Всъщност ви касае. Много ви касае.aturnaechess написа:Това нас кандидат-студентите не ни касае .
С 350 места за редовно, мога само да си представя колко ли ще падне балът.
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Всъщност ви касае. Много ви касае.aturnaechess написа:Това нас кандидат-студентите не ни касае .

Предполагам знанията по История придобити в СУ не влизат в програмата за кандидатстудентския конкурсен изпит по История на БългарияKristo написа:Чакайте малко сега, ето въпрос:
Не съм приет право мин. год., а да речем записвам История, скъсвам се да уча, изкарвам успех 5,90 и искам да се прехвърля в Право, първи курс да почна... Излиза, че не мога, заради тия неща... Но нищо не ме спира да подам документи за кандидат-студент, т.е. не да се прехвърля, а да се пробвам наново на изпитите - ползвам знанията си по История и от раз вадя 5,75 на изпита, после с някаква нормална оценка по литература - и съм влязъл в Право, редовно... но на мястото на някой гимназист, който остава извън и на свой ред се записва в История, първи курс... и повтаря упражнението година по-късно за сметка на някой тогавашен гимназист...
Въпрос: Каква е логиката на тва?
Благодаря. Предполагам в прекаления си ентусиазъм съм го пропуснала.seduction написа:http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/documents/decree/reshenie288_priem-stidenti_10-05-2013.pdf
Има го на предишната страница. Предполагам търсиш за СУ, трябва да разгледаш надолу.
Защото, ако математиката не ми бяга, 2009г. завършиха набор- 90, който е доста голям и силен /по думите на преподаватели/. Съответно са преобладавали високите оценки и оттам и влизането е било трудно. И щях да забравя- тогава мисля приемаха по 250 човека редовно и 50 задочно /или нещо в този диапазон/...Nope написа:Вие как мислите, тази година балът дали ще е по-нисък от миналата? По-малък набор, по-малко кандидати, по-ранни дати, повече места и т.н.?
Мен ме притеснява да не решат да пишат някакви прекалено високи оценки сега на редовните и балът да не стигне (от предварителните имам над минималния от миналата година, но не много...)
Гледам, че 2009 балът за мъже е бил над 25.5Защо е толкова висок?
Тенденцията е баловете да падат. За това дали ще решат да пишат по-високи оценки на редовните, ще ти отговоря от позицията на момче. На предварителен по история се явихме около 400 момчета. Да кажем, че се явят толкова и на редовния. От тея 400 на редовния, 300 да са недоволни от оценката си на предварителен, 30 като мен да се явяват за спорта и да има 70 нови лица, които не са се явявали. Това значи, че за 175 места се борим около 500 момчета. Трябва да си по-добър от 2.5 други момчета, по-ниска конкуренция никога не е имало. Според теб ще пишат ли по-високи оценки? За момичетата е по-сложно, но и там баловете падат.Nope написа:Вие как мислите, тази година балът дали ще е по-нисък от миналата? По-малък набор, по-малко кандидати, по-ранни дати, повече места и т.н.?
Мен ме притеснява да не решат да пишат някакви прекалено високи оценки сега на редовните и балът да не стигне (от предварителните имам над минималния от миналата година, но не много...)
Гледам, че 2009 балът за мъже е бил над 25.5Защо е толкова висок?
Всички искатMondscreen написа: П.П. Забравих да спомена, че не всички, които държат изпит по история искат да станат юристи, нали?
Е хубаво. Познавам поне 10 човека за МО...ники написа:Всички искат