[КСК 2013] Право

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: [КСК 2013] Право

Мнение от MidwinterSun »

aturnaechess написа:Това нас кандидат-студентите не ни касае .
Всъщност ви касае. Много ви касае. :lol:
С 350 места за редовно, мога само да си представя колко ли ще падне балът.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Чакайте малко сега, ето въпрос:

Не съм приет право мин. год., а да речем записвам История, скъсвам се да уча, изкарвам успех 5,90 и искам да се прехвърля в Право, първи курс да почна... Излиза, че не мога, заради тия неща... Но нищо не ме спира да подам документи за кандидат-студент, т.е. не да се прехвърля, а да се пробвам наново на изпитите - ползвам знанията си по История и от раз вадя 5,75 на изпита, после с някаква нормална оценка по литература - и съм влязъл в Право, редовно... но на мястото на някой гимназист, който остава извън и на свой ред се записва в История, първи курс... и повтаря упражнението година по-късно за сметка на някой тогавашен гимназист...

Въпрос: Каква е логиката на тва?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

Извинявайте, че питам и тук. Интересува ме дали е възможно при успешно взети изпити от първа година в ЮЗУ и полагане на кандидат-студентски изпити по история и литература, в рамките на тазгодишната кампания на су, същия да признае първата година на студента, при условие, че оценките му са достатъчни, за да бъде приет право в су и така да се избегне това да започва от нулата?
aturnaechess
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от aturnaechess »

Kristo написа:Чакайте малко сега, ето въпрос:

Не съм приет право мин. год., а да речем записвам История, скъсвам се да уча, изкарвам успех 5,90 и искам да се прехвърля в Право, първи курс да почна... Излиза, че не мога, заради тия неща... Но нищо не ме спира да подам документи за кандидат-студент, т.е. не да се прехвърля, а да се пробвам наново на изпитите - ползвам знанията си по История и от раз вадя 5,75 на изпита, после с някаква нормална оценка по литература - и съм влязъл в Право, редовно... но на мястото на някой гимназист, който остава извън и на свой ред се записва в История, първи курс... и повтаря упражнението година по-късно за сметка на някой тогавашен гимназист...

Въпрос: Каква е логиката на тва?
Предполагам знанията по История придобити в СУ не влизат в програмата за кандидатстудентския конкурсен изпит по История на България
Аватар
nominasuntodiosa.
В началото бе словото

Мнение от nominasuntodiosa. »

Може ли линк към страницата, където са споменати колко ще бъдат свободните места тази година?
"Сърцата са едни и същи." - Виктор Юго
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

http://www.minedu.government.bg/opencms ... 5-2013.pdf

Има го на предишната страница. Предполагам търсиш за СУ, трябва да разгледаш надолу.
Аватар
nominasuntodiosa.
В началото бе словото

Мнение от nominasuntodiosa. »

seduction написа:http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/documents/decree/reshenie288_priem-stidenti_10-05-2013.pdf

Има го на предишната страница. Предполагам търсиш за СУ, трябва да разгледаш надолу.
Благодаря. Предполагам в прекаления си ентусиазъм съм го пропуснала. :)
"Сърцата са едни и същи." - Виктор Юго
Nope
В началото бе словото

Мнение от Nope »

Вие как мислите, тази година балът дали ще е по-нисък от миналата? По-малък набор, по-малко кандидати, по-ранни дати, повече места и т.н.?
Мен ме притеснява да не решат да пишат някакви прекалено високи оценки сега на редовните и балът да не стигне (от предварителните имам над минималния от миналата година, но не много...)
Гледам, че 2009 балът за мъже е бил над 25.5 :shock: Защо е толкова висок?
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

Nope написа:Вие как мислите, тази година балът дали ще е по-нисък от миналата? По-малък набор, по-малко кандидати, по-ранни дати, повече места и т.н.?
Мен ме притеснява да не решат да пишат някакви прекалено високи оценки сега на редовните и балът да не стигне (от предварителните имам над минималния от миналата година, но не много...)
Защото, ако математиката не ми бяга, 2009г. завършиха набор- 90, който е доста голям и силен /по думите на преподаватели/. Съответно са преобладавали високите оценки и оттам и влизането е било трудно. И щях да забравя- тогава мисля приемаха по 250 човека редовно и 50 задочно /или нещо в този диапазон/...
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

Nope написа:Вие как мислите, тази година балът дали ще е по-нисък от миналата? По-малък набор, по-малко кандидати, по-ранни дати, повече места и т.н.?
Тенденцията е баловете да падат. За това дали ще решат да пишат по-високи оценки на редовните, ще ти отговоря от позицията на момче. На предварителен по история се явихме около 400 момчета. Да кажем, че се явят толкова и на редовния. От тея 400 на редовния, 300 да са недоволни от оценката си на предварителен, 30 като мен да се явяват за спорта и да има 70 нови лица, които не са се явявали. Това значи, че за 175 места се борим около 500 момчета. Трябва да си по-добър от 2.5 други момчета, по-ниска конкуренция никога не е имало. Според теб ще пишат ли по-високи оценки? За момичетата е по-сложно, но и там баловете падат.

П.П. Забравих да спомена, че не всички, които държат изпит по история искат да станат юристи, нали?
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от ники »

Mondscreen написа: П.П. Забравих да спомена, че не всички, които държат изпит по история искат да станат юристи, нали?
Всички искат :lol:
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

ники написа:Всички искат :lol:
Е хубаво. Познавам поне 10 човека за МО...Изображение
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Аватар
maria.georgieva.
В началото бе словото

Мнение от maria.georgieva. »

Здравейте,и аз съм от кандидатите за специалността тази година. Видях от по-горни коментари,че ще махат напълно възможността да се прехвърляш от друга специалност в софийски в правото,но това беше казано в коментар. Като евентуално бъдещ правист (дай Боже!) аз искам доказателства :mrgreen: Някой може ли да пусне линк за това,ако може да се изнамери или това е информация директно от СУ? Имам и втори въпрос.От линка към МОН разбрах,че са 50 бройките за задочно,а миналата година са били 80. Това означава ли,че всъщност увеличението на общите бройки е с някакви си мизерни 20 места (макар че 20 места могат да променят много неща) и съответно квотите пак ли ще са 50 на 50-т.е. 175 на 175 бройки места?
Dreams are not enough...actions are needed
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Доказателството на този коментар го има няколко поста по-надолу. На факултетен съвет на ЮФ беше решено, че идната година няма да се приемат прехвърлящи се студенти.
Местата за задочно според мен правилно се намаляват. Огромната част от студентите вътре влизат там само защото не са ги приели редовно, а не защото наистина задочната форма на обучение им е по-удобна. Именно с оглед на това е доста на място изказването ти, че местата за право като цяло се увеличават с общо 20 места.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
liv
Стенограф
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от liv »

То пък 400 прависти на година си е много малко. :lol:
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”