат Хумелс!
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

А между другото го отмъкнаха под носа на Леверкузен, които също преговаряха с Вердер. Но щом не са го направили Байерн, всичко е цветя и рози.
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

Ники,не съм запознат със ситуацията,но това е един вид наддаване. Предложили са по-добри условия,които играчът И отборът са приели,били са предложението на Байер и толкоз. Не са отмъкнали играча без отборът му да разбере откъде му е дошло. Не може да се отрече,че понякога Байерн го отнася по-суров,но това е с причина - Борусия Дортмунд или който и да е друг тим в страната не е известен като отбор,отмъкващ талантите на лигата в последните 50 години. А това с Марио беше много грозно,повече от негова страна,но все пак - МНОГО грозно.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

ники написа:А между другото го отмъкнаха под носа на Леверкузен, които също преговаряха с Вердер. Но щом не са го направили Байерн, всичко е цветя и рози.
егати наглостта :shock:
Когато два отбора се интересуват от един играч съвсем логично се стига до наддаване
Отмъкването е съвсем различно нещо. За справка - Байерн и Гьотце
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

А Дортмунд като взеха Ройс от Глатбах беше нещо коренно различно сигурно.
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

Различното е, че Гладбах приеха офертата на Борусия, а Байерн не дадоха такава възможност на Клоп

едит:

Да не говорим за тайминга
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

Какво значи, че не са дали такава възможност? Много е просто, има си цена, плащат я. Все едно влизаш в магазина и си купуваш един стек от най-хубавите цигари точно преди да им вдигнат цената на следващия ден. Да не говорим, че 37 милиона ойро хич не са малко.
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт”